Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted anyagilag el vagyok...

Szerinted anyagilag el vagyok kényeztetve? Baj az ha igen? Miért?

Figyelt kérdés
Az hogy kapok 20-30 ezer forint költőpénzt havonta sok? 18 vagyok és ebből fizetem a reggelim, ebédem, különórákra nem járok, ruhákat, cipőt, sminket.
2010. szept. 19. 13:33
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudom. Én a helyedben havonta egy tízest félreraknék belőle a számlámra. 10 hónap alatt lenne 100 rugód, ha nem nyúlsz hozzá a félretett tízesekhez....
2010. szept. 19. 19:34
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó ha ehhez a helyzethez hozzá szpktatnak a szüleid, így nem nevelnek önálloságra.

Enyi idősen már fözhetnél magadra, lehetne pár órás melód amiből sminket veszel....

2010. szept. 19. 21:36
 33/49 anonim ***** válasza:
0%

én azokat pontozom le, akik szerint sok pénzt kap :P

én havi 30ezerért dolgozom...itthon lakom, kajára, házra nem kell költenem...de ami nekem szükséges, szorakozás, ruha, cipő, suli, különorák stb...azt magamnak kell beosztanom..és mondanom se kell hogy semmire nem elég, ha csak azt nézem h az alapvető dolgokat kell megvennem,nő vagyok...valamennyit mindenképp fogok a külsömre áldozni...főleg h szeretek csinos lenni...de erre egyre kevesebb jut...és nem hiszem, hogy bün az, hogy valaki tesz a külsejéért...persze bizonyos határokon belül...és ha belegondolunk az ember lányának nem kell minden hónapban sminkcuccot venni...stbstb...nemsok ez a pénz ha belegondolunk...és nem nem vagy elkényeztetve...:)

22L

2010. szept. 20. 14:42
 34/49 A kérdező kommentje:
én a lehető legszívesebben elmennék dolgozni de mcdonalds-ba már voltam és nagyon húzos... valami olyan munkát hogy nem este 11-re esem haza másnap meg suli lehetetlen találni.
2010. szept. 21. 19:39
 35/49 anonim ***** válasza:

Hát nemtom, én nem kapok ennyi pénzt, az tuti. 5 ezernél többet nem kapok havonta, mert egyszerűen nincs miből. De mondjuk a szüleim ígyis inkább maguktól vonnak meg valamit és nekem veszik meg amit akarok.

De egy ideje már dolgozok suli mellett, és így megvan nekem is a havi 30 ezer forint.

De inkább spórolgatok.

Szerintem te is tedd ezt!

2010. szept. 21. 21:11
 36/49 anonim ***** válasza:

Hú, de le leszek pontozva de! Én 14-15 éves koromtól kaptam ennyit, néha többet is. Édesanyám meghalt rákban ő nevelt minket a rokkant nyugdíjából ( 14 éves koromig) és a családi pótlékból ( meg a gyerektartás de azt már csak én kaptam és 8 ezer forint volt..) 2 idősebb nővérem van akik nem dolgoztak/dolgoznak és iskolába sem járnak. Akkoriban bizony 200 forintom sem adatott meg, iskolába 50 forintot kaptam kajára. Mamámtól kaptam hétvégente 200-400 forintokat. Aztán megváltozott a világ ( sajnos). Át kellett költöznöm édesapámhoz, aki 70000 forintot keres, de emellett még bérel pár hektár földet is, bár oly nagy haszon nincs rajta. Eltartja a két ingyenélő nővéremet és az egyik pasiját akik a régi lakásunkban laknak. Mivel én mindig szűkösen éltem anyagilag, félő volt hogy elköltöm az összeset azonnal. De nem! Biztos egyesek hülyeségnek tartanak ennyi pénzt adni egy gyereknek, de édesapám soha nem nevelt engem, nem is fog, nem tud, egyszerűbbnek látta ha egy borítékba belerakja a családi pótlékot, az árvaságit stb.-t és majd én szépen beosztom. Teljesen ebből gazdálkodom, ebből kajálok, ruházkodok ( kínai és duris ruhák) és bizony ebből járok külön órákra. Tankönyveket magamnak veszek és bármi ami kell. Nem vagyok önimádó, de ha ennyi pénz a nővéreim kezébe kerülne, 2 hét alatt eltapsolnék. Én 14 éves korom óta járok külön spanyol órákra, matek korrepetálásra ha rászorulok, angol nyelvvizsga stb. És most csinálom a jogsit. Jelenleg eléggé szűkösen állok ugye a jogsi miatt, de istenem hát nem veszek mást, az ételt és a külön órát még futja. Szóval szerintem ez nem elkényeztetettség. Mások irigyelnek lehet, de legalább megtanulod beosztani a pénzt. Szóval én a két véglet vagyok. Éltem nagyon szűkösen, gyakran kinőtt, használt ruhákban jártam, és most lassan jogosítványom van, ruháim ( még ha nem márkásak is) és tudom hogy nem vagyok olyan hülye hogy elverjem a pénzt azonnal. Ha nekem gyermekem lesz és kb. ilyen idős alkalmazni fogom ezt a módszert. Valljuk be 17 évesen nem jár már vásárolni nagyon az ember az anyukájával ( bár én járnék de ugye ez lehetetlen).

17/L

2010. szept. 21. 21:27
 37/49 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, elfelejtettem említeni hogy a rezsi rám eső részét és a bevásárlás egy részét is én állom.
2010. szept. 21. 21:29
 38/49 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem nem sok, örülnék, ha kapnék ennyit, de igazából mindenre van pénzem, ami kell, teszvesz stb, szóval tudom fizetni a műkörmöm, a bérletem, a kajámat és a márkás ruháimat. Viszont jó lenne, ha nem menne itt a csórózás, legyetek békében :) Mi sem vagyunk gazdagok, én csak annyiból irigylem azokat, akik többet keresnek, hogy egyszerűbb kifizetni a számlákat, de másból nem :) Mindig megoldom, ha kell valami, így is sokan azt hiszik, hogy elkényeztetett gazdag kölyök vagyok :D

18/L

2010. szept. 21. 21:44
 39/49 anonim ***** válasza:
72%

A kaján kívül amit említesz, az luxuscikk, mármint, hogy minden hónapban ennyit költesz ruhára, cipőre, meg sminkre.

A gond az (bár nem kívánom neked), hogy amikor elkezdesz dolgozni, nem lesz akkora fizetésed, hogy ezt az életmódot ugyanígy tudd folytatni, kivéve, ha a szüleid eltartanak majd akkor is.

Szerintem így nem nevelnek az életre, nem tanulsz meg vágyakozni és küzdeni dolgokért, amiket nem kapsz meg egyből.

2010. szept. 21. 23:12
 40/49 anonim ***** válasza:
22%

Nem halat kell adni, hanem megtanítani halászni.

40-45 évesen esetleg több válással a hátunk mögött, amikor az ex-ek nem fizetnek gyermektartást végig lehet gondolni, hogy ki az elkényeztetett?!

Az apák sem tanultak meg dolgozni? - Vajon zsebpénz függő?

2010. szept. 22. 04:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!