Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiküszöbölhető a vegetáriánus-...

Kiküszöbölhető a vegetáriánus-húsevő konfliktus?

Figyelt kérdés

8hónapja vagyok együtt a barátnőmmel aki vegetáriánus, de el tudja fogadni, hogy én nem vagyok az. Most hétvégén volt először a szüleimnél vidéken, és hát nem telt túl kellemesen. A szüleim kertes házban élnek és sok állatot tartanak: tyúk, lúd, nyúl, sertés és jelenleg egy növendék bikát is. Persze mielőtt elmentünk a szüleimhez meséltem róla, hogy sok állat lesz és azokat vidéken nem csupán kedvtelésből tartják.

Majd ott heves eszmecserét folytattak apámmal (aki mellesleg praktizáló állatorvos) a felelősségteljes állattartásről. Tehát dióhélyban kioktatta apámat, hogy az állatok levágása milyen maradi barbár szokás, stb. Ez már az érkezésünket követő első órában történt, aztán végül sikerült elterelni a témát és látszólag nem volt probléma. Ez szombat délután történt, az éjszakát ott töltöttük, aztán vasárnap délelőtt eljöttünk. Ezt leszmítva minden rendben volt, látszólag sikerült elhárítani a konfliktust. Csakhogy azóta ma beszéltem először apámmal telefonon és azt mondta, hogy többet ne vigyem oda a barátnőmet mert csak felmegy tőle a vérnyomása és "pimasz csitri"-nek titulálta.

2022. szept. 8. 12:14
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem "vegetáriánus-húsevő konfliktus", hiszen apukád nem traktálta húsételekkel, nem akarta megmondani neki, hogy mit egyen. A barátnőd kötött bele apukádba. Nem túl kedves, nem túl tisztelettudó. Nem szép bemutatkozás.
2022. szept. 8. 12:51
 22/48 anonim ***** válasza:
95%

Igaza van apadnak.

Hogy a csaj vega, az a magánügye, de ostoba dolog hittérítőt játszani

2022. szept. 8. 12:52
 23/48 A kérdező kommentje:
Szó sincs róla, hogy rátukmálták volna. Anyám direkt neki vett tofut meg mindenféle zöldséget/gyümölcsöt. Csak hát vacsoránál ő hiába salátát evett, közben végig kellett néznie ahogy apámék rántott húst esznek. De ez már úgyis a kezdeti vita után történt.
2022. szept. 8. 12:53
 24/48 anonim ***** válasza:
88%

Akkor végignézi vagy nem megy emberek közé.

Ostoba tyúk

2022. szept. 8. 12:55
 25/48 anonim ***** válasza:
92%

"végig kellett néznie ahogy apámék rántott húst esznek"

:DDDDDDDDD

Étteremben is beszól a többi vendégnek, akik húsételt esznek?

Zárkózzon be örökre és akkor nem kell másokat látnia enni.

2022. szept. 8. 12:56
 26/48 anonim ***** válasza:
90%
Ez trollkérdés, ennyire nem lehet valaki sötét. Nem a csajra gondolok.
2022. szept. 8. 12:58
 27/48 anonim ***** válasza:
79%
igen ha a húsevők megeszik a vegánokat
2022. szept. 8. 13:07
 28/48 anonim ***** válasza:
92%

"dióhélyban"

. Na, azért, na...

Én vegetáriánus vagyok, de elsősorban azért, mert szerintem ez a fenntartható jövő záloga.

A kérdésedre a válasz igen. De Te nem ezt szeretnéd tudni.

Apádnak igaza van: egyszerűen nem elegáns kérés nélkül a másikat kioktatni. Az más lenne, ha a barátnődet kezdte volna el zrikálni az életmódja miatt.

Nem is tudom, mire számított. Nekem éretlennek tűnik a viselkedése.

Egyáltalán nem törvényszerű viselkedés ez egy vegetáriánusnál, ahogy nem kezdek valláskritikai monológba, ha meglátok egy keresztet a falon.

