A bátyám tönkretesz, lehúz érzelmileg és anyagilag, mit tehetnék?
a közös szülőtök nem tudná kirakni onnan, vagy helyretenni?
szerintem ne adj neki semmit, mi lehet a legrosszabb, amit tesz?
1. ülj le vele, mond el azt neki, amit itt nekünk
2. mond el neki, hogy te is tanulsz, fiatalabb vagy, neki kéne segítenie téged. Ő felnőtt férfi, álljon a lábára. Egy hónapot kap, hogy találjon munkát, vagy mehet.
3. 1 hónap múlva zárcsere, és ne engedd be. Menjen az apjához, menjen haverjaihoz. NEM A TE FELELŐSÉGED!
Igen, ez így kemény, de sajnos csak így lehet sok emberrel beszélni. Légy ennyire önző: te menj tönkre az ő hülyesége miatt, vagy ő saját maga?
Azt kell meglátnod, hogy addig volt elveszett lélek, ahogyan te fogalmaztál, ameddig magadhoz nem vetted. Amit most művel, hogy veled tartatja el magát és uralkodik rajtad, az nem elveszettség, hanem taplóság.
Nem értem egyébként, hogy miért "kell" odaadnod azt, amit te keresel. Ha két felnőtt ember együtt lakik, akkor az a M I N I M U M, hogy ketten azonos terhet vállalnak.
Segíteni akartál neki, fedelet a feje fölé, és ő nem ál a segítséggel.
Csak Te tudod eldönteni, hogy meddig vagy hajlandó elmenni, de tudd, hogy már most bőven túl vagy az ésszerűség határain.
Neked kell a sarkadra állnod, és keményen szembeszállni vele, mert senki nem fogja megtenni helyetted. Mi innen tudunk drukkolni, de mást nem.
Te is tudod a fent leírtak alapján, hogy ezt nem teheti veled (a te hozzájárulásod nélkül). Az, hogy nincs hova mennie, ne tartson vissza, mer ez nem igaz. Léteznek albérletek, egy szobát egy nap alatt lehet találni, beköltözhet valamelyik füves haverjához is, csak az a baja, hogy akkor fel kellene állni, és dolgozni menni, nem a szolgát (Téged!) várni.
Hosszú távon mindkettőtöknek az a hasznos és előnyös, ha kirakod. Értem én, hogy a bátyád, de nem mindig az a megoldás, hogy engedsz...
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!