Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne a jó megoldás ezesetben?

Mi lenne a jó megoldás ezesetben?

Figyelt kérdés

Röviden a szituáció: 3-an élünk együtt, feleségem, a 7 hónapos fiunk, és én. Feleségem egész nap otthon van, háztartásbeli talán a hivatalos kifejezés rá. Én nap közben dolgozok, 7-től 5-ig a munkahelyemen, után általában este 8-ig maszekban, hétvégente néha dolgozok, néha otthon vagyok. Én meg vagyok így, viszont a feleségem már nem bírja. Már hetek óta panaszkodik, hogy túl sok munka neki nevelni a fiunkat, főzni/mosni/takarítani rá(nk). Ezen csak úgy tudnánk változtatni, hogy ha felhagyok a maszekolással, viszont akkor havi szinten annyi pénzt bukunk, hogy nem tudnánk 0-ra sem kijönni. (Havi 240 ezer körüli fix kiadásunk van, plusz élelmiszerek, gyerekcuccok, benzin, stb.) Ebbe én belemennék, simán átvállalnám 5 után a gyereknevelést, de akkor meg a feleségemnek kellene valami munkát keresnie akkorra, ami nem fog menni, nincsen semmi olyan a környéken, amit lehetne így végezni és ő is tudná. Napközben Homeoffice-os vagy hasonló munkát nem tudna végezni, így az ő részére az egész nap ki van lőve. Ha felmondok, és ő keresne egész napos munkát, akkor azzal sajnos megint nem lennénk előrébb, az én fizetésem kb. 60%-áért tudna elhelyezkedni jelenleg.

Emiatt én nem látok lehetőséget arra, hogy változtassunk a dolgon. De közben mégis muszáj lesz valaminek változnia, mert hosszú távon ez így nem mehet tovább. Ahogy hazaérek, az első fél óra az kiabálással megy el. Általában nyugodtan végig szoktam hallgatni, hogy ez miért nem jó így, hogy ebbe bele fog rokkani, nem fogja bírni már sokáig. Szóval valaminek változnia kell. De minek? Mi lenne a jó megoldás?

2022. márc. 3. 09:58
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
39%

Ha egy hónapot kibírtatok így, hogy nem volt fizetésed, most is kibírnátok kevesebb munkával

.

2022. márc. 3. 13:09
 32/52 anonim ***** válasza:
73%

A feleségem ekkor hivatalosan GYED-en maradt, mellé keresett (nem hivatalosan) más munkákat, szintén maszekba

Négy hónapja szűnt meg a munkahelyed, előtte egy hónap othhon.. Két hónapos gyerekkel meg jó, hogy nem talált munkát. Szegény gyerek :(

2022. márc. 3. 13:11
 33/52 anonim ***** válasza:
92%

32!

Hm....A gyed előtt CSED van, ami 24 hét, vagyis ~6 hónap. Milyen 2 hónapos gyerekről beszelsz?

2022. márc. 3. 13:14
 34/52 anonim ***** válasza:
14%

A sok támadó aki szapulja a feleséget...

A feleség nem fizikálisan nem bírja a terheket, hanem mentálisan.

Folyamatosan egyedül lenni egy pici gyerekkel úgy, hogy kb 0 felnőtt társaság, az álla dó egyszemélyes felelősség életben tartani a gyereket, egyedül nevelni, az állandó monoton mindennapok.. Bizony nem leányálom.

Én megértelek kérdező, és megértem a feleséged is. Neki borzalmasan hiányzol mint szülőtárs, férj és apa, de jelenleg Te csak családfenttartó vagy.

2022. márc. 3. 13:31
 35/52 anonim ***** válasza:
73%
Te hogy bírod ezt Kérdező? Jobb, ha összeszedi magát a feleséged, különben egyedül marad, aztán majd akkor értékelné még a mostani állapotot.
2022. márc. 3. 14:18
 36/52 lizzi77 ***** válasza:
94%
Borzasztó alacsony az energiaszintje a feleségednek. Lehet ez depi,akut betegség, vagy simán ilyen típus. Ezen változtatni nem nagyon lehet, sajnos nekem is van egy olyan alapbetegségem,hogy csütörtökre az agyam már le van szívva.Jó, munka mellett (9 óra általában), bevásárolok,háztartást vezetek, nyelvet tanulok.Őszintén csodálom az olyan nőket, akik még emellett normálisan tudnak nevelni egy vagy több gyereket. De én tudom magamról, hogy kb ennyi fér bele, ennél több már nekem is stressz hez, kimerültséghez,álmatlansághoz vezet. Sajnos ha neki a mostani nál sokkal több énidő kell, akkor vagy jobban kereső állást kell találnod,hogy ne kelljen maszekolnod is mellette, vagy fizetett segítség, vagy bölcseleti+részmunkaidő,bár ettől nem lesz több énideje.Vagy külföldre mész dolgozni, és akkor lesz miből a segítséget fizetni.
2022. márc. 3. 15:03
 37/52 anonim ***** válasza:
32%
33, most hét hónapos a gyerek. A kérdező munkahelye négy hónapja szűnt meg, előtte egy hónapot volt otthon. Ez hét mínusz öt, szóval akkor két hónapos volt a gyerek. Anyu akkor nem kaphatott gyedet (pedig ezt állítja a kérdező), és azt írta, akkor keresettt munkát. Szóval azért kicsit fura a történet.
2022. márc. 3. 15:03
 38/52 anonim ***** válasza:
34%

33, tessék:

3-an élünk együtt, feleségem, a 7 hónapos fiunk, és én

te az életben egy percet nem voltál egyedül otthon a gyerekkel." De, 1 hónapot, mint ahogy írtam is. Ez még az előző munkahelyemen volt, ami 4 hónapja szűnt meg. A feleségem ekkor hivatalosan GYED-en maradt, mellé keresett (nem hivatalosan) más munkákat,

számolj.

2022. márc. 3. 15:05
 39/52 anonim ***** válasza:

37, 38!

Igen, ha ezt úgy számolod, akkor valóban. De tudod a gyed előtt csed van, 24 hétig, az alatt pedig nem dolgozhat a nő. Úgyhogy nem kis gubanc van itt a történetben, a kérdező kamuzik kicsit

2022. márc. 3. 15:19
 40/52 anonim ***** válasza:
82%
39, igen, ezt írtam a 30-ban én is.
2022. márc. 3. 15:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!