2022. szept. 8. 13:12
 29/48 anonim ***** válasza:
87%

17, üdv a klubban..

Nekem is van: "Visszatakarodhatsz az ólba, úgysem áldozok rád több időt."

Ez egy hülye troll, nem több.

2022. szept. 8. 13:59
 30/48 anonim ***** válasza:
55%

"A szüleim kertes házban élnek és sok állatot tartanak: tyúk, lúd, nyúl, sertés és jelenleg egy növendék bikát is. Persze mielőtt elmentünk a szüleimhez meséltem róla, hogy sok állat lesz és azokat vidéken nem csupán kedvtelésből tartják."

Jó ez a megfogalmazás. :DDDDDDDD

Hogy kiküszöbölhető-e ez a konfliktus? Csak egyetlenegy módszer van rá: Az okos(abb) enged. Úgysem fog megváltozni egyik félnek sem az álláspontja, a szemléletmódja, így csak egyetlen megoldás marad; ha nem foglalkoznak a másik véleményével, vagy ha egyáltalán bele sem kezdenek ebbe a témába. Úgysem lesz egyetértés.

Ha a barátnőd vegetáriánus -és pláne nem képes végignézni, ahogy más húst fogyaszt, no pláne még kritizálja is az őket vendégül látókat a vendéglátók legnagyobb igyekezete ellenére- akkor legyen olyan intelligens, hogy 1.) Vagy nem megy olyan közösségbe, ahol körülötte mindenki húst fogyaszt, kerülje el az ilyen összejöveteleket vagy 2.) Fogja be a száját és hallgasson. Egye meg a kis salátáját és tartsa meg a véleményét saját magának a húsevők barbárságáról és ápolgassa a saját kis hópehely lelkét, hogy ő legalább nem akkora barbár, mint az emberek 99%-a.

De ugyanez a másik oldalról is igaz, a szülők részéről: Ha édesapád állatorvos, akkor egy magasan kvalifikált ember módjára is viselkedjen. Ne "pimasz csitrizzen", ne is keveredjen ilyen méltatlan vitába, kerülje el az értelmetlen konfliktusokat. Mondja azt, hogy "oké, ez a te véleményed, meghallgattalak, tudomásul vettem az érveidet, de ha nem haragszol akkor folytatnám tovább a barbár életvitelemet és csendben, nyugodt körülmények között befejezném az ebédem elfogyasztását békességben." Egyszerűen intelligens ember módjára el kellett volna engednie a füle mellett, amit a "pimasz kis csitri" mond, mondjon amit akar, kit érdekel a véleménye(?) és nem beleállni meg magára venni a dolgokat és megsértődni. Ebben a vitában vagy konfliktusban senki sem viselkedett értelmes, intelligens ember módjára. Az egyik félnek (barátnőnek) el sem kellett volna olyan helyre mennie, ahol olyan közös étkezés is lesz, amellyel nem ért egyet, vagy ha már elment akkor be kellett volna fognia a száját. De ha már ezt nem tette meg, akkor a másik félnek (apukádnak) kellett volna annyira intelligensnek lennie, hogy nem veszi magára, amit egy "pimasz csitri" mond, hanem csak elengedhette volna a füle mellet és kész. Az okos enged... De ebben a szituációban senki sem vállalta az okos szerepét, itt csak szamarak voltak. Meg kell beszélni szülővel is, barátnővel is, hogy hajlandóak-e kerülni ezentúl ezt a témát és elfogadni azt, hogy egymástól eltérőek a nézeteik vagy ha erre nem hajlandóak és csak konfliktusforrást jelent ez a téma köztük, nem képesek túllendülni ezen, akkor nem kell többet közösen asztalhoz ülni és együtt étkezni és ennyi. Mindenki egyen külön amikor akar, amit szeretne, amit szívesen fogyaszt és a probléma megoldva, ha nem képesek együtt toleránsan egymással étkezni.

2022. szept. 8. 14:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!