Mi a megoldás, ha egyedülálló családtagnak nincs kivel karácsonyoznia?
A helyzet röviden: a férjem szülei elhunytak az elmúlt évben/években, már idősebbek voltak illetve betegek. Van egy nővére akinek se gyereke, se férje, se barátja nincs. 2-3 ora autoutra lakik tőlünk. Ha nem hívjuk át magunkhoz jó esélye van hogy egyedül fogja tölteni az ünnepeket. 1-2 napra nem tud átjönni mert nincs autoja. Az én részemről nagy a család és a karácsony többi napját velük töltjük. Szerintetek mi ilyenkor a jó megoldás. Ti hagynátok hogy közeli családtag egyedül ünnepeljen, illetve mennyire kötelességünk őt meghívni és vendégül látni napokig, azért hogy ő ne legyen egyedül?
A veszekedést hanyagoljuk, nem is szeretnék inkabb állást foglalni, csak hasonló történetekre lennék kíváncsi, másoknál hogy alakul, illetve hogyan cselekednétek.
Én meghívnám a magányos rokont magunkhoz, ha ő is szeretne jönni. Viszont nem mindenki vágyik társaságra. A nagypapám például 8 éve özvegy és az első években nem is vágyott senkire karácsonykor. Megnézte a foci meccset, megette a pirítóst és lefeküdt aludni. Most már barátai járnak hozzá sűrűbben.
Két kicsi gyerekünk van (4 év alattiak), de így is szívesen vendégül látok rokonokat. Na nem teljes kiszolgálással, mintha hotelben lennének, hanem olyankor kinyithatja maga a hűtőt, ha éhes, és mi se borítjuk fel a gyerekek napirendjét, ha nincs valami fontos oka.
Akar egyáltalán a férjed testvére veletek lenni? Lehet, hogy neked is segítségedre lenne és mindenki nyerne.
Először is, nem biztos hogy neki rossz egyedül, hülye ötlet csak ugy beállítani.
Az látszik, hogy neked nyűg lenne. Ne hívd meg, biztos érezné ezt ő is.
A férjed helyében, ha a teso is akarja, elmennék érte és hazavinném, akkor is ha 3 órányira lakik...
Látszik ez már neked nyűg. Nem vagytok jóban?
Ha a te családod vendégül tudjátok látni, akkor a férjed tesója nem fér bele?
Gondolom a veszekedést arra írta a kérdező, hogy a férje akarja meghívni de a kérdező meg nem
Őszintén, nekem nyűg lenne, ha jóba lennék vele valamennyire, akkor is. Nehezen tudok elviselni bárkit is a magánszférámban (a felnőtt gyerekemen és a férjén kívül).
Szerintem úgy lennék ezzel, hogy ha nagyon jó lenne a viszony, és nagyon szeretném, akkor meghívnám. Ha csak langyos a kapcsolat, akkor "csak illemből" nem.
Egyébként nem voltam még olyan helyzetben, de ha én lennék egyedül, egyáltalán nem vágynék egy másik családban karácsonyozni. Fognék egy jó könyvet, élvezném, hogy senki sem zavar, pihiznék, lazulnék. (De alapból is befelé forduló vagyok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!