Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted anyagilag el vagyok...

Szerinted anyagilag el vagyok kényeztetve? Baj az ha igen? Miért?

Figyelt kérdés
Az hogy kapok 20-30 ezer forint költőpénzt havonta sok? 18 vagyok és ebből fizetem a reggelim, ebédem, különórákra nem járok, ruhákat, cipőt, sminket.
2010. szept. 19. 13:33
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
51%

Nem sok.

Bár én nem veszek magamnak havonta ruhát.

Nekem biztos a reggelire és ebédre menne el az egész.

Nagyon drága az egyetemünk büféje (egy laktató szendvics már 400 ft), az ebédet legolcsóbban 1000 ft-ért tudom megvenni. :s És akkor még nem vettem egy kávét sem magamnak.

2010. szept. 22. 09:47
 42/49 anonim ***** válasza:
49%

ugyan már miért kéne dolgoznia????

az én szüleim engem és a páromat is eltartottak az iskola alatt! fizették az albérletünk meg mindent !

ok a barátomat nem lett volna muszáj, de megtették!!!

akkor vállaljon az ember gyereket ha el is tudja tartani!

nekem azóta született egy fiam és megfogadtam ha 50éves lesz is rám akk is számíthat(ha pénzről ha bármi másról is van szó) !

ugyanúgy mint én a szüleimre annak idején és most is!

ettől még lehet vkiből önálló felnőtt! miért lenne baj ha vki mindent megad a gyermekének amit szeretne és amit meg tud????

egyáltalán nem vagy elkényeztetve!!!!! és ha el lennél az is miért lenne baj?????

2010. szept. 22. 13:19
 43/49 anonim ***** válasza:
44%

Azért baj az, hogy a szülei mindent a szájába rágnak egy gyereknek, mert nem tanulja meg értékelni a dolgait. Nem tanul meg küzdeni egy célért, nem tanulja meg önállóan ellátni magát. Nem lesznek ilyen irányú sikerélményei sem meg tapasztalata sem. Aztán amikor majd bekövetkezik a szülei elkerülhetetlen halála, akkor már nem lesz aki fogja a kezét és akkor fog majd óriásit pofára esni.

Egy gyereknek nem lakást meg autót meg pénzt kell a segge alá tenni, hanem tudást, munkakedvet, szorgalmat, vállalkozói kedvet ahhoz, hogy mindezeket meg tudja teremteni saját magának.

De a kérdezőnek válaszolva: nem, nem sok, mert ebben benne van a kaja is, meg a ruhák és legalább beoszthatod.

2010. szept. 22. 13:55
 44/49 anonim ***** válasza:

Havi 20-30 egyáltalán nem sok.A kiskamasz gyermekeim többet visznek el.

Igaz nem hülyeségekre.

Sportolnak,nyelveket tanulnak.Persze vesznek ruhákat,újságokat,nasit is.De ha az egész pénzük baromságra menne el,akkor drasztikusan lecsökkenteném.

Rendesen hiányolom nálad,hogy semmi értelmeset nem próbálsz kezdeni,ez mondjuk nem elkényeztettettség dolga,ez inkább butuska hozzáállás.

2010. szept. 22. 17:08
 45/49 anonim ***** válasza:
49%

Bevallom, néha kicsit irigylem azokat, akiknek jut havi 20-30 ezer forint... Kicsit soknak tartom, de talán csak azért, mert én egész évben kapok körülbelül ennyi pénzt. Igaz, a kajámat otthonról viszem (még az is csak vajas-szalámis kenyér, pedig hogy utálom!), de nekem is szinte úgy kell könyörögnöm, hogy 3 havonta hadd menjek el a kínaiba venni valami új ruhát, hát még ha nagy ritkán elmegyek bulizni!

Persze apró trükkökkel ebből a kevésből is lehet spórolni, de azért örülnék én heti 3000 ezer forintnak is :) Szerintem nem ettől leszel elkényeztetett, bár ha én kapnék ennyit, tuti félretennék belőle nyelvtanfolyamra meg ilyesmikre :)

2010. szept. 22. 17:19
 46/49 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: 18/L
2010. szept. 22. 17:24
 47/49 anonim ***** válasza:
44%
Ha középiskolás vagy, sok. Apámmal éltem gimi alatt, elég módos körülmények között, de talán 6-7 e ft-ot kaptam egy hónapra. Ez volt a zsebpénzem. Sminket minek veszel minden hónapban? Tiszta pazarlás! Ebédelni meg lehet sulimenzán is, azt a szüleim fizették, ruhákat meg kaptam amire szükségem volt. Nálunk sose volt szokás az esztelen költekezés, pedig megtehettük volna. Örülök, hogy így neveltek: egyetem alatt is mindig kijöttem a pénzből, 30-at kaptam otthonról, 20-25 ezret meg összekerestem magam. Ebből fizettem albérletet, utazást, a fénymásolást meg a bulizást és a kajámat ha elfogyott. Ruhát meg nem kell minden hónapban venni, nem is értem...
2010. szept. 22. 18:28
 48/49 anonim ***** válasza:
Ezek a pénzek ugyanúgy elmennek ha a szülők nem adják a kezébe, akkor is. Most ha kér 2000 forintot egy táskára, vagy a zsebpénzéből veszi meg az nem tök mindegy? Nem értek egyet avval hogy így nem fog küzdeni a céljaiért. Legalábbis én magamról tudom hogy kapok ennél többet is, de mindet különórára költöm mert küzdök a "célért". Az hogy ő nem jár különórára saját dolga.
2010. szept. 22. 18:34
 49/49 anonim ***** válasza:

Off

9:47

Bocsi, de ha ilyen drága a büfé, miért nem csinálsz magadnak reggelit?

Ebédelni meg máshol is tudnál...

2010. szept. 22. 21:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!