Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek anyámmal?...

Mihez kezdjek anyámmal? Gyomorideget kapok a viselkedésétől!

Figyelt kérdés

17 évesen (a lenti szituációhoz képest nem meglepően) párommal élek,már másfél éve. Anyámmal hol tartom a kapcsolatot,hol nem,jobbára csak akkor,ha neki kell valami. Pár hónapja beszüntettem a jótékonykodást,párom pénzét nem osztogatom el hülyeségre,főleg mert most nincs is munkám. Őt eddig nem zavarta ugyan,de engem már nagyon.Egy ideig aztán megbeszélés alapján kaptam a családi pótlékot,aztán elzárt minden csapot,azóta megy a hiszti.

Anyámmal a tegnapi chatelésünk kiverte a biztosítékot.

Ő a családot leszarja már jó ideje. Az anyját fel nem hívta mikor bajban volt,fel sem köszöntötte névnapon. Ő küldi neki az ajándékot,a cigit mindent az ország másik végéből. Én ezt mondtam neki,mondom ingyen hívásról felhívhatta volna. Ő nem hívkál senkit,mindenki hagyja békén,ő megy az utcára(van egy öcsém!!),leszarja az egészet. Akkor megmondtam, tőlem mehet az utcára ha öcsémet felnevelte. A mi közöd hozzá szöveget már fel sem vettem. Besokalltam,mondtam neki,akkor maradjon egyedül!

Sír a szája mert nincs pénze,de a felajánlt állást nem fogadta el mert "3 szak után nincs erőm". Akinek kell pénz,dolgozik,nem? Oké,én is érzékenyen vettem az elmúlt pár évet,menekültünk apám elől,mert életveszélyes volt az az ember, de ez a mártírkodás már túlzás! Nem kéne magam rajta idegesíteni,de itt bizony előjön nagymamám jó régi mondása: mégiscsak az anyád... Arra már nem is emlékszem,hogy meglopott,intézetbe akart dugni,felidegelte a családot és rám kente nagyapám szívritmuszavarát.

Lehet az ilyen embert jobb belátásra téríteni egyáltalán?

2010. szept. 21. 15:20
 1/10 anonim ***** válasza:
8%
Mi az a gyomorideg?
2010. szept. 21. 15:29
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
keress mellék állást vagy valamit.. és hidd el ha kidolgozod a beled.. nem lesz időd lelkizni... és mindent tisztábban látsz.. amúgy meg foglalkozz a saját életeddel, ha már így beszélsz a muterodról.. biztos ő is leszar...
2010. szept. 21. 15:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Kis kiegészítés,a tisztánlátáshoz: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
2010. szept. 21. 15:32
 4/10 anonim ***** válasza:
41%

17 évesen még nem tanulnod kéne?

Amúgy milyen anya az ilyen? Abnormális! Mond meg neki hogy gondolkodjon el azon hogy mit művel anyaként...

2010. szept. 21. 15:53
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Szia! Szerintem a szülő feladata a gyerekét támogatni erkölcsileg és anyagilag és "jobb belátásra tériteni" amennyiben szükséges - nem pedig forditva! Nálatok úgy látom fordult a helyzet, te a körülmények hatására 17 évesen koravén lettél, gondolkodásod felelősségteljes, érett, nemhiába találtál sokkal idősebb párt magadnak.

Ellenben anyukád úgy viselkedik mint egy felelőtlen tinédzser, partyzik, önző, neki ez jár az jár, közben meg semmit nem tesz le az asztalra.

Nagyon sajnállak téged és öcsédet is hogy ilyen nehéz a helyzetetek, de szerintem te nem tudod anyukádat megváltoztatni, ő felnőtt, te a gyereke, nem te fogod megnevelni ha ez a szüleinek sem sikerült...

Esetleg külső fél segithetne, mediáció hatásos lenne, és egy pártfogó aki kőkeményen odacsap anyádnak hogy szedje össze magát. Egy normális pasi esetleg megtenné, de a bulizás és felelőtlen viselkedésével ne csodálkozzon hogy nem a normálisakat vonzza be. Sajnos amig ő nem látja be ezeket, nem fog semmi változni. :(

2010. szept. 21. 15:59
 6/10 A kérdező kommentje:
most épp szakmát tanulok,alkalmi munkáim vannak ha vannak.
2010. szept. 21. 15:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem lehetne hogy te neveld a tesod ő meg mennjen az utcára vagy ahova akkar, nyugisabb lenne az életed.
2010. szept. 21. 22:00
 8/10 anonim ***** válasza:
17 evesen, meg suliznod kene,de gondolom anyud ezt is leszarja ne anyudal torogy ö sem nevelt föl igazan hozzd el a tesodat tole és vesen magara!!ha ö ezt nem eri fel esze h mit kelet vagy mit h kene csinalni az az ö baj,elhiszem h nem lesz könnyu de lepjvalmit mert elob utob sokal rosszab hajzet fog elö álni mint amibe most vagy anyudal!!
2010. szept. 22. 18:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi lenne az a jobb belátás?

Én sem bírnék dolgozni még három műszak után. Ti fiatalok nem tudjátok mit jelent, mikor az ember ereje elkezd fogyni. Most költözött el egy brutállissá váló férjtől.

Válóper elött áll. Ezek borzalmasan nehéz szituációk. És felhívná a szüleit, ha valóban támaszt kaphatna tőlük.

Mert abban a szituációban ő a gyerek, sőt egy komoly bajban lévő gyerek. És a válaszaiból az derül ki, hogy tegnap téged is ellenségesnek látott.

Az élet manapság borzalmasan nehéz. Megszeretsz valakit, bizol benne, jövőt tervezel, gyerekeket szülsz, aztán ez a valaki állattá válik és menekülnöd kell. Félsz, hogy képtelen vagy egyedül megállni a helyed, félsz, hogy képtelen vagy a gyerekeidet felnevelni. Megjegyzem nem is vállalta egyedül. Megélni manapság pedig nagyon nagyon nehéz mindenkinek. Szóval kérlek ne itélkezz.

Viszont segiteni sem tudsz. Édesanyádnak kéne segiteni neked. És számára már az is nagy segitség, hogy ilyen önálló vagy. Több nem kell. Próbáld az életedet ügyesebben élni mint ő. Az öcséd iránti aggodalmadat megértem, de a legtöbb amit tehetsz, hogy próbálsz jó testvéri kapcsolatot kialakitani. Maradj a saját szerepednél. Azt pedig, hogy az utcára megy csak elkeseredésében mondta. Nem megy. Én nehéz éveimben azt mondogattam mikor összecsaptak a fejem felett a hullámok, hogy "elmegyek Tibetbe egy kolostorba". Nem jutott eszembe, hogy ezt a gyerekeim esetleg komolyan veszik, és megrémülhetnek. Köszönöm ! Jó látni a másik oldalt. Segít.

2010. szept. 24. 10:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért a gyereket bántja mindenki.Igenis létezik lelketlen anya,aki csak magával törődik.Az enyém elmondta,hogy későn jött rá hogy terhes velem amúgy elvetetett volna.És előtte soha nem voltam vele tiszteletlen de azóta Isten bocsássa meg nem érdekel a sorsa.
2011. márc. 15. 17:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!