Házastársi különvagyon marad-e a házasságkötést követően?
Házastársi különvagyon marad-e a házasságkötést követően az egyik fél tulajdonában álló ingatlan értékén vett másik ingatlan ha azt kölcsönnel terhelik és a törlesztő részletet házastársak közösen fizetik?
Jól tudom, hogy ilyenkor annak a nevén lesz az új ingatlan és a kölcsön is, akié volt az eredeti ingatlan, és mindez különvagyonnak számít, azonban amásik fél megtérítési igénnyel élhet?
Rosszul tudod. Az ingatlan tulajdonjogát a vásárlók kérésére jegyzik be. Ha tehát te veszel 100 millióért egy ingatlant, de a szomszéd kisfiára iratod, akkor az az övé. Ha erről nem készült semmiféle hiteles dokumentum, akkor később hiába perelsz, ne m tudod bizonyítani, de egyébként is, nem fogadják el, mert illogikus.
Döntsétek el mit akartok, és azt jegyeztessétek be.
Kedves Utolsó!
Így van, ahogy mondod. Az egyik fél lakása eladásra kerül és abból vesznek egy új házat+ hitel, amit közösen törlesztenek.
Az egyik félnek tehát kb. 75%-ban lesz saját tulajdonú a háza, míg a maradék részt hitelből közösen törlesztik.
Én úgy tudtam h ilyenkor alles zusammen marad különvagyon és a másik fél igényt támaszthat.
Az eladott külön tulajdoú ingatlan ára, illetve az abból vett másik ingatlan különvagyon lesz (kivéve, ha az illetö közösnek minösítteti).
Azonban a házasság alatti hiteltörlesztés általi értéknövekedés minden esetben közös jövedelem, ez érték fele válás esetén a másik félnek jár, függetlenül attól, hogy a hitel kinek a nevére szól. (Ettöl csak akkor van eltérés, ha ezt egy házassági szerzödés másként szabályozza, de itt erröl nincs szó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!