Szerinted anyagilag el vagyok kényeztetve? Baj az ha igen? Miért?
Ha ez a szülő számára nem megterhelő, és te meg be tudod osztani, és nem versz a seggére rögtön a pénzednek, akkor ez nem elkényeztetés. Főleg, hogy ebből te megveszed a saját ruháidat, meg mindent ami kell.
Nekem 18 évesen (5 éve) 5000 volt a havi zsebpénzem, ami akkor sem számított annyira nagyon soknak, de azért be lehetett osztani, viszont a ruháimat a szüleim fizették, meg adtak külön kajapénzt, stb. Szóval most ahol az a rendszer, ami nálunk volt, hogy a zsebpénz tényleg csak zsebpénz, és nem abból kell ruhát, ennivalót, stb-t venni, ott is elmegy ennyi a gyerekre, hiszen akkor a szülő költ a ruhájára. Mondjuk az is igaz, hogy ilyen esetben nem valószínű, hogy havonta vesznek új ruhákat, de összességében elköltenek ennyit így is.
Én havi 5 neik is örülnék, pedig én 22 vagyok. És nem kell smink meg ruha, azt külömben is vagy kapok vagy megtalálom a turikat ahol vadi újat lehet kapni 500 ft-ért, rajta vana cimke is.
Szerintem nagyon sok pénz a 20 pláne 30 ezer.
Otthon megcsinálnád a szenvicsedet (én nagyon finomakat tudtam csinálni 1000ft-ból 3 napra!!!), szóal nekem 5 is elég lenne és szerintem kicsit el vagy kényeztetve.
22/L
Imádom ezt az oldalt, itt mindenkit lepontoznak, aki nem minimálbérből él...
Ennyi irigy ember élne ebben az országban?
én ennyi idősen nem kaptam komolyabb összeget, de ha kellett ruha, cipő, könyv, apróság, akkor nem volt belőle gond.
bulikra minden héten kaptam 2e ft-ot, aztán beosztottam.
szerintem te nem vagy elkényeztetve, ha be tudod osztani a pénzt, és ezen felül már semmire nem kérsz, max ha vészhelyzet van.
"Teszik az agyukat, hogy milyen csórók, de legalább boldogok, mert ők maguknak keresik meg a dolgokat. Közben meg meg tudnák ölni azt, aki kicsit is sikeresebb."
Ezt tapasztalom az osztálytársaim közt is.
Hmmm... én 40 000 ftot kapok havonta mindenre, egyetemre járok, de ott anyámék vettek egy házat.
amugy az még nem elkényeztetetség, ha mit tom én kérek csak ugy egy kocsit és megkapom... a szüleim nem nagyon foglalkoznak velünk, mert dolgoznak. De mindenre jut nekem is , és a tesóimnak is (3 van) ... egy családi házban lakunk, medencével :P .
Szóval én úgy gondolom, hogy ha sok gyereked van, az még nem azt jelenti, hogy szegény is vagy...
Szerintem nem kapsz sokat... és nem is keveset. POnt elég :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!