Mi lenne a jó megoldás ezesetben?
Röviden a szituáció: 3-an élünk együtt, feleségem, a 7 hónapos fiunk, és én. Feleségem egész nap otthon van, háztartásbeli talán a hivatalos kifejezés rá. Én nap közben dolgozok, 7-től 5-ig a munkahelyemen, után általában este 8-ig maszekban, hétvégente néha dolgozok, néha otthon vagyok. Én meg vagyok így, viszont a feleségem már nem bírja. Már hetek óta panaszkodik, hogy túl sok munka neki nevelni a fiunkat, főzni/mosni/takarítani rá(nk). Ezen csak úgy tudnánk változtatni, hogy ha felhagyok a maszekolással, viszont akkor havi szinten annyi pénzt bukunk, hogy nem tudnánk 0-ra sem kijönni. (Havi 240 ezer körüli fix kiadásunk van, plusz élelmiszerek, gyerekcuccok, benzin, stb.) Ebbe én belemennék, simán átvállalnám 5 után a gyereknevelést, de akkor meg a feleségemnek kellene valami munkát keresnie akkorra, ami nem fog menni, nincsen semmi olyan a környéken, amit lehetne így végezni és ő is tudná. Napközben Homeoffice-os vagy hasonló munkát nem tudna végezni, így az ő részére az egész nap ki van lőve. Ha felmondok, és ő keresne egész napos munkát, akkor azzal sajnos megint nem lennénk előrébb, az én fizetésem kb. 60%-áért tudna elhelyezkedni jelenleg.
Emiatt én nem látok lehetőséget arra, hogy változtassunk a dolgon. De közben mégis muszáj lesz valaminek változnia, mert hosszú távon ez így nem mehet tovább. Ahogy hazaérek, az első fél óra az kiabálással megy el. Általában nyugodtan végig szoktam hallgatni, hogy ez miért nem jó így, hogy ebbe bele fog rokkani, nem fogja bírni már sokáig. Szóval valaminek változnia kell. De minek? Mi lenne a jó megoldás?
"A gyerekvállalás előtt, mikor napi 8 órában dolgozott, már akkor is ki volt készülve teljesen. Azért is mentünk ebbe bele, mert mindketten úgy gondoltuk, hogy ha otthon marad majd a gyerekkel, akkor az neki jobb lesz. Egy dologgal nem számoltunk, hogy neki ez is sok lesz, és ezt sem fogja bírni." Na, itt követtétek el a legnagyobb hibát: gyereket vállalni azért, hogy könnyebb legyen az élete. Ez hasonló ahhoz, amikor valaki így akarja a házasságát megmenteni. Nem szokott összejönni.
Amit tennék a helyetekben: több időt tölteni hármasban, illetve megkérni a nagyszülőket, ha vannak, hogy vállalják el néha pár órára a gyereket, és akkor kettesben menjetek el valahova, mert ennek tényleg válás lesz a vége.
Én úgy gondolom, te egy értelmes férfi vagy, normálisan fogalmazol, korrektül írsz, amiben tudod, kiveszed a részed, te kelsz a gyerekhez éjjelente többször, pedig te dolgozol két helyen. Vasárnaponta meg is főzöl, amikor a feleséged jelzi, hogy baj van, igyekszel megoldást találni.
Nehéz okosat mondani, úgy látszik, most mindkettőtöknek elég nehéz, én is azt gondoltam már elsőre, hogy erre a gyerekre nincsen pénz és nem kellett volna megcsinálni. No, de már itt van, és egyébként azt gondolom, a feleségednek igenis össze kéne szednie magát kicsit.
Valami megoldást kell találni, legyen az bölcsi, munkahelyváltás, vállalkozás indítása (feleséged foglalkozhatna valamivel otthon, kézműveskedés, akármi), vagy költözés, ha ennyire szar helyen éltek.
Én sok sikert kívánok nektek, remélem, mielőbb rendbe jönnek a dolgok.
Jó lenne a másik oldalt is meghallgatni, hogy tulajdonképpen mi a fene baja van, mert a te leírásod alapján a feleséged egy lusta, tohonya, életképtelen alak, aki csak azért vállalt gyereket, hogy ne kelljen dolgoznia. Aztán most rájött, hogy 0-24 otthon lenni egy gyerekkel nem annyira pihentető, mintha csak szimplán munkanélküli eltartottként tengeti az életét.
Ilyen nőket hol szedtek össze? És minek veszitek feleségül? És minek csináltok neki még gyereket is?
1. Adja bölcsibe és menjen el dolgozni. De ugye azzal is baja lesz, mert már a 8 órás munkától kikészült....
2. Maradj otthon te a gyerekkel, ő meg keressen teljes állású munkát. Ja, hogy ez se fog tetszeni neki, mert dolgozni kell..:D
A leírás alapján itt a feleséggel van igen csak nagy probléma, de mondom, csak az egyik felet hallottuk.
Mit mond, hogy konkrétan mi a baja?
1. nem kell gyerek, hogyha nincsen rá pénz
2. bocs, hogy a feleségednek már a tke kivan, hogy napi 13-14 órában "minka" címén szrsz a fejükre, és a gyerekeddel annyit sem foglalkozol, hogy lófütty
3. az ugye megvan, hogy a feleséged egyedülálló anyuka. Te elmész otthonról, beszélgetsz emberekkel, stb, ő meg össze van zárva egy héthónapossal, aki csak gagyog, folyamatosan figyelni kell rá, nehogy baja történjen, stb.
4. amikor meg otthon vagy, akkor áll a bál
Megoldás:
1. nem dolgozol ennyit és kicsit spóroltok
2. ő elmegy melózni - de akkor neked is kötelességed kivenni a gyerekgondzásból a részed (amit most nem csinálsz)
3. próbáljátok megoldani a kapcsolati gondjaitokat, mert ebből válás lesz
És az lesz a jó megoldás, ha elválnak. Senki nem ér annyit, hogy az ember tönkremenjen idegileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!