Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha szakítani...

Egyszerű huszonéves kérdése:

Mit tennétek, ha szakítani akarnátok a párotokkal, de nincs hova mennetek?

Figyelt kérdés

Nincs munkám sajnos, hiába keresek, mindenhol elutasítanak. Szüleim magukat is alig tudják eltartani oda nem mehetek, rokonaim akik vannak kis lakásba élnek, nem férek el, amúgy se fogadnának be barátaim nincsenek. Érzem, hogy nem mehet ez így tovább, én egyedül nem tudom megoldani a kettőnk közti problémát. Vagyonom sincs sajnos. Mit tennétek? Marad az utca vagy mit csináljak?

22/L

2010. szept. 15. 19:52
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy nem csak letorkolló válaszokat kaptam. Megértem azokat is akik nem hiszik el a sztorimat, tudom, az emberek csak azt hiszik el amit tapasztalnak.

Start kártya megvolt, mindegyik önéletrajzomba benne van, hogy jogosult vagyok. TESCO-ban Alkami könyvvel(míg be nem szüntették) voltam csak árufeltöltő, 32 nap összesen fél év alatt.

Szüleim úgy gondolták a szakmunkás elég. Apukám heggesztő Ő már jóideje elhelyezkedett, párom is heggesztő, de most nem kell.

Én már csak arra tudok gondolni, hogy a munkáltatók valami nagyon rossz tapasztalatot szerezhettek, mert ugye a mai fiatalok (ne részletezzük, de tisztelet a kivételnek) épp, hogy kettessel átment a vizsgán. Páromnak 4-4 lett elmélet és gyakorlat és ösztöndíja is volt 1 évet rendes munkahelyen és ott a főnökök szerették is, mert egyszer sem kellet visszamennie javítani a munkáján míg a minösítettnek igen!(De 50 helyett csak 4-en maradtak ott is). De ez sem hatott meg senkit sem és álláskereső portálokon is olvas, ha kell is pályakezdő akkor az Miskolcon túl van mi meg Veszprém megyében lakunk. Külföld megent csak nincs nyelvtudás semmi se pénz se ismerettség.

Ha esetleg valaki tud ajánlani helyeket hova tudnék/tudnánk helyezkedni nagyon örülnék. Hátha kapok olyan helyet ahova még nm adtam be.

Privit is szívesen fogadok. :-)

2010. szept. 15. 21:09
 22/28 anonim ***** válasza:
53%

Engem se vettek fel anno sehova. 19 voltam, érettségivel.

1 évet itthon csücsültem a seggemen, mert még a mekibe és a teszkóba se kellettem, egyebekről ne is beszéljünk...

2 percre lakom egy CBA-tól, oda se vettek fel és sorolhatnám napestig...

Ha szüleiddel jó a kapcsolatod biztos számíthatsz rájuk, lehet, hogy felnőtt nő vagy és "ciki", de utcára ne akarj kerülni! Sok sikert!

21/L

2010. szept. 15. 21:13
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj, köss eltartásit, vásárolj be mozgáskorlátozottaknak pénzért, vagy menj szociális munkásnak az is több, mint a semmi. Anyukádéknál csak elférsz átmenetileg egy matracon és legalább a kajádat és a rezsi kis részét tudnád fizetni. Ha utcára mész alkoholista leszel, megindulsz a lejtőn és rád száll a koldus maffia, onnan csak lefele megy az út.
2010. szept. 15. 21:39
 24/28 anonim ***** válasza:
53%
Szociális munkás az egy diplomás szakma, 3 és fél éves egyetemi képzéssel, nem lehet valaki csak úgy szocmunkás. Persze képesítés nélkül lehet, de a legtöbb helyen inkább önkéntes egyetemisták vannak, meg egy két képzett szociális munkás, plusz más végzettségűek (szociális gondozó, ápoló, stb.)
2010. szept. 15. 21:45
 25/28 anonim ***** válasza:
85%

A használtruhaválogatóba nem azért nem vettek fel mert diplomám volt. Sőt... én személyesen a főnökkel beszéltem és örült a diplomámnak, mondta, hogy sok lehetőség lenne még itt előttem, szükségük van adminisztrátorra, stb.

Csak járjam végig a ranglétrát.

Ami miatt nem vettek fel, az az, hogy a toborzónak szerintem konkurenciát jelentettem, ezért eltüntette a jelentkezésemet. Vissza se hívtak, pedig egy ilyen beszélgetés után azért illett volna.

Szóval a másik ok ami miatt nem találnak munkát a pályakezdők, hogy mindenki félti a pozícióját, és ha valaki jobb náluk, akkor azt inkább nem segítik előre.

Kedves kérdező, ez lehet az oka annak is, hogy a párod nem talál állást, túl jó a szakmájában.

Hogy hol keress munkát azt nem tudom, nem ismerem a helyet ahol laksz. De regisztrálj a jobinfo-n, a profession-on, a cv-online-on, a topjob-on. Csinálj egy email címet amit csak ezekre használsz, és kérj minden napra hírlevelet a friss állásokról. Állíts be minél több keresési feltételt.

Ezzel napi 2-3 órát is el fogsz tölteni álláskereséssel, dehát úgysincs más dolgod.

Nézelődj nagy területen, ne csak a saját városodban és a saját megyédben, hanem legalább háromban. A munkaügyi állja az interjúra jutás busz költségeit. Szóval ez se okozzon problémát. És ha valahova felvettek, ha messzebb is, költözz oda. Kérj valahonnan annyi kölcsönt, hogy az első hónapot túléld, aztán pedig megy majd szépen előre a dolog.

Ja! És érettségizz le, tanulj tovább! Ez legyen a 2. legfontosabb célod amellett hogy munkát találj és elköltözz.

2010. szept. 16. 07:25
 26/28 anonim ***** válasza:
85%

húgom is munkát keres pedig Budapesten lakunk!!! És SEHONNAN nem hívták vissza. Barátnöm szintén pesti és fél év keserves utánajárások stb. után lett neki egy telefonos munkája. Nem olyan egyszerü ez.

Tényleg azt kellene, hogy tanulsz, és koleszba menj ha ennyire rossz a helyzet. Anno voltam hasonlòban, csak engem visszafogadtak anyuék, mert az a kapcsolat egy ballépés volt. De semmiképpen ne maradj a mostani párodnál! Szenvednél...:(

2010. szept. 16. 07:44
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonló helyzetben voltam az állás terén. (Én is 22 éves vagyok) Én azt tanácsolnám Neked, hogy menj be a munkaügyibe és kérdezd meg, hogy indul e náluk valamilyen tanfolyam. Én is tanfolyamra járok a m.ügyi által. Fizetik a képzést, + megkapom a min.bér 100%-át és fizetik a bkv bérletemet is 100%ban. Ez munkaviszonynak számít és nem vészes mert csak 10 hónapos, OKJ-s és emelt szintű. Hétfőtől péntekig kell bejárni 9-13-ig. Mondjuk minden régióban más, de nem árt ha utána érdeklődsz. Én a ráckeveihez tartozom.

A lakhatásban sajnos nem tudok tanácsot adni. :( De gondolkodom rajta, hogy mit lehetne kitalálni.

2010. szept. 18. 21:48
 28/28 A kérdező kommentje:

:-)))

Azért remélem előbb megjavul a helyzet, minthogy el kéne hagynom.

2010. szept. 18. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!