Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted anyagilag el vagyok...

Szerinted anyagilag el vagyok kényeztetve? Baj az ha igen? Miért?

Figyelt kérdés
Az hogy kapok 20-30 ezer forint költőpénzt havonta sok? 18 vagyok és ebből fizetem a reggelim, ebédem, különórákra nem járok, ruhákat, cipőt, sminket.
2010. szept. 19. 13:33
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
75%

Ha ez a szülő számára nem megterhelő, és te meg be tudod osztani, és nem versz a seggére rögtön a pénzednek, akkor ez nem elkényeztetés. Főleg, hogy ebből te megveszed a saját ruháidat, meg mindent ami kell.

Nekem 18 évesen (5 éve) 5000 volt a havi zsebpénzem, ami akkor sem számított annyira nagyon soknak, de azért be lehetett osztani, viszont a ruháimat a szüleim fizették, meg adtak külön kajapénzt, stb. Szóval most ahol az a rendszer, ami nálunk volt, hogy a zsebpénz tényleg csak zsebpénz, és nem abból kell ruhát, ennivalót, stb-t venni, ott is elmegy ennyi a gyerekre, hiszen akkor a szülő költ a ruhájára. Mondjuk az is igaz, hogy ilyen esetben nem valószínű, hogy havonta vesznek új ruhákat, de összességében elköltenek ennyit így is.

2010. szept. 19. 14:14
 22/49 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
39%

Én havi 5 neik is örülnék, pedig én 22 vagyok. És nem kell smink meg ruha, azt külömben is vagy kapok vagy megtalálom a turikat ahol vadi újat lehet kapni 500 ft-ért, rajta vana cimke is.

Szerintem nagyon sok pénz a 20 pláne 30 ezer.

Otthon megcsinálnád a szenvicsedet (én nagyon finomakat tudtam csinálni 1000ft-ból 3 napra!!!), szóal nekem 5 is elég lenne és szerintem kicsit el vagy kényeztetve.

22/L

2010. szept. 19. 14:15
 23/49 anonim ***** válasza:
79%
14:06 vagyok. Közgazdászok vagyunk a férjemmel, de nem ezért keresünk sokat, hanem a nyelvtudás miatt. 3-3 idegennyelven beszélünk a férjemmel, középvezetők vagyunk. Ketten együtt nettó 500.000 Ft a havi bevétel. Azért hitelünk is van, de ennyiből bőven jut a gyerekekre is. Két gyermekünk van egy lány és egy fiú. A fiam 19 éves (egyetemista), a lányom nemsoká 17 lesz.
2010. szept. 19. 14:19
 24/49 anonim ***** válasza:
60%

Imádom ezt az oldalt, itt mindenkit lepontoznak, aki nem minimálbérből él...

Ennyi irigy ember élne ebben az országban?

2010. szept. 19. 14:19
 25/49 anonim ***** válasza:
40%
Igen, ennyi. Aki egy kicsit ambiciózus, az elhúz innen, mert itt egy 10 éven belül egymást fogják öldösni az emberek a pénzért. Én annyira lenézem az ilyeneket:) Teszik az agyukat, hogy milyen csórók, de legalább boldogok, mert ők maguknak keresik meg a dolgokat. Közben meg meg tudnák ölni azt, aki kicsit is sikeresebb. Akkor talán mégsem olyan jó, mi?
2010. szept. 19. 14:27
 26/49 anonim ***** válasza:
0%
Én 18 évesen a CSP-t kaptam meg:)
2010. szept. 19. 14:34
 27/49 anonim ***** válasza:
55%

én ennyi idősen nem kaptam komolyabb összeget, de ha kellett ruha, cipő, könyv, apróság, akkor nem volt belőle gond.

bulikra minden héten kaptam 2e ft-ot, aztán beosztottam.

szerintem te nem vagy elkényeztetve, ha be tudod osztani a pénzt, és ezen felül már semmire nem kérsz, max ha vészhelyzet van.

2010. szept. 19. 14:35
 28/49 A kérdező kommentje:

"Teszik az agyukat, hogy milyen csórók, de legalább boldogok, mert ők maguknak keresik meg a dolgokat. Közben meg meg tudnák ölni azt, aki kicsit is sikeresebb."

Ezt tapasztalom az osztálytársaim közt is.

2010. szept. 19. 14:54
 29/49 anonim ***** válasza:
30%

Hmmm... én 40 000 ftot kapok havonta mindenre, egyetemre járok, de ott anyámék vettek egy házat.

amugy az még nem elkényeztetetség, ha mit tom én kérek csak ugy egy kocsit és megkapom... a szüleim nem nagyon foglalkoznak velünk, mert dolgoznak. De mindenre jut nekem is , és a tesóimnak is (3 van) ... egy családi házban lakunk, medencével :P .

Szóval én úgy gondolom, hogy ha sok gyereked van, az még nem azt jelenti, hogy szegény is vagy...

Szerintem nem kapsz sokat... és nem is keveset. POnt elég :)

2010. szept. 19. 18:48
 30/49 anonim ***** válasza:
21%
Már látom magam előtt a sok kis megkeseredett csórókát, hogy vörös fejjel pontozgat. Büntet titeket a sors eléggé:)
2010. szept. 19. 19:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!