Jajj, annyira tudtam, hogy ez lesz a visszavágás. Nem várok rá, írtam is az első hozzászólásomban, hogy reméljük az még odébb van, hogy én örököljek. De azért nem egy nagy feladat kitalálni, hogy ha a szüleimnek van két ingatlana, én pedig egyedüli gyerek vagyok, akkor egyszer azokat én fogom örökölni. Tudom, ha akarnàk eladhatnàk haláluk előtt és elutazhatnàk, vagy elpókerezhetnék az árukat, de nem fogják, amúgy is jómódúak. Ők is teljesen természetesen beszélnek róla, hogy azok majd egyszer az enyémek lesznek, és nem azért mert én rákérdeztem, maguktól mondják így.
2022. ápr. 9. 17:41
53/60 anonim válasza:
Nyilvan mindenkinek van kulon lakasa
2022. ápr. 9. 21:36
54/60 anonim válasza:
48 as! A hazassàg alàìràsàval alàìrsz egy szerződèst is ami rèszletes leìràsàt a csalàdjog taglalja,csak erre senki nem hìvja fel a figyelmet ,senki nem ismerteti a pàrokkal 1 òràban ,nagy vonalakban. Pedig èrdemes lenne, mert a hàzassàgok nagyobb rèsze vàlàssal vègződik,ès akkor előkerülnek az apròbetűs rèszletek, ami miatt èveken àt tartò, hatalmas anyagi àldozatot követelő,idegekre menő pereskedèsek alakulnak ki.
2022. jún. 24. 04:57
55/60 anonim válasza:
#54 Én is ezt mondom mindig. Abszurd, hogy már egy tévés előfizetéskor is eléd tolnak egy komplett szerződést, de amikor a teljes vagyonodról döntesz, akkor azt úgy írod alá az anyakönyvvezető előtt, hogy ha nem vagy jogász, fogalmad sincs, mit írsz alá. Elég lenne egy egyórás konzultációt kötelezővé tenni, ahol valaki pontokba szedve elmondja.
Pl. egy találós kérdés: milyen esetben fordulhat elő, hogy a házasság _előtt_ vett lakás közös tulajdonnak számít, és váláskor feleződik? (Tegyük fel, hogy gyerektelen párról van szó.) Laikus rámondaná, hogy ilyen nincs, de van, hogy erre rá lehet cseszni...
2022. jún. 24. 16:32
56/60 anonim válasza:
55 pontosan ìgy gondolom èn is. Valòban kötelezővè tennèk egy àtfogò konzultàciòt, ès javasolnàm mindkèt fèl èrdekèben a szerződèst. Amikor kimondjàk a hàzassagkötő teremben az "igen" ek elhangzàsa utàn hogy önök ettől a pillanattòl fogva a magyar csalàdjog szerint fèrj ès felesèg, irtò romantikusan hangzik, taps,csòk stb. Senki sem fogja fel akkor mèg, micsoda jogi ùtvesztőbe keveredett. Hogy a hangzatos ìgèretek micsoda öldöklő csatàkba torkollnak. Hogy ebből a jogi utvesztőből esetenkènt csak èveken àt tartò tortùràn keresztül van kiùt, amibe bele lehet betegedni,meg lehet nyomorodni.
2022. jún. 25. 04:09
57/60 anonim válasza:
Még válás se feltétlenül kell, hogy rácsesszen az ember, sokan azt sem tudják, hogy halálesetnél a bank simán zárolhatja a közös bankszámlát is úgy, hogy a fél év múlva lévő hagyatékinál előbb nem férsz hozzá. Persze boldogan mantrázza mindenki, hogy "hülyeség a külön bankszámla, mert házasságban úgyis közös". Ja, csak csomó esetben nem mindegy...
2022. jún. 25. 04:23
58/60 anonim válasza:
57 igy van. Vagy pl az egyik fèlnek van egy szülei àltal nehezen összekuporgatott kislakàsa,hozzàmegy egy menő vàllalkozòhoz aki csődbe megy eladòsodik ès röpül minden,a màsik fèl kislakàsa is. De szàmtalan pèlda lehet
2022. jún. 25. 04:30
59/60 anonim válasza:
57!
Semmi baj a közös bankszamlaval és zarolni se fogják, ha az ember tisztában van vele, hogy milyen néven kell szerepelnie. A Kovács János és Kovács Jánosné számlát zarolni fogjak, a Kovács János és/vagy Kovács Jánosnét nem
2022. jún. 25. 07:22
60/60 anonim válasza:
#59 Jó, de ha Kovács János hal meg előbb, és az ő nevén volt a számla, akkor Jánosné rácseszett...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!