Mi a megoldás, ha egyedülálló családtagnak nincs kivel karácsonyoznia?
A helyzet röviden: a férjem szülei elhunytak az elmúlt évben/években, már idősebbek voltak illetve betegek. Van egy nővére akinek se gyereke, se férje, se barátja nincs. 2-3 ora autoutra lakik tőlünk. Ha nem hívjuk át magunkhoz jó esélye van hogy egyedül fogja tölteni az ünnepeket. 1-2 napra nem tud átjönni mert nincs autoja. Az én részemről nagy a család és a karácsony többi napját velük töltjük. Szerintetek mi ilyenkor a jó megoldás. Ti hagynátok hogy közeli családtag egyedül ünnepeljen, illetve mennyire kötelességünk őt meghívni és vendégül látni napokig, azért hogy ő ne legyen egyedül?
A veszekedést hanyagoljuk, nem is szeretnék inkabb állást foglalni, csak hasonló történetekre lennék kíváncsi, másoknál hogy alakul, illetve hogyan cselekednétek.
Mivel a szeretet ünnepe, én biztosan meghívnám (ha nincs vele gond amúgy). Akkor is, ha több napot kell együtt tölteni.
Ha nagyon problémás, akkor viszont nem.
Ez attól függ mennyire jó a viszony. A férjem pl a testvérének tekinti az öcsémet, magától értetődő lenne, hogy ha egyedül töltené az ünnepeket, akkor áthívnánk magunkhoz vagy mi mennénk.
De van olyan rokon, akinél magasról teszünk rá, hogy egyedül karácsonyozik, mert magának keverte a dolgokat.
Szóval szerintem minden attól függ, hogy milyen a viszony.
Nálunk egy úgy alakult, hogy az egyszem rokonnal töltjük a 24-e szentestét, 25 meg megyünk a többi rokonhoz, családtaghoz, ahol hosszabb időt töltünk.
Így is egyedül van karácsonykor, de legalább az övé a szenteste.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!