A szüleim miért nem a saját életükkel foglalkoznak?
Sziasztok. 30/f vagyok.
A szüleim, de legfőképpen az édesapám folyamatosan azzal piszkál, hogy én milyen életet élek és, hogy neki sose lesz unokája. Soha egyik barátnőmmel se laktam együtt és nem is akartam. Jelenleg is egyedül élek, immár 7 éve. Gyereket sem szeretnék, de azt most nem részletezném, hogy miért. Röviden, nem nekem való és nem is vágyom rá. Nekik nem mindegy, hogy én, hogy élek? Nekik már van egy gyerekük, én. Ők már megvalósítottak mindent, amit akartak. Ha én így érzem jól magam, akkor nekik nem teljesen mindegy? Én se szólok bele abba, hogy ki hogyan él....
A szülők szeretik a gyereküket. Nem megszabni akarják, hogyan éljen, hanem segíteni. Segíteni, hogy hogyan legyen boldogabb, elégedettebb, hogyan találja meg a célját, az élete értelmét.
Ha nem lesz gyereked, a világ legnagyobb, legjobb dolgából maradsz ki.
Lehet így is élni, persze, csak nem érdemes.
Szerintem a világ legjobb dolga kifejezés elég szubjektív.
Igazából ha racionális választ akarnék erre kapni, akkor azt egy másik kommunikációképes lénnyel kellene megvitatni, aki vagy ami nem emberből van
Nincs ebben semmi szubjektív. Akármelyik szülőt megkérdezed, ugyanúgy a gyereket fogják mondani.
Aki szerint nem, azoknak nincs gyereke.
Ha mindenki, aki megkóstol egy bizonyos tortát, azt mondja, hogy az a legjobb, akkor az bizonyára úgy is van.
12# Ez olyan szép dolog amit leírtál, és igaz is lehetne akár, de a kérdező határozottan nem akar gyereket. Nekem két fiam van, igaz, még csak tizenévesek, de rohadtul nem fog érdekelni hogy akarnak e gyereket vagy sem. Ezzel együtt én is azt mondom hogy a legjobb dolog a világon a saját kis poronty, de meg kell érteni, hogy sokan nagyon nem így gondolják, és ha nekik ez így jó, nem érzik hátránynak hogy ebből az élményből kimaradnak.
Sokféle ember, sokféle életcél. A kérdezőnek nem a családalapítás a cél, így is lehet legalább olyan boldogan élni mint csemetével.
14# "Ha mindenki, aki megkóstol egy bizonyos tortát, azt mondja, hogy az a legjobb, akkor az bizonyára úgy is van."
Mindenki azt mondja? Nem-nem. Pontosítanék, a nagy része azt mondja, és hozzáteszi, hogy ha tudta volna mivel jár nem kezd bele a tortasütésbe.
"Mindenki azt mondja? Nem-nem. Pontosítanék, a nagy része azt mondja, és hozzáteszi, hogy ha tudta volna mivel jár nem kezd bele a tortasütésbe."
Azért a tied nagyobb általánosítás. Azt állítod, hogy az emberek nagyobb százaléka bánja meg a gyerekvállalást? Ez hazugság. A legöbben nem bánják meg, max később vállaltak volna. Az, hogy vannak akik panaszkodnak és megbánták, egy elenyésző százalék. Az sem a gyerek hibája, hanem a szülőjé, hogy ő is lelkileg gyerekként szült.
18# "A legöbben nem bánják meg, max később vállaltak volna. Az, hogy vannak akik panaszkodnak és megbánták, egy elenyésző százalék. Az sem a gyerek hibája, hanem a szülőjé, hogy ő is lelkileg gyerekként szült."
Ez hazugság.
Csak bemutattam a jelenséget. Nem tudom igaz-e vagy sem amit írsz, leginkább nem is érdekel, de egy senki gyk-s a másik senki gyk-s véleményére ennyit ír, hogy ez hazugság, az tényleg a béka sejhaja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!