Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők házasság után miért...

A nők házasság után miért veszik fel a férjük nevét?

Figyelt kérdés

Régen mindenki "Józsefné" volt,aztán jöttek a "Nagyné Kis Juliskák"..

Most meg az új trend "Nagy-Kis Juliska"

Szerintem rohadt hülyén hangzanak..

Miért nem tartják meg a születési nevüket?

2022. jún. 29. 23:43
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

Mondjuk,mert ezen a néven született valaki.

Férj vezeték név+saját keresztnév nekem meg olyan,mintha két testvér lenne.

Biológiailag vérkapcsolat nincs a házastársak között.

2022. jún. 30. 06:26
 12/48 anonim ***** válasza:
73%
Nekem meg a Kovácsné nem tetszik pont ezért nem is vettem így fel a férjem nevét. De ha valaki így szeretné, akkor miért ne? Miért zavar, hogy más mit csinál a nevével?
2022. jún. 30. 06:31
 13/48 A kérdező kommentje:

Én nem is tudnám elképzelni,ha szólítanának más vezetéknéven.

Mintha egy másik ember lennék.

2022. jún. 30. 06:32
 14/48 A kérdező kommentje:

Engem nem zavar más mit csinál,csak nem értem,hogy ez nekik nem fura.

Nekem ahhoz hasonló érzés lenne,mint amikor valakinek új személyazonosságot adnak.

2022. jún. 30. 06:36
 15/48 anonim ***** válasza:
15%

Ma már fellazult a házasság és megváltozott a nők szerepe is.

Gondolom régen ez egy nagy vízválasztó volt a nők életében, életre szóló döntés, felnőtté válás. Szabadságuk se volt akkora, nem voltak még ilyen emancipuncik, akik karriert csinálhatnak, sőt, szavazhatnak is. Házasság előtt az apjukhoz tartoztak, utána meg a férjükhöz, ezt jelezte a névváltás.

Ahogy változik a társadalom, idejétmúlttá válik.

2022. jún. 30. 07:02
 16/48 anonim ***** válasza:
79%

Én pl nem fogom felvenni, mert semmi értelme.

Nem az jelenti az összetartozást, de legalább kismillió okmányt és munkaszerződést irattathatok át az új nevemre (mindezt két országban).

Felejtős. :D

2022. jún. 30. 07:03
 17/48 anonim ***** válasza:
88%
Nem vagyok még házas, de ha férjhez mennék, valamilyen formában mindenképp felvenném a férjem vezetéknevét (de csak azt). Tehát nem lennék Nagy Lajosné, de Nagyné XY vagy Nagy-X Y igen. 2 okból. Egyrészt mert ezzel is szeretném kifejezni, hogy már hozzá tartozom, másrészt a saját vezetéknevem nem szép, azt nem szeretem.
2022. jún. 30. 07:25
 18/48 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem meg jól hangzik :)
2022. jún. 30. 07:31
 19/48 anonim ***** válasza:
39%
10-esre hát és ha azon a néven születtem? Az is csak egy konvenció, hogy az apám vezetéknevét kaptam szuleteskor, semmivel sem másabb az, hogy a házasság után a férjem nevét viselem.
2022. jún. 30. 07:35
 20/48 A kérdező kommentje:

De másabb.

Lehet nem fog tetszeni a példa,de ha a kutyádnak,a Bodri nevet adod,az sem fog a Pajkos névre hallgatni mondjuk 5 évesen.

A normális önértékeléshez normális énkép kell.

Ha valaki utánad szól,a férjed vezetéknevét használva,akkor lehet meg sem fordulsz.

Oké,idővel megszokod,de minek?

Meg macerás.

Elképzelem orvosnál szólnak,hogy Kovácsné,maga jön,és fél perc még leesik:D

2022. jún. 30. 07:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!