Az esküvőt kinek szokás fizetni? Nálatok hogy volt?
Nálunk a (szűkebb) családban erről soha nem volt szó, a tágabb családban és baráti körben pedig változó, hogy ki hogy intézte. Számomra valamiért mindig is egyértelmű volt, hogy ha lesz egyszer esküvőm, azt én és a párom fizetjük majd. Viszont hárman vagyunk lány testvérek és a távolabbi (főleg idősebb, férfi) rokonok a családi összejöveteleken mindig egymást túllicitálva sajnálják apámat, amiért majd kénytelen lesz adósságba vernie magát, mire mindhármunkat "férjhez ad", ránk pedig kacsintgatnak, hogy remélik, a párjaink majd gazdag családból származnak, hogy a családjuk átvállalja az esküvő költségeit. Nekem baromi furcsa, hogy a szüleimtől, de pláne a párom szüleitől kunyeráljak majd pénzt egy olyan dologra, amit elsősorban én/mi akartam/akartunk, nem ők.
Inkább az érdekelne, hogy van-e erre valami szokás/hagyomány, vagy csak simán az fizeti, aki tudja/akarja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!