Mi jut eszedbe a Péter névről?
Figyelt kérdés
Milyen tulajdonságokkal ruházod fel a név tulajdonosát?2011. máj. 26. 10:57
1/21 anonim válasza:
Eddig 3 Peti nevű fiú cseszett ki velem, szóval sajnos semmi jó nem jut róla eszembe:D ettől függetlenül szerintem szép név, olyan egyszerű, de kellemes.
2/21 anonim válasza:
A Péter egy abszolút normális név.
A bibliai idők óta divatos (ellenben a pállal, ami vele egyidős, mégis már öreges névnek számít.)
Jól becézhető, ugyanakkor a Péter tiszteletet ébreszt.
Jól megy babának is, egy 40 évesnek is, és egy 80 évesnek is.
(Ez utóbbit azért tartom fontosnak, mert sokan olyan neveket adnak a babájuknak, amit később vicces lesz felnőttként használni.)
3/21 anonim válasza:
A hulye unokatesom jut eszembe,fuj
4/21 anonim válasza:
Péter héber eredetű név, jelentése: kőszikla. Aranyos kisgyermekeknek Peti, Petike, Petya stb becézése. Felnőttéként pedig a Péter név tiszteletet parancsol és határozottságot sugall. Szerintem egyébként maguk a Péterek is ilyenek.
5/21 anonim válasza:
Jó név. Jól is hangzik és a jelentése is jó. Azt jelenti kőszikla, mert Péter apostolnak Jézus ezt a nevet adta,mert olyan erős jellem volt, akár 1 kőszikla.
6/21 anonim válasza:
A kisebbik fiam neve: Péter
Hűen tükrözi a név jelentését miszerint: kőszikla
Magabiztos egy kissé önfejű,konok de
őszinte, kedves, jóakaratú,szép arcú drága gyermek.
Igaz már nem kisfiú, de mindig az én kisfiam marad és boldogsággal tölt el, hogy az Anyukája lehetek.
8/21 anonim válasza:
Megbízható, önfejű...Néha tapló
9/21 anonim válasza:
Párom Péter:-)
Okos, műszaki beállítottságú ember, nagyon segítőkész, és makacs:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!