A bátyám tönkretesz, lehúz érzelmileg és anyagilag, mit tehetnék?
Figyelt kérdés
19 éves vagyok, a bátyám 23, csak féltestvérem apám révén, de együtt lakunk, mert a nagyapámtól megörököltem egy lakást és neki meg nincs hol laknia. Már elviselhetetlen állapotok vannak miatta, egyszerűen sírni tudnék. 1 éve lakik itt, én az egyetem mellett elkezdtem dolgozni és azt, amit keresek is feléli szinte. Teljesen önellátó vagyok már, mivel az anyám nem foglalkozik velem már 10 éve, mióta elhagyott és a nagyanyám nevelt. Rá pedig már semmiképp nem akarok számítani anyagi téren, hiszen idős már és más városban is lakik. Szóval amit keresek, azt a bátyámnak is oda kell adnom, mert ő egész nap eltengődik és tanul, ezért azt mondja, hogy nem tud dolgozni. És ez még nem elég, kiabál velem, ha nincs vacsora, mire hazaér, vagy kidobja, ami nem tetszik neki. Nagyon agresszív, gyakran füvezik is, meg rengeteget cigizik, az csomó pénz, és ha nem adok neki pénzt, akkor pedig azt kezdi el mondani, hogy milyen testvér vagyok, amiért cserben hagyom és hogyha ő nem lesz, akkor senki nem fog engem szeretni igazán. Nem hozhatok ide senkit, mert undoírótan viselkedik, beszól mindenkinek és a cinikus viselkedésével megalázza az embereket, ezért nincs barátom, de már lassan barátaim se. Ha kidobnám, nem tudna sehova menni, és egyszerűen meg sem tudnám tenni, mert a lelkem mélyén szeretem, de érzelmileg zsarol. Most nem tudom kifejteni, hogy mit csinál, mert ahhoz ismerni kéne őt és látni, mikor beszél vagy cselekszik, de a lényeg, hogy teljesen rám szállt, lelki terrorban tart, már néha sírva fakadok, mikor megint szemétkedik, de akkor meg mondja, hogy nem érti a kiborulásom okát, ő szeret. De olyan elviselhetetlen személyiség! Azt hiszi, hogy mindenkinek őt kell szolgálnia, neki nincs kötelessége, álomvilágban él, elmarja mellőlem az embereket, ki akar sajátítani. Már nem tudom, hogy mit tehetnék, nagyon ideges vagyok miatta, nem bírom sokáig. Szerintetek hogyan kezeljem ezt az egészet?2011. okt. 17. 22:03
11/16 anonim válasza:
kislány, albérlet, munkásszálló, haverjai, kollégium, tök mindegy, majd megoldja, nem vagy köteles eltartani egy élősködőt...vagy kérj tőle rezsipénzt és kajapénzt + albérleti díjat
12/16 anonim válasza:
Szia!
Én is kitenném a helyedben. Bár tudom, hogy a szeretet, még akkor is, ha legbelülről van, erősebb tud lenni, mint a józan ész. Ha szeretnél beszélgetni küldj privátot. 19L
13/16 anonim válasza:
"Tudom, hogy részben megérdemlem ezt, amiért eltűröm és hülye vagyok, de egyszerűen nem tudom kitenni"
Bocsánat, de ha nincs erőd lépni, akkor a kérdésed is értelmetlen :/
14/16 anonim válasza:
Én nem értem, ha te vagy "helyzetben", tied a lakás, neked van munkád, nálad a pénz, akkor hogy lehet, hogy mégis ő irányít? Miért kell odaadnod a pénzt? Mi történik, ha nem adsz neki? Mi az, hogy nem barátkozhatsz, akivel akarsz? Ott van a nyomodban, ellenőrizgeti, hol jársz, mit csinálsz? Én a helyedben nem adnék neki semmit. Se pénzt, se kaját. Örüljön, hogy fedél van a feje fölött. Ha nem tetszik neki a rendszer, változtasson, vagy mehet. Örülök, hogy az én testvéreim nem ilyenek.
15/16 anonim válasza:
Nem akkarsz saját csdaládot gyerekeket, neki akkarod szentelni az életed?
10 év múlv mi lesdz?
16/16 anonim válasza:
Asperger szindróma!! Az én bátyámnak is ez van olyan mintha csak ő élne a világban... Én 15 vagyok ő 18 es megkeseríti az életem es a születésem elváltak így nincs otthona egy apuka aki megnevelnè mert itthon senkire nem hallgat. ;( senkinek sem kívánom ugyanezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!