Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha szakítani...

Egyszerű huszonéves kérdése:

Mit tennétek, ha szakítani akarnátok a párotokkal, de nincs hova mennetek?

Figyelt kérdés

Nincs munkám sajnos, hiába keresek, mindenhol elutasítanak. Szüleim magukat is alig tudják eltartani oda nem mehetek, rokonaim akik vannak kis lakásba élnek, nem férek el, amúgy se fogadnának be barátaim nincsenek. Érzem, hogy nem mehet ez így tovább, én egyedül nem tudom megoldani a kettőnk közti problémát. Vagyonom sincs sajnos. Mit tennétek? Marad az utca vagy mit csináljak?

22/L

2010. szept. 15. 19:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
38%
Mondjuk igazgatói széket nem fognak a segged alá tolni. Munka mindig van.
2010. szept. 15. 20:14
 12/28 A kérdező kommentje:

20:04

Munkaügy megvolt, árufeltöltő megvolt, takarítónak is próbáltam menni az sem kell és a közeli városokban érdeklődöm leginkább, de oda se kell senki.(Legalábbis a pályakezdő).

Előtted lévőnek. Hostess, modell stb, lehet, hogy szép vagyok, de nagy cicik kellenek nekem semekkora sincsen és sovány vagyok, mint egy anorexiás, pedig eszem rendesen.

Gondolom most azt hiszitek, hogy kifogásokat keresek, de ha a helyemben lennétek rájönnétek nem olyan egyszerű az életem. Szakmám van, de kézműves így az sem kell, sajna érettségim nincs hiába kértem a szüleim nem akarták, hogy oda menjek ahol lehet szerezni, lebeszéltek róla, hogy nem nekem való az úgyse tudnám csinálni. És a szüleim nem olyanok akik elfogadják ha melózni járok Apukám el sem engedett,(mert nekem CSAK tanulnom kell) szóal ez ilyen szar helyzet. Ezét se akarok hozzájuk menni, mert minden tervemet lefújják, hogy az sz@r! És mikor ellógtam melózni lebuktam és le lettem cseszve. Most akkor ilyekor mit csináljon az ember, ha a saját szülei így állnak hozzá?

2010. szept. 15. 20:15
 13/28 anonim ***** válasza:
90%

Ettől a "munka mindig van"-tól meg tudok őrülni. Nem gyerekek! Sajnos bármilyen hihetetlen elhinni azoknak, akik már 10-20 éve ugyanabban a hivatali székben ülnek: nincs munka. Pályakezdőknek meg főleg nincs. Az elmúlt másfél évben bármilyen munkát elvállaltam volnt, igen mekiben is voltam, sőt egy használtruhaválogató telepre is elmentem, ahol napi 8 óra állva-válogatásért adtak volna minimálbért. De még oda se vettek fel. Pedig diplomás vagyok. Tény, nincs közgazdász diplomám, ezért már nem is kellek kb sehova.

Még az is könnyebben elhelyezkedik, akinek szakközepe van.

Szóval abszolút átérzem a helyzeted. A munkanélküli pedig kb semmit se tud tenni. Én még segélyt se kaptam.

Éééés én egy nagy városban éltem. Szóval még csak nem is falucska.

Most már van munkám, Hála az Égnek. De nagy küzdelmek árán. Költözéssel!! (Egy kisebb városba, messzebb a fővárostól!!)

Szóval kedves kérdező, ne hagyd magad elcsüggeszteni még jobban, nem feltétlenül te vagy a hibás abban, hogy nincs munkád. De keress tovább, regisztrálj álláskereső helyekre és mindennap küld el 10 helyre az önéletrajzodat. Akkor a nagy számok törvénye alapján egy idő után valami összejön majd.

A költözés pedig hát... ezt csak te érzed. Ha nem javítható a kapcsolat, akkor még mindig jobb a szüleidnél, mint a fiúnál, akit tulajdonképpen be is csapsz és kihasználod a szüleit. Talán ha hazaköltözöl esély nyílik rá, hogy kibékülj a szüleiddel. Semmi sem véletlen.

2010. szept. 15. 20:20
 14/28 anonim ***** válasza:
81%
írtam privátot,olvasd el.
2010. szept. 15. 20:22
 15/28 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Nem t'om írta e már valaki, de én a helyedben elmennék katonának, vagy rendőrnek (most épp lehet jelentkezni rendőrségre). Ott biztosítanak szállást, illetve nagyon kedvezményes bérlakást.

2010. szept. 15. 20:26
 16/28 anonim ***** válasza:
45%

Nem akarlak megbántani előző válaszoló, de én se vennék fel diplomás embert ruhaválogatónak, mert akkor rögtön azt gondolja az ember, hogy valami nagyon nem stimmelhet a jelentkezővel.

De ha jól értem a kérdező neked szakmunkás képesítésed van, úgyhogy azt ajánlom bármilyen képesítés nélküli munkára jelentkezz, előbb utóbb találsz valamit majd, ne add fel (de tényleg sok helyre kell küldeni, 10-20 hely az nem sok, hanem nagyon kevés)

2010. szept. 15. 20:33
 17/28 anonim ***** válasza:
85%
A rendőr jó ötlet, rendőr szakközébe adnak koleszt meg ösztöndíjat is és mindig keresnek jelentkezőket.
2010. szept. 15. 20:34
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Menj külföldre .....Komolyan !
2010. szept. 15. 20:41
 19/28 anonim ***** válasza:
80%

Na én is ezt akartam írni, amit többen is, hogy ez a "munka mindig van" című szavalat ma már nagyon nem állja meg a helyét Magyarországon. Én is nagyvárosban élek, mint az egyik előttem szóló, megyeszékhelyen, de képtelenség munkát találni. Voltam a város összes gyorséttermében, jelentkeztem szórólapozni (mondjuk megnézném, hogy abból ki tud megélni, annyit nem lehet szórólapozni, az általában csak alkalmi munka, nálunk főleg diákok csinálják), jelentkeztem minden álláshirdetésre, végigjártam minden vendéglátóipari helyet, akár takarítást is vállaltam, megvolt az összes Tesco, Lidl, Aldi, minden hasonló, és NEM VETTEK FEL sehova.

Szóval tényleg nem olyan egyszerű ez, mint ahogy sokan hiszik.

A másik ez a külföld szöveg. Ahhoz először kell némi pénz is. Kell valamennyi, amiből kiutazik az ember, amiből a szállását kifizeti, amiből megél amíg nem kapja meg a fizetését (már ha azonnal talál munkát).

2010. szept. 15. 20:50
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad,hogy a szüleid nem akarták,hogy dolgozz,csak tanulj,de érettségit ne csinálj.Akkor mire gondoltak,mit tanulj? Az érettségi ma már ritkán elég.Vagy egy jó szakma kell vagy felsőfokú végzettség.A többieknek igaza van,10-20 önéletrajzot minimum szét kell küldeni,hogy esélyed legyen akár csak egy állásinterjúra.

A start kártyáról már érdeklődtél?

2010. szept. 15. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!