Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha nem engednek...

Mit csináljak ha nem engednek a kisöcsém közelébe?

Figyelt kérdés
Jelenleg 16 éves vagyok, mikor a szüleim elváltak, akkor voltam 13. Elég zűrös válás volt, én vettem észre, hogy apa megcsalja anyát egy sokkal fiatalabb nővel, aztán azon volt a vita, hogy kinél maradjak. Jártam egy jó ideig pszichológushoz is a válás miatt. Itt sokszor volt olyan, hogy behívta a pszichológus apát meg anyát együtt vagy külön-külön. Ekkor apa barátnője(akivel megcsalta anyát) engem hibáztatott, hogy csak azért sajnáltatom magamat, hogy anya meg apa megint együtt legyenek, meg miattam tömi a pszichológus tele apa fejét minden hülyeséggel, hogy ő mennyire nem jól állt a helyzethez velem szemben. Tök sokszor volt olyan, hogy apa nem is jött el a pszichológushoz, mert a barátnője nem engedte. Az elején sem volt a legjobb kapcsolatom a barátnőjével de ahogy összejöttek apával hivatalosan is azóta még rosszabb lett. Három hónapja megszületett a kisöcsém és a nő egyáltalán nem enged a közelébe. Először azzal tartottak távol, hogy a barátnő nagyon kimerült a szülés után és ne látogassam őket mert felzaklatom. Aztán egy hónap múlva már lehetett látogatni de csak minden második hétvégén, mikor amúgy is apánál lennék. Viszont ilyenkor sem engednek a közelébe. Konkrétan három hónap alatt 2x fogtam a kezemben. Nem mehetek be a szobájába, ha az anyja a nappaliban eteti és én leülök a kanapéra, akkor feláll és bemegy a hálószobába. Vettem neki ilyen kis cuki plüssmacit, a következő nap a kukában találtam meg. Egyáltalán nem tudom mit csináljak, mert hiába nem szeretem apa barátnőjét a kisöcsém életében szeretnék részt venni.
2022. márc. 15. 13:34
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
81%
Apukáddal kéne beszélned hogy álljon a sarkára mást nemtudsz sajnos nagyon tenni.A baratnője meg változni nemhiszem hogyfog...
2022. márc. 15. 13:37
 2/47 anonim ***** válasza:
78%

Engedd el.

Amugy is felnott leszel nem sokara.

Nem igazan leszel az ocsed eletenek resze amugy se - ez sajat es mas hasonlo elso hazassagos gyerekek tapasztalatai.

Szerintem ezzel az egesszel csak feleslegesen kinzod magadat, hogy nem birod az uj baratnot, de az ocseddel egyutt akarsz lenni. Total eselytelen. Nem fogja a babajat 2 percre se veled hagyni.

Inkabb probalj jo kapcsolatot apolni apukaddal, mert ha 18 leszel es egyetemen nem tamogat kb. el lett baxva az egesz eleted.

2022. márc. 15. 13:40
 3/47 anonim ***** válasza:
8%
Teljesen igaza van.
2022. márc. 15. 13:41
 4/47 A kérdező kommentje:
Beszéltem apával normálisan is, veszekedtünk is miatta, de mindig csak azt hajtja, hogy első gyereke a csajnak és nagyon félti meg nagyon védelmező. Mikor felhoztam, hogy tudok a gyerekekkel bánni meg nem az első kisgyerek akit fogok, mivel a bátyámnak is van kettő, akkor is az volt a válasza, hogy az ő barátnőjének ez az első gyerek, a bátyám feleségének meg már kettő van és ő így nem annyira védelmező..
2022. márc. 15. 13:42
 5/47 A kérdező kommentje:
Szerencsére az egyetemen nem kell támogatni, mert a szüleim közül anya az, akinek sokkal több pénze van. De azért köszönöm a választ.
2022. márc. 15. 13:43
 6/47 anonim ***** válasza:
20%

Ez most egykicsit más amit írsz meg ami a kérdésben ált.

Az hogy az öcséd életében szedetnél teis jelen lenni az oké,megértem.De neharagudj nekem is 10hónapos a kislanyom(első)és énse hagynám egy 16éves lányra hiába hogy o azt hiszi tud bánni meg törödni egy gyerekkel.Ezt a féltésd apukád barátnőjéről csak akkor fogod felfogni ha neked is lesz saját gyereked.

2022. márc. 15. 13:45
 7/47 anonim ***** válasza:
18%

Rohadtul nem fog benned megbizni, mert a not utalod, leirtad. Hogy a fenebe adna oda neked az elso gyereket igy?

En attol is tartanek, hogy bosszubol foldhoz vagod vagy megfolytod parnaval, mert utalsz, hogy apukad velem van es lett kozos gyerekunk.

Kiabalhatsz es veszekedhetsz amennyit akarsz az csak ront a helyzeten, nem segit semmit.

2022. márc. 15. 13:45
 8/47 A kérdező kommentje:
De én nem azt mondom, hogy hagyja rám teljesen egyedül. Hanem azt, hogy felvegyem az ölembe vagy esetleg cumisüvegből etessem úgy, hogy ő vagy apa ott van. Ezeket amúgy megengedik a barátnő húgának, szóval nem értem nekem miért nem. Senki nem mondta, hogy egyedül lennék vele.
2022. márc. 15. 13:47
 9/47 anonim ***** válasza:
29%

5. szuper, hogy anyukad tudja allni az egyetemet egyedul.

Attol meg a 2. valaszom elso resze meg ugyanugy all. Tul nagy a korkulonbseg es nem is eltek egyutt. Par ev mulva neked egyetem, aztan munka, o meg meg mindig csak kb. ovis lesz.

Nem leszel ennek a gyerek eletenek a resze. Es minel tobbet veszekszel annal jobban nem.

Engedd el. Kar ezen vitazni.

2022. márc. 15. 13:48
 10/47 anonim ***** válasza:
72%
6os egy első gyerekes nő mennyivel tud jobban vigyázni egy gyerekre mint egy 16 éves aki rendszeresen foglalkozik a testvére gyerkeivel? Hm?
2022. márc. 15. 13:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!