Nézőpont kérdése. Szerintem sok, de csak azért, mert én egy fityinget nem kaptam, úgy kellett ruhára is könyörögnöm néha 5 ezer forintot. Amúgy meg nem érdekel, hogy ki mennyit kap, nem az én dolgom.
2010. szept. 19. 13:47
12/49 anonim válasza:
Annyira tudtam, hogy leírom a választ és 2 perc múlva már le leszek pontozva. Magatokat minősítitek:)
2010. szept. 19. 13:52
13/49 anonim válasza:
egyáltalán nem sok, én is ennyit kapok és 19 éves vagyok... Nagyon be kell osztani. Megveszem a bérletemet, ha beteg vagyok és van valami éppen aktuális gyógyszer akkor azt kifizetem...akkor tisztasági dolgok (mikor mi kell: dezodor, tampon, borotva, szempillaspirál, alapozó). Most tanévkezdéskor ott vannak a tankönyvek (egyetemre járok kb. 6000 egy könyv), ezeken kívül, ha nincs valami ruhám azt is magamnak állom, meg persze a cipőt is, és ezek se 2 fillérek még ha az olcsóbbat veszem akkor se....Én kaját már nem is veszek magamnak, mert legtöbbszor viszek otthonról, ha mégse elég, veszek valami kínait....És akkor még szórakozni is eljárok néha....Nagyon hamar elmegy az a havi 20-30 ezer....Én mindig figyelek, hogy ne menjen el 1 hónap alatt az összes, hanem tudjak félre tenni, de nem mindig sikerül....Pl: ha jön valami váratlan kiadás pl: betegség(gyógyszerek) vagy szétmegy az edzőcipőm....akkor ezek olyan költségek hogy rögtön pótolni kell..
2010. szept. 19. 13:53
14/49 anonim válasza:
Ez nem elkenyeztetes, hanem a gyermek felkeszitese az Onallo eletre.
Enis ennyit adtam a gyermekeimnek 16 eves koruktol, s innentol "elvezhettek" azt, hogy sajat zsebbol gazdalkodnak, de kozben megtanultak beosztani a penzt, ami ha belegondolunk nemis olyan sok.
2010. szept. 19. 13:54
15/49 anonim válasza:
hozzámképest sokat kapsz, de alapvetően ezzel sztem nincs gond. ha lesz gyerekem, én is megadom majd neki ha megtudom. A baj akkor van, ha nem tudod mi az, hoyg ezt most nem engedheted meg magadnak. Az is neked lesz baj, mert egy idő után lesz majd, amire nem futja, és sokkal nagyobb csalódás lesz akkor. Ha ez nem áll fent, akkor nem vagy elkényeztetve. ÉS szerintem nem is olyan irreálisan rengeteg az az összeg, jobb családokban simán mehet.
2010. szept. 19. 13:58
16/49 anonim válasza:
Szerintem, ha sikerül beosztanod és nem költöd el 1 hét alatt az egészet, akkor jó.
2010. szept. 19. 13:59
17/49 anonim válasza:
Nem azt kérdezte a kérdező, hogy van-e közünk hozzá, vagy nincs, hanem azt, hogy anyagilag el van-e kényeztetve a 20-30 ezres zsebpénzzel.
Ez bizony nagyon sok pénz. Én nem adnék ennyi zsebpénzt akkor sem, ha megheteném. A ruha-cipő vásárlás meg szerintem egy gyermek-szülős program, amibe - ha nem is szólnák bele lényegesen - mindenképpen szeretnék résztvenni.
2010. szept. 19. 14:02
18/49 anonim válasza:
Nálunk ez nagyon kevés lenne. Én a ruhán, cipőn, sminken felül adok ennyit a gyerekeimnek. Csak ruhára,cipőre meg sminkre elköltenek ennyit egy hónapban fejenként és akkor még nem ettek semmit, nem mentek moziba vagy ültek be egy pizzériába mondjuk. Járnak különórákra is, de ez mondjuk nem volt tárgya a kérdésnek. Nekem mondjuk ez nem jelent megterhelést, de mint olvashattad, van akinek igen. Igazából akkor van baj azzal ha egy gyerek ennyit kap, ha a szülőnek aránytalanul nagy megterhelést jelent ez, mert mondjuk neki már nem marad annyi, hogy ehessen és ruházkodjon meg azzal, ha a gyerek ész nélkül szórja a pénzt és nem tudja beosztani. Mindkettőre a szülő felelőssége megtanítani a gyereket.
2010. szept. 19. 14:06
19/49 anonim válasza:
14:02
18 éves már nagykorú, ebben a korban már nem kell papás-mamás programnak lenni a ruhavásárlásnak. Meg nyilván mindenki ismeri a saját gyerekét, tudja, mennyire bízhat meg benne, képes-e elkölteni a pénzét a huszadik szoknyára úgy, hogy közben téli cipőre nem marad, vagy mindig normálisan beosztja.
2010. szept. 19. 14:07
20/49 A kérdező kommentje:
14:06
úristen! hány gyereked van? ilyen magas a bevételetek? mit csináltok?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!