Szerintetek hibásak voltak az apám és a nagyszüleim?
Nem tudjuk, hogy miért nem volt pénze, lehet, hogy a frankos hitelt szopta meg, mint sokan mások. Ha szerhasználó, az megint más, akkor meg kórház, segítség.
Nyilván ismerni kellene a kontextust is.
ennyi
apád a hibás meg a nagyszülők
jóhogy lelkiismeret furdalása van, engem is szét baxna az ideg
bár én alapból befogadtam volna, mivel nem vagyok patkány... nincs jogomban felnőtt családtagot "nevelni"
és mi lett volna vele? ment volna a híd alá, hogy ott erőszakolják meg?
ennyibe látta a kiutat.... megtette
igenis apád hibás
nyugodtan a meg lehet mondani
fogadja el
Jogilag nem felelősek. Emberileg bizony van saruk benne. Nyilván a nagynénéd is hibás benne, hogy ilyen helyzetbe került, mert valószínűleg sem jó szakmája, sem pénzügyi tudatossága nem volt. DE: innen is talpra lehet állni, ha valaki megfelelő segítséget kap. A hangsúly a megfelelőn és a segítségen van. Pl. lehetett volna azt mondani, hogy "Gizi, rendben van, jöhetsz hozzánk, de az a megállapodás, hogy dolgozol, beleadsz a költségekbe ennyi vagy annyi pénzt, az eddigi adósságaidat lassan letörleszted, és csinálunk egy beosztást a házimunkáról". Valamilyen munkát mindenki kap, ha más nem, mekiben vagy takarítóként, de kap. Nem hinném, hogy visszautasította volna, ha az az alternatíva, hogy hajléktalan lesz. Ti visszakaptátok volna a kölcsönadott pénz legalább egy részét, ő meg az életét.
Mégis mit vártak a nagyszüleid és apukád? Szerencsétlen nő elvesztette a hajlékot a feje fölül, mehetett volna éhezni az utcára vagy hajléktalanszállóra, ahol egy nőnek esélye sincs megvédeni magát rablástól, nemi erőszaktól. Ráadásul a családja is világossá tette, hogy nem kívánatos személy. Ne haragudj, de ettől bárki kétségbe tud esni annyira, hogy megöli magát, mert nem lát más kiutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!