Mi lenne a jó megoldás ezesetben?
Röviden a szituáció: 3-an élünk együtt, feleségem, a 7 hónapos fiunk, és én. Feleségem egész nap otthon van, háztartásbeli talán a hivatalos kifejezés rá. Én nap közben dolgozok, 7-től 5-ig a munkahelyemen, után általában este 8-ig maszekban, hétvégente néha dolgozok, néha otthon vagyok. Én meg vagyok így, viszont a feleségem már nem bírja. Már hetek óta panaszkodik, hogy túl sok munka neki nevelni a fiunkat, főzni/mosni/takarítani rá(nk). Ezen csak úgy tudnánk változtatni, hogy ha felhagyok a maszekolással, viszont akkor havi szinten annyi pénzt bukunk, hogy nem tudnánk 0-ra sem kijönni. (Havi 240 ezer körüli fix kiadásunk van, plusz élelmiszerek, gyerekcuccok, benzin, stb.) Ebbe én belemennék, simán átvállalnám 5 után a gyereknevelést, de akkor meg a feleségemnek kellene valami munkát keresnie akkorra, ami nem fog menni, nincsen semmi olyan a környéken, amit lehetne így végezni és ő is tudná. Napközben Homeoffice-os vagy hasonló munkát nem tudna végezni, így az ő részére az egész nap ki van lőve. Ha felmondok, és ő keresne egész napos munkát, akkor azzal sajnos megint nem lennénk előrébb, az én fizetésem kb. 60%-áért tudna elhelyezkedni jelenleg.
Emiatt én nem látok lehetőséget arra, hogy változtassunk a dolgon. De közben mégis muszáj lesz valaminek változnia, mert hosszú távon ez így nem mehet tovább. Ahogy hazaérek, az első fél óra az kiabálással megy el. Általában nyugodtan végig szoktam hallgatni, hogy ez miért nem jó így, hogy ebbe bele fog rokkani, nem fogja bírni már sokáig. Szóval valaminek változnia kell. De minek? Mi lenne a jó megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!