Mi a megoldás, ha egyedülálló családtagnak nincs kivel karácsonyoznia?
A helyzet röviden: a férjem szülei elhunytak az elmúlt évben/években, már idősebbek voltak illetve betegek. Van egy nővére akinek se gyereke, se férje, se barátja nincs. 2-3 ora autoutra lakik tőlünk. Ha nem hívjuk át magunkhoz jó esélye van hogy egyedül fogja tölteni az ünnepeket. 1-2 napra nem tud átjönni mert nincs autoja. Az én részemről nagy a család és a karácsony többi napját velük töltjük. Szerintetek mi ilyenkor a jó megoldás. Ti hagynátok hogy közeli családtag egyedül ünnepeljen, illetve mennyire kötelességünk őt meghívni és vendégül látni napokig, azért hogy ő ne legyen egyedül?
A veszekedést hanyagoljuk, nem is szeretnék inkabb állást foglalni, csak hasonló történetekre lennék kíváncsi, másoknál hogy alakul, illetve hogyan cselekednétek.
Köszönöm a válaszokat. Lehetséges hogy ő egyedül is jól érezné magát, pl én is ilyen tipus vagyok, de alabol összetartó volt a családjuk.
+ annyira nem rugalmas a testvér hogy csak 1-2 napra átjöjjön, de ez tűnik a legjobb ötletnek. A másik dolog hogy lehet nem tudna annyira felszabadulni velünk, ami engem is feszélyezne ha nem érzi teljesen jól magát. Pl hogy kinyitja a hütőt és kiszolgálja magát az nekem teljesen rendben lenne, sőt, de nem biztos hogy ő ilyen.
Egyébként addig még költözni is fogunk, az új helyen elférnénk, itt pl egyátalán nem, szóval több tényező is van, addig még átgondoljuk, ezért sem akartam konkrétumokat irni :)
Nem karácsonyozik. És akkor mi van? Ugyanolyan nap, mint a többi. Mint egy hétvége. Mit kell ebből olyan nagy ügyet csinálni? Elmúlik, és jönnek a hétköznapok.
Nem költ egy rakás pénzt feleslegesen.
Én a két kezemet összetettem, amikor végre egyedül tölthettem az ünnepeket, és nem kellett olyanokkal jópofiznom, akik amúgy le se sz...
Olyan nyugodt karácsonyom is régen volt, mint akkor, és azóta is. Filmezek, sétálok, ha kedvem van, alszom egy csomót, ha ahhoz van kedvem, sütök, vagy éppen dolgozom (itthoni munka).
Nem pedig a kismillió rokonnál kell ücsörögni, akik akkor éppen nagyon kedvesek egymással, amúgy meg folyamatosan kavarják a kakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!