Egyetértetek hogy csak akkor érdemes gyereket vállalni ha tudunk neki adni is valamit?
De ha szar az anyagi helyzetem épp, akkor ezerrel védekezem, és nem hazárdjátékozom. Persze tudom, hogy mindenki peteérés nélkül, fogamzásgátló szedése mellett, gumival peszáriummal és még megszakítással is védekezett, de a csöppség jönni akart! Hát hogyne.
Nem aktuális még a gyerek nálunk, de néha "veszélyesen élünk". Viszont amikor munkanélküli voltam, eszembe nem jutott kockáztatni.
Egyetértek azzal, hogyha a gyermekedet 25 éves korában nem tudod megtámogatni pár millióval, akkor túlvállaltad magad. Vagy ha az erdei iskolákat (még vannak?) csak nyögve tudod fizetni, akkor is. Ha a gyerek este szól, hogy kéne másnap a 2000 Ft osztálypénz, és ez gondot okoz (és nem azért, mert bankszámlán tartod az összes pénzed), akkor is túlvállaltad magad. Értem én, hogy a gyereket szeretni kell, és nem pénzelni, de az is fontos, hogy stabil anyagi helyzetbe érkezzen. Azt hiszed ő nem érzi, hogy csóró vagy és emiatt frusztrált? Nincs gond azzal, ha kempingezni jártok, vagy olcsóbb szállásra. De egy boldog környezetben nevelkedjen, és lehetőleg ne egy 8 nm-es szobábab kelljen felnőniük hármuknak...
Ez aztán a szép történet, 18as.
Kapcsolatban félred.gásból gyerek, a semmire megszülni, majd szintén egy becsúszott második gyerek, töménytelen hitel, CSOK, majd pár éven belül válás, külföldre kenyszerülés (gondolom nem jószántából, nyaralni ment ki az anya 2 gyerekkel).
Mondd, te gondolkodni szoktál néha?
Szerinted annak a 2 gyereknek tenyleg így f.sza minden hepi?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!