Másnál is szokás a családban, hogy aki vendégségben volt, üzen, ha hazaér?
Attól függ.
Ha én a szüleimnél jártam, akkor mindenképpen felhívom őket, amikor hazaérek. De mi amúgy is beszélünk naponta többször.
A férjem családjában meg az a divat, hogy telefonon se beszélnek, évente 1-2 alkalommal hazalátogat. Ha bárki meghalna a családban, el se tudom képzelni, hogy szereznének róla tudomást.
De persze mi vagyunk a nem normálisak, meg mindenki, aki törődik a családtagjaival...
Nyilván ha a huszadik Mariska néni látogat meg, akkor az nem fog idetelefonálni, hogy hazaért Mucsajröcsögére, meg az amcsi rokon se fog éjszaka felhívni, hogy hazaért...
Anyukámat szoktam hívni, ha nála voltam és hazaértem, mert kéri.
Van pár ismerősöm is, akik szokták mondani, hogy írjak, ha már sötétben, rossz időben indulok el tőlük.
Szerintem náluk ez megszokás és így mutatják ki, hogy mennyire törődnek veled, ők milyen gondoskodó emberek. Aztán szerencsére még nem volt olyan szituáció, hogy meg kelljen mutatniuk, hogy a szavak mögött tettek is állnak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!