Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valakivel a szülei így bántak, így neveltek? ez mennyire fér bele a mai társadalomba?

Figyelt kérdés

mégis szeretem őket, nagy volt a szegénység, meg sok volt rajtuk a stressz, meg aztán csak etettek, ruháztak, maguk módján szerettek is....

így írom ezeket a sorokat

pedig engem rengetegszer megvertek

apám ritkán, de akkor nagyon

belevágott a csanalasba. ilyesmi.

sokszor bepisiltam ilyenkor... volt hogy elzavartam az ágyamba és csipett a hugy, úgy kellett aludnom, nem engedtek megfürödni

anyám... az sűrűn, szerinte rossz voltam

rengeteg fakanalat eltört rajtam

falhoz vágott... leköpött... megalázó volt nagyon

földön voltam... rúgott

olyanokat mondott, hogy rábírna taposni úgy a golyóimra, hogy sosem lesz gyerekem

meg ilyenek

nem tudom, mással is történtek-e ilyenek

gondoltam megosztom a sztorimat

de hogy emberek egyből nekiállnak vádaskodni...

felháborító

volt, hogy vendégségben voltunk

és faterom elmondta a többieknek, hogy olyan pofont adott, hogy behugyoztam

faterom ebben semmi kivetnivalót nem érzett, talán még 1 hajszálnyi büszkeség is eltöltötte

a vendég nő, távoli rokon, meg mély sajnálatot láttam a szemében

most 29 éves vagyok

és sokáig azt hittem, hogy ez a normális bánásmód, amit én kaptam

anyám olyan ember volt...

hogyha nem tetszett neki valami, akkor egyből éles, irritáló hangon ordított, egész életében

de csak itthon

egyszer játszottunk tesómmal, és felborítottuk a vasaló deszkát

szegények voltunk, és volt egy jó vasalója, a vasaló meg rajta a vasalódeszkán

és a vasalónak letört egy 10-10 cm-es darab a sarkából

ezért a vasaló zsinórral úgy elvert, és üvöltött és hogy hurkásra veri a sggemet

el is gyepált rendesen

volt, hogy nem úgy könyököltem az asztalnál, tanulásnál ahogy ő szerette

ekkor beleverte a könyökömet az asztalba... hogy az ő anyja is ugyanezt csinálta... a kádár rendszerben

2022. máj. 28. 22:54
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
0%

#25 "Nem 100%, hogy kamuzol, de Én erős 90%-ot sejtek" - és ki a f.szt érdekel, hogy te mit sejtesz?! Baromi idegesítőek vagytok!

Mondjuk azt, aki feltesz ide egy kérdést?

"Mit gondoltok arról, ha valakivel a szülei így bántak, így neveltek?" Ez a kérdés, erre az a válaszom, hogy Én azt gondolom, hogy ez így ebben a formában nagy valószínűséggel kamu, de ha mégis igaz, akkor nagyon gáz, és a Gyereknek tönkretehetik ezzel a Lelkét.

Ellenben Te kedves 27-es a hozzászólásoddal egyáltalán nem a kérdésre válaszoltál, akkor mégis minek írtál ide? Ki kérdezte és pláne ki kíváncsi arra, hogy Neked melyik kérdésre válaszoló komment tetszik vagy éppen nem tetszik? Láttál itt ilyen kérdést? Az Én válaszom a Kérdező kérdésére felelt amiben a véleményemre volt kíváncsi, a Te 27-es hozzászólásod melyik a Kérdező által feltett kérdésre felelt? Szóval ne játszd itt a fejed, ha még egy ilyen egyszerű topic szabályzatot sem tudsz betartani és csak offolni, trollkodni jössz.

Tiszteljük már a Másik véleményét-hozzászólását! Még az Én hozzászólásomban is írtam, hogyha tévednék és mégsem kamu, akkor elnézését kérem.

2022. máj. 29. 10:02
 32/51 anonim ***** válasza:
100%
#31 Arra a kérdésre, hogy "Mit gondoltok arról, ha valakivel a szülei így bántak, így neveltek?" az, hogy "Kamu!" szintén nem válasz. Nem az igazságtartalmát kérdezték a leírásnak. Nem azt kérdezték, hogy szerinted igaz-e az alábbi történet. Szóval ennyit az okoskodásodról.
2022. máj. 29. 10:06
 33/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha kamu a kérdés, akkor eleve minek feleljek rá, de mivel nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy kamu-e, ezért válaszoltam rá, de hozzátettem, hogy az érzésemre sántít a sztori. És a válaszomhoz igen is erős köze van annak, hogy igaznak vagy hamisnak ítélem-e meg a kérdésben elhangzottakat, hiszen az elhangzottakból tudok véleményt leszűrni. Ha meg a kérdés kamu, akkor erről az egészről az a véleményem, hogy szégyellje Magát aki ilyennel trollkodik, miközben Más Gyerekek ezeket valóban megélik. Vagy szerinted ne szégyellje Magát az aki ilyen kérdést viccből kiír? Eleve normális Ember miért kérné ki Mások véleményét, mert Ő nem tudja eldönteni felnőtt létére, hogy ez vajon a normális szülői viselkedés-e, főleg ha a szülői környezeten kívül már egyből leolvasta Mások arcáról azt, hogy ez így nincs rendben. nagyon-nagyon zárt burokban kell nevelni egy Gyereket, hogy az ezt vegye természetesnek. 29 évet leélve, látva a Világot, a trendeket, a többi Embereket, ahhoz hogy ezt a kérdést eldöntse, egy gyakorikérdéses poszt kelljen, mert Magától nem tudja eldönteni, hogy ez mennyire fér bele a mai társadalomba? Erre komolyan 29 év alatt az Életben nem talált választ, és csak Mi, a GyK-s felhasználók tudunk erre válaszolni? Nekem ez a gyanús. Akik ide általában ilyen jellegű kérdéseket tesznek fel, azoknak az a célja, hogy valami polgárpukkasztó témát dobjanak be, amin majd csámcsognak az Emberek, meg veszekednek a poszt alatt. Elég sok ilyent láttam már itt fent, és igenis a válaszomhoz kifejezetten szükséges az, hogy ez a kérdés alapjaiban kamu-e vagy sem.

