Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon szegény családból...

Nagyon szegény családból kilehet törni?

Figyelt kérdés
Ha valakik nagyon szegények de a családban kiakarsz törni mert te nem ilyen életet szeretnél élni a jövőben és van egy szakmád sikerülhet? Nagyon drága egy ház meg annak a felújjítása is ha tényleg szép házat szeretnénk. Ezért kérdezem hgy lehetséges lenne e🤷‍♀️

2022. febr. 20. 09:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ez nem csak a szorgalomról szól. Én volt hogy dolgoztam nagyon egyszerű emberek között. Volt olyan felnőtt ember akinek egy egyjegyű szám kétjegyű számmal összeszorzása is olyan szinten gondot okozott, hogy másodpercekig csak ott gondolkozott felette, és nem volt képes fejbe kiszámolni. Az ilyenek hogy tudnának már kitörni?
2022. febr. 20. 10:26
 12/25 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon sok buktatója van a dolognak, kezdve azzal, hogy már normális iskolára, iskolai felszerelésre, pláne különtanárra nem telik. De ha jól értem, neked már van egy szakmád, szóval az első kört megugrottad. Azért nem ártana egy érettségi, de az nem létszükséglet, bár nagy kérdés, hogy mi a szakmád. Villanyszerelőként például több esélyed van, mint mondjuk cukrászként.
2022. febr. 20. 10:28
 13/25 anonim ***** válasza:
81%

"Szerintem ez nem csak a szorgalomról szól"

Ja, ebben természetesen igazad van, kell hozzá bizonyos szintű intelligencia is.

Én szegény családból jövök, tényleg szegényből, sokszor még enni sem volt mit, csak margarinos kenyeret parizerrel. 18 éves koromban már elmentem dolgozni, mellette tanultam, majd amikor összejöttem a férjemmel (ő átlagos családból jön), kimentünk pár évre külföldre és rengeteget gürcöltünk.

Kemény volt, de 30 éves korunkra van már itthon saját házunk, gyerekünk, viszonylag normális fizetésünk. Sose gondoltam, hogy eljutok ide.

2022. febr. 20. 10:32
 14/25 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván nem az analfabétáknak, teljesen tanulatlanoknak, vagy a fogyatékosoknak adatik meg a kitörés lehetősége, mert a kitörés nem jár alanyi jogon. Tenni kell érte, nem csak vágyakozni rá!
2022. febr. 20. 10:34
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

8#

"Messziről jött ember, azt mond, amit akar."

2022. febr. 20. 10:35
 16/25 anonim válasza:
22%
De ne ajánlgassuk már ezeket a szakmunkás képzéseket (villanyszerelő, burkoló stb...) most még megy a szekér, de ez nem garancia a jövőre nézve, ha valóban ki akarsz törni akkor egy jó diploma kéne, biztos tudással a háttérben, idegen nyelv ismeret.
2022. febr. 20. 10:38
 17/25 anonim ***** válasza:
86%
15, ha kellően ügyes vagy, megtalálod az életét a neten, szakmabeliek búcsúztak tőle nyilvánosan is, a dékán temetésen mondott búcsúztatója is olvasható.
2022. febr. 20. 10:38
 18/25 anonim ***** válasza:
84%
#16 miért ne? villanyra és lakhatásra mindig is szükség lesz, amíg ember létezik a Földön. Diploma se garancia a jövőre nézve. Ha lesz egy háború, válság, zombivírus akkor mindenki meg a levesbe, diplomástól a 8 általánossal se rendelkezőig.
2022. febr. 20. 10:42
 19/25 anonim ***** válasza:
85%

nem az a kérdés, hogy ki lehet a törni? Mert erre egyértelműen igen a válasz. Hisz, többnek sikerült már előtted.

A kérdés az, hogy te ki akarsz és ki tudsz e törni? Hajlandó e vagy beletenni azt az időt, energiát, meghozni azt a rengeteg lemondást amit ez megkövetel.

2022. febr. 20. 10:44
 20/25 anonim ***** válasza:
65%
Én egyszer egy roma származású férfi történetét olvastam a neten, aki egyetemi tanár lett és négy nyelven beszél. De írta, hogy amikor gyerek volt gyakran éheztek.
2022. febr. 20. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!