A kérdésem két részből állna. Először is miért van az, hogy ha Gyeden vagy akkor már értéktelennek számitasz? Másodjára miért lett ilyen lusta, b*nkó a férjem?
Gyeden vagyok lassan 2 éve,nem fényezem magam,de a belem kilóg sokszor,és éjfél előtt ritkán kerülök ágyba.A férjem meg mostanában állandóan alszik,igaz dolgozik és ezt becsülöm,de utána semmit nem csinál,csak alszik,fekszik,a gyerek körül is alig segít.Most ott tartunk,hogy a gyerekünk nem is akar nála ellenni,sír ha ölbe akarja venni.Ma is este 9-re értem haza a fiunkkal,annyit kértem mosogasson már el ha lehet,persze nem tette meg.
Amikor szóvá tettem,akkor mindenféle h*lye p*csa voltam,orditott ahogy a torkán kifért,hogy én csak itthon vagyok stb,stb,és belehalok egy kis munkába.
A gyerek üvölteni kezdett mivel 2 méterre állt tőle,de még akkor is csak k*rvázott(!!!).
Elküldtem a férjem,mert nem bírtam,hogy igy beszél velem,és a gyerek ne ezt hallja.Teljesen elhagyta magát és alig van a gyerekkel is.
Mit tegyek?Tényleg sokat kértem?
Nem először fordul elő ez a viselkedés nála,már anyósom is kivan tőle.
Ez tényleg szomorú. Figyelj, szerintem ha még lehet vele normálisan beszélni, egyszer üljetek le kettesben, és őszintén kérdezd meg, bántja-e valami. Hiszen nem csak veled ilyen idegbeteg. A férjem hasonlóan viselkedett velem pár hónapja, jó, ilyen durván nem, aztán lassan kibökte, hogy gondok vannak a munkahelyén, és egész nap szétpattan az idegtől.
Félre ne érts, ezzel nem védeni szeretném a férjed, mert amit művelt, az rettentően ocsmány. De abból, amit leírtál, én azt gondolom, hogy itt komoly dolgok lehetnek, tőled függetlenül. Majd írj, mi történt.
Ilyen helyzetben nagyon nehéz jó tanácsot adni, mert nem tudom, mennyire vetted zokon tőle, hogy megalázott, ocsmányul beszélt veled. Ha úgy érzed, ezen túl tudsz most lépni, akkor érdemes egy próbát tenni. Le kell ülni vele beszélgetni, de nem vádaskodva, hanem figyelve, kérdezve, megértőn. Ugyanúgy elmondhatod neki, mint ahogy leírtam neked, hogy tudod, megérted, mennyire nehéz neki is ez az új helyzet. Beszéljétek meg, mik azok a dolgok, amiket elvártok egymástól, mik azok, amitől jobban éreznétek magatokat.
Ne kiabáljatok egymással, ne szidalmazzátok egymást, mert az ilyen viselkedés nagyon mély sebeket hagy maga után és már nem nagyon van visszaút.
Köszönöm a válaszokat.
Tegnap visszengedtem,nem szívesen,de az anyja nem tűrte meg maguknál,mert ott is csak ordított:(
Kérte anyósom,hogy legalább még egy esélyt adjak neki,hát nem tudom...
Vélemények pszichológusi segitségről?
Ha a beszélgetésünk esetleg nem vezetne sehová...:(
Hát ráférne,de gyanítom nem akar majd elmenni.Családterápia?Nektek az kéne,szerintem.
Gyeden lévő sorstársad
Te ismered a párodat a legjobban, így neked kell megtalálni azt a módszert, technikát, amivel hatni lehet rá és segíteni neki abban, hogy felelősségteljes apa, férj válhasson belőle. A férfiak többsége nem szereti bevallani még saját magának sem, hogy gondban van, hogy esetleg lelki segítségre szorul, mert azzal be kéne ismerni a saját gyengeségét.
Nekem pl sokat segített a házasságom körüli problémák megértésében ez a könyv:
Köszönöm a válaszokat és a könyvajánlást is :D
Most jelenleg ott tartunk,hogy próbál normális lenni,meg ugrál a gyerek körül,ez jó de ne csak ideiglenes legyen,mondtam neki.Mindenképpen szükséges valami terápia,akár neki,akár kettőnknek.
Tegnap olvasgatott a neten és azt mondta látott egy cikket,ami férfi depiről szólt.Szóval nem csak a nők hanem a pasik is bedepizhetnek szülés után és az a gyerek első pár évében akármikor jelentkezhet.Hát nem tudom,mit mondjak,van benne valami.De hogy ez e tényleg a baj nem tudom igy eldönteni.:S
Figyelmetlen,iszonyúan feledékeny,ingerlékeny,fáradékony.Szerintetek?
4 nagyon fontos lépést már megtett a párod!
1. Elismerte, hogy csúnyán viselkedett veled.
2. Elismerte, hogy gondjai vannak.
3. Változtatni szeretne rajta!
4. Keresi a megoldást a változásra!
Szerintem ez már nagyon jó kiindulási alap arra, hogy együtt megtaláljátok a megoldást. Hidd el, a férfiak még nehezebb megbirkózni a problémákkal, jobban kikészülnek tőle, ha kiderül, lelki eredetű gondjaik vannak, mert még a társadalom is lenézi, ha a férfi gyenge, oda lesz a saját önbecsülésük is. Ezért is van, hogy hamarabb menekülnek a gondjaik elől pl alkoholba, egyéb szenvedélybetegségbe, mint hogy valódi megoldást keressenek a problémák megoldására. Az általad leírt tünetek lehetnek a kedélybetegség jelei, de lehet, hogy egész egyszerűen tehetetlennek, sikertelennek, gondterheltnek érzi magát és elég lenne neki a Te segítséged, figyelmed, szereteted is:).
Utolsó: nagyon jól leirtad. :D
Köszönöm mindenkinek:)
Remélem nálatok nem lesz hasonló.:(
Köszönöm nektek a biztatást ,tanácsot:)
Nos megint itt vagyok:(
Megint ugyanaz a nóta,és persze neki áll feljebb.
Elegem van,befejeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!