De mint mondtam már, és most újra hangsúlyozom, ha mégis tévednék, azért elnézést kérek!

2022. máj. 29. 10:17
 34/51 anonim ***** válasza:
93%
#33 Az a gond ezzel, hogy tökmindegy, hogy kamu-e a kérdés. Ki van írva egy probléma, egy bántalmazástörténet és már az segíthet másoknak, akik olvassák ezt és mondjuk hasonló helyzetben vannak/voltak, felismerni azt, hogy egyáltalán nem normális az otthoni közeg. A kérdésre adott normális válaszok szintén hasznosak lehetnek. De az, ha valaki ideböfögi, hogy kamu a kérdés, az csak árthat. Azt üzeni a hasonló helyzetben lévő áldozatoknak, hogy ne is próbáljanak meg segítséget kérni, ne is próbáljanak meg beszélni arról, hogy milyen helyzetben vannak, mert úgysem hisznek majd nekik. És ezzel évtizedekre lehet konzerválni a bántalmazást. Aztán majd ha 30-40 évesen elmondja, hogy mit műveltek vele gyerekként, akkor jön az újabb hőbörgés, hogy hát miért most szólt? Hát miért nem akkor szólt?
2022. máj. 29. 10:30
 35/51 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt megválaszoltam a kérdést, írtam, hogy ez gáz, de hogy nyomatékosítsam, rohadtul toxikusan és undorítóan viselkedtek a Szülei, és szívem szerinte izzásig hevített kalapáccsal tördelném el a kezüket. És nem, nem maga a történetet nevezem kamunak, hanem azt, hogy egy 29 éves Férfi a gyakorikerdesekre jön fel eldöntetni a tisztelt publikummal, hogy a 10-15 évvel ezelőtti családon belüli bántalmazásai vajon normálisak voltak-e.

Magadból kiindulva, ha Te élted volna ezt meg, Neked 29 évesen jutna az eszedbe azon elgondolkozni, hogy ez vajon normális volt-e? 29 évesen most először merül fel Benned ez a kérdés, és miután Magadtól nem tudod eldönteni, mert hát nem könnyű Magadtól eldönteni, hogy vajon normális-e az, ha a Szüleid leköpnek meg hugyosan kényszerítenek aludni. Ezt nyilván ki kell írni ~10 év távlatból a Gyakorikerdesekre, mert csak itt lehet erre választ kapni.

Ez körülbelül olyan, mintha egy megerőszakolt Nő 10 évvel később kiírná ide kérdésben, hogy szerintünk az normális volt-e, hogy 10 évvel ezelőtt egy buliban lefogta Őt 3 pasi és megerőszakolta. Mert nyilván 10 év alatt a médiából, a Barátoktól, a környezetéből nem tudta ezt a kérdést eldönteni. 10 éven át azon feszengett, hogy akkor ez most normális volt-e vagy sem. És hol másutt, hát hol, mint hát a Gyakorikerdeseken lehet erre egyöntetű végérvényes választ kapni. Nekem ez a gyanús, hogy több, mint 10 éven át nem tudta eldönteni, és amikor végre tényleg választ szeretne rá kapni, hát nyilván a GyK-n keresi meg rá. De mondom, ha ez igaz, akkor bocsánat, és a válaszom ott van.

2022. máj. 29. 10:46
 36/51 anonim ***** válasza:
100%

#35 Különbözőek vagyunk, nem mindenki reagálja le ugyanúgy a bántalmazást, már gyerekként sem. Én is bántalmazott gyerek voltam, de 12 éves koromra eljutottam arra a szintre, hogy többé nem beszéltem apámmal és vállaltam, hogy többször szarrávert ezért, nem érdekelt, nem törtem meg.

A gyakorira kiírt bántalmazástörténetek meg szerintem nem feltétlenül szólnak a kérdésről és annak megválaszolásáról. Simán lehet, hogy az ember csak ki akarja írni magából, szeretné, ha mások elolvasnák a történetét. Meg tudom ezeket érteni.

2022. máj. 29. 10:55
 37/51 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel mondjuk egyet tudok érteni.
2022. máj. 29. 11:37
 38/51 anonim ***** válasza:
77%

Kb tizedszer irta ki, mindig törölték.

99%, h kamu.

2022. máj. 29. 11:39
 39/51 anonim ***** válasza:
100%
A kínzás, mindennemű terror nem nevelés.
2022. máj. 29. 11:59
 40/51 anonim ***** válasza:
100%

4-6-8-12 éves koromig volt nagyjából ez

most akkor mennyi?

2022. máj. 29. 12:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!