Van olyan név amitől a hideg kiráz? Vagy valami eszedbe jut róla?
A Veronika egy szép név, de sajnos nagyon rossz emlékek fűznek hozzá, szóval hallani se bírom.
Olyan meg, amitől a szőr feláll a hátamon, mert rossz a hangzása? Hááát...a Hedvig szerintem is fiúnév, de nagyon...Az ilyen Dzs-vel írt külföldi nevek, de csak leírva, meg magyar vezetéknévvel párosítva kapok tőlük agybajt. Kivéve a Dzsamila, mert attól akkor is, ha meghallom, ugyanis az eredeti spanyol névnek (így hívják a keresztanyum, aki nem magyar) semmi köze nincs ehhez a kiejtési és írási módhoz. Még nagyon talán a Gyamilla állna közel az igazi kiejtéshez, de a Dzsamila...Na mind1. Na aztán nekem ezek a Piroska, Ibolya, Rózsa szörnyűek. Nem is értem, hogy juthat eszébe valakinek ilyen neveket adni :S A Boglárka se tetszik, de így hívják a cuki kis unokahúgomat, ezért megszoktam.
Ja és még a Töhötöm, Tas, Koppány és társai. Nekem ezek barbár nevek, kivéve a Huba, mert az meg egy gigakövér embernek való név :D Az Ondról meg már ne is beszéljünk...Persze Koppány és a 7 vezér idejében még más volt a nyelv és persze a szépségideál is a neveket illetően, de ma már tuti nem adnám gyerekemnek. Főleg, hogy nekem vezetéknévvel elképzelhetetlenek, mert teljesen önmagukban szoktam meg őket. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, majd ha lesz még, leírom :D
Betti,Bea és Szabina!
Soha nem találkoztam normális ilyen nevű emberrel!:S:S
Szerintem nincs is!
Adrienn Ildi Flóra Blanka Iza Ditta Kriszta Klaudia Cintia Evelin Edina
Róbert Norbert Csaba Zsolt József Tibor Oszkár Ottó
Aranka. simán röhejes.
nos, van még a Miklós (drágalátos apám, és egy másik szemét köcsögláda neve)
Krisztián (be kell látnom, h többsége suttyó)
Anita (az összes ostoba pitsának ez a neve)
ja, meg összes mostanában divatnév, élén a Bencével ( minden 2. kiscsávónak ez a neve. szerintetek pár év múlva a tanárok nem kapnak idegbajt??? mondjuk legalább elég üvölteni, h Bence, viselkedj! és legalább 6 fiú konszolidálódik. :D
meg nem is túlzottan férfias név. talán a kis Bencés vers miatt...
Laura: másik idegesítő díszpitsa név. (mondjuk ismerek egy darab normális egyedet :D )
Jusztinát is ismertem. rohadt gáz név.
a Hedvigről kb 10 éves koromig azt hittem, h férfi név, míg anyum egy nap elmesélte, h a Hédi néni bizony igencsak nő :D
a Jácint, Kamill meg b uzis. hogy lehet, egy virág neve egy pasié?
van egy top kedvenc. sztem élő embernek nem adnak ilyen nevet: Leokádia :D
Akkor én nyertem...én 17 éves koromig hittem, hogy a Hedvig férfi név, amíg a töri tanár volt szíves felvilágosítani, hogy nem az. Nem értettem, hogy miért mondja: a király egyetlen leszármazottja Hedvig volt, ezért ő nem örökölhette a trónt. Mire én: miért nem? Hiszen a fiú leszármazottak örökölnek. Mire ő: Igen, de Hedvig lány volt. Kb. 3x kellett elismételnie, mire felfogtam, hogy a Hedvig az női név...
Én a Harry Potterben a bagolyról sem értettem, miért mondják mindig, hogy lány. Meg az angolban miért "she"-vel utalnak rá...aztán 17 évesen erre is rájöttem. :D
Amúgy a párom Tibor, és ki nem állhatom ezt a nevet, ugyanis a fél rokonságom spanyolajkú, így félig én is, és a tibor spanyolul azt jelenti: ágytál, bili. Igaz, spanyolban v-vel kell írni, de a b-t és a v-t ugyanúgy ejtik a spanyolban, szóval hangzásilag akkor is megszívták a Tiborok. Ugyanez a bajom a Kingával is, ugyanis ha a K-t kicseréljük P-re, máris megkapjuk a "pinga", azaz f@sz szót.....
Én voltam, aki pár kommenttel ezelőtt a hét vezér nevét kritizálta :D De azért vannak szép ősmagyar nevek is, pl. Csenge, Levente, Csanád nekem tetszenek!
"Roland mert egy nagyképű cigánygyerek jut róla eszembe."
Dettó.
Nem egy suliba jártunk?
"Krisztián (be kell látnom, h többsége suttyó)"
Én nem vagyok suttyó!
Feltehetően tucatnév és neked rossz tapasztalataid vannak!
Egyébként: LEOKÁDIA meg ORÁLIA...
Nem kell mondanom miért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!