Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valakivel a szülei így bántak, így neveltek? ez mennyire fér bele a mai társadalomba?

Figyelt kérdés

mégis szeretem őket, nagy volt a szegénység, meg sok volt rajtuk a stressz, meg aztán csak etettek, ruháztak, maguk módján szerettek is....

így írom ezeket a sorokat

pedig engem rengetegszer megvertek

apám ritkán, de akkor nagyon

belevágott a csanalasba. ilyesmi.

sokszor bepisiltam ilyenkor... volt hogy elzavartam az ágyamba és csipett a hugy, úgy kellett aludnom, nem engedtek megfürödni

anyám... az sűrűn, szerinte rossz voltam

rengeteg fakanalat eltört rajtam

falhoz vágott... leköpött... megalázó volt nagyon

földön voltam... rúgott

olyanokat mondott, hogy rábírna taposni úgy a golyóimra, hogy sosem lesz gyerekem

meg ilyenek

nem tudom, mással is történtek-e ilyenek

gondoltam megosztom a sztorimat

de hogy emberek egyből nekiállnak vádaskodni...

felháborító

volt, hogy vendégségben voltunk

és faterom elmondta a többieknek, hogy olyan pofont adott, hogy behugyoztam

faterom ebben semmi kivetnivalót nem érzett, talán még 1 hajszálnyi büszkeség is eltöltötte

a vendég nő, távoli rokon, meg mély sajnálatot láttam a szemében

most 29 éves vagyok

és sokáig azt hittem, hogy ez a normális bánásmód, amit én kaptam

anyám olyan ember volt...

hogyha nem tetszett neki valami, akkor egyből éles, irritáló hangon ordított, egész életében

de csak itthon

egyszer játszottunk tesómmal, és felborítottuk a vasaló deszkát

szegények voltunk, és volt egy jó vasalója, a vasaló meg rajta a vasalódeszkán

és a vasalónak letört egy 10-10 cm-es darab a sarkából

ezért a vasaló zsinórral úgy elvert, és üvöltött és hogy hurkásra veri a sggemet

el is gyepált rendesen

volt, hogy nem úgy könyököltem az asztalnál, tanulásnál ahogy ő szerette

ekkor beleverte a könyökömet az asztalba... hogy az ő anyja is ugyanezt csinálta... a kádár rendszerben

2022. máj. 28. 22:54
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
5%
nem, 34, ez senkinek nem segít, sőt. Árt annak, aki tényleg ebben a helyzetben van, mert mire ő eljut ide, hogy segítséget kérjen, kb mindenkinek elege van a hasonlóból, mert annyiszor tépte itt a száját hazug, unatkozó hülyéknek.
2022. máj. 29. 12:08
 42/51 anonim ***** válasza:
95%

#41 Szörnyen gyakori a gyerekbántalmazás, érthető, hogy sokan írnak róla. Az elkövetés módját sem lehet nagyon cifrázni, szóval az, hogy "mindenkinek elege van a hasonlóból", megint a kamut kiabáló hozzászólót minősíti.

"Árt annak, aki tényleg ebben a helyzetben van" - minden pénzem felteszem arra, hogy te nem vagy ebben a helyzetben, mivel fogalmad sincs arról, hogy ilyen helyzetben mi árt és mi segít. A tapasztalatlan, fogalmatlan véleményedet osztod itt teljesen feleselegesen, mivel semmit nem tudsz a bántalmazás pszichológiájáról.

2022. máj. 29. 12:35
 43/51 anonim ***** válasza:
67%

42, te meg eleve a 41-es hozzászólást sem érted.

Aruld már el, a rengeteg kitalált marhaság hogyan segít az áldozatoknak? Tudod, mekkora kárt okoz? Fogalmad nincs róla, csak játszod itt az irgalmas szamaritánust. És de, pont azért, mert voltam ilyen helyzetben, tudom. Én ugyanis anno pont azért nem kaptam segítséget, mert akihez fordulatam, annak elege lett abból, hogy átverik.

2022. máj. 29. 12:43
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
#43 Erről mesélj nekem, mert szerintem meg ez kamu. :)
2022. máj. 29. 12:55
 45/51 anonim ***** válasza:
100%

szívesen mesélek. Anno a tesitanárunk fiatalon került a suliba. Kézilabdáztam, és többünket tapogatott, simogatott. Sokáig nem mertünk szólni senkinek, csak egymást közt beszéltünk róla. Volt két lány, akik nem kellettek neki, hát unalmukban elmentek az osztályfőnökhöz, igazgatóhoz, kiderült, hogy hazudnak.

Nyári táborban aztán eldurvult a dolog, elvette kettőnk törölközőjét, ruháját, míg zuhanyoztunk. Sírva meséltük utána az ofőnek, aki a korábbiak miatt nem hitt nekünk.

Két évvel aztuán, hogy elballagtunk, lebukott egy ötödikes lánnyal, ls kirúgták. Az ofő a szemünkbe sem tudott nézni osztálytalálkozón.

2022. máj. 29. 13:01
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

#45 Jó, itt azt kell látni, hogy az ofő volt inkompetens és az ő inkompetenciája miatt nem kell a bántalmazástörténetüket elmesélő emberekkel szemben intoleránsnak lenni.

Ha a két kiscsaj ügye komolyan lett volna véve és normálisan ki lett volna vizsgálva, akkor nem lett volna problémátok. Komolyan kell venni és ki kell vizsgálni minden bántalmazástörténetet. Akik kamuznak, azokat k.rvára büntessék meg, akik meg nem kamuznak, azokat védjék meg és a bántalmazójukat büntessék meg k.rvára. Így kéne ennek működnie.

2022. máj. 29. 13:11
 47/51 anonim ***** válasza:
100%
46, pont hogy ki volt vizsgálva, kiderült, hogy hazudtak, ezért onnantól senkit nem vettek komolyan.
2022. máj. 29. 13:14
 48/51 anonim ***** válasza:
94%
#47 De az, hogy onnantól senkit nem vettek komolyan, még mindig a tanárok hibája, ezt kell érteni. A rendszer szar, amelyik elkényelmesedik azzal, hogy "Ja, volt egy ilyen ügy, kamuztak, akkor innentől kezdve az összes hasonló ügy is kamu lesz." - Nem. Nem így működik a világ. Nem működhet ez így egy iskolában sem.
2022. máj. 29. 13:24
 49/51 anonim ***** válasza:
74%
De így működik, és itt is így működik. Én pl piszok sok időt fordítottam arra, hogy tényleg segítsek, aztán sorra törlik a kamukérdéseket, amire időt áldoztam. Mindenki megunja egy idő után.
2022. máj. 29. 13:29
 50/51 anonim ***** válasza:
67%

"mégis szeretem őket, nagy volt a szegénység, meg sok volt rajtuk a stressz, meg aztán csak etettek, ruháztak, maguk módján szerettek is...."

Innen tovább nem is olvasom.

1. A szegénységen miben javít az, ha verik a gyereket.

2. A stresszt miért azon vezetik le, aki képtelen ellenállni? A legundorítóbb azzal kegyetlenül bánni, aki teljes mértékben ki van szolgáltatva nekünk.

3. Az hogy etettek, s ruháztattak a KÖTELESSÉGÜK volt. Ha nem tették volna, szépen közbelépett volna a gyámügy, s te egy jobb helyen nőttél volna fel.

4. Dehogy szerettek. Vagy akit szeretsz, azzal te is ilyeneket csinálsz?

2022. máj. 29. 13:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!