Hülyeség? Babát szeretnénk de anyósék miatt nem merek belevágni!
24 éves vsgyok, párom 28. 6 éve vagyunk együtt, ebből 5 éve együtt is lakunk a párom házában. A pobléma, hogy párom anyjáék pont a szembeszomszdban laknak. Anyukájáról annyit kell tudni, hogy igazi gyerek- és bababolond. Örökbe is akart fogadni kisgyerekeket, csak a férje nem ment bele, plusz már elég idősek is ,nem kaptak volna. Ezt a vágyát eddig a párom nővérének a két kisfián élte ki (ők is az utcában laknak). Amikor ők megszülettek, az anyós ott ült náluk non-stop, és hiába szólt rá eleinte a lánya, hogy hadd foglalkozzon ő a gyerekkel, mintha a falnak beszélt volna. Egy idő után fel is adta, anyós magához édesgette a két kisgyereket, a lánya férjét elüldözte, a lányát pedig egyre jobban taszítja bele a "bulizz, igyál kislányom, majd én vigyázok a gyerekekre" történetbe.
Nos, mi hamarosan szeretnénk belevágni a babaprojektbe. Viszont nem tudom mit fogok kezdeni anyóssal. Egyszerűen párom is hiába áll a sarkára, mintha a falnak beszélne. Átjön anyós sepregetni a mi udvarunkba, megmondjuk neki, hogy nagyon kedves de menjen nyugodtan haza és mintha nem is hallaná. Volt már olyan, hogy a párom szabályosan ráförmedt, amire anyós válasza annyi volt "nyugi". Tehát már látom előre, hogy ha meglesz a pici, anyós itt fog ülni a nyakamon és még haza sem tudom küldeni. Az lesz valószínűleg megint a célja, hogy elvegye, magához édesgesse a gyerekünket, ahogy a nagyobbik lányánál is tette.
Ezt a problémát még most szeretném megoldani, mielőtt jönne a baba. De hogyan?
24/N
Nem Te írtál pár hete kérdést? (De akkor csak az anyós nyomulása volt a téma, a baba-dolog nélkül.) Amikor azt olvastam, az volt az első gondolatom: szegény, nagyon rossz lesz neki, ha majd gyereket vállalnak!
Leírásod alapján az anyósos nem egészen normális. És ami a legfontosabb: nemcsak Nektek lesz szörnyű, ha ki akar majd túrni a baba mellől, hanem a kislányotoknak/ kisfiatoknak is. Annyit fog érzékelni, hogy nincs nyugalom körülötte, hatalmi harcok tárgya lett. Mindenképpen el kell költöznötök, ha boldog gyereket és boldog babázást akartok!
Még egy kérdés: nem tudnátok leszerelni a zárat?
Különben úgy tűnik az anyósod semmit nem tart tiszteletben, szerintem Ti is átvehetnétek ezt a stílust. Kivenni a kezéből tárgyakat, ráordítani, kilökdösni az ajtón stb. Ha nem ért a szóból, akkor ez van...
12:22 hasonló témájú kérdést írtam már ki, nem tudom erre gondoltál-e:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nem hiába mondjuk többen is azt, hogy KÖLTÖZZETEK EL!!!
Mert erre CSAK és KIZÁRÓLAG ez az EGY megoldás van!!!!
Ha ennyire nem lehet őt helyrerakni, ne várjatok csodát, a nnyakatokon fog ülni simán a baba születése után is!!
Biztosan vannak szép környékek, ahová el tudnátok költözni..hidd el, nem jü az ilyen szintű közelség ehhez a tipusu anyoshoz...
Remélem időben döntötök!
Jaj, nagyon megértelek, amiért kétségbeestél, nekem az anyukám édesanyja ilyen. A nagynénémék házasságát tönkretette, így ebből okulva mi már nem engedtünk a szeszélyeinek, a lelki zsarolásának, és hiába akart, nem költözhetett hozzánk. Teljesen megszakadt vele a kapcsolatunk, most 25 éves vagyok, és nem tudnám nagyinak szólítani.
Ez egy kis szösszenet volt. A lényeg, hogy az emberek, főleg bizonyos kor felett, nehezen változnak. Ő nem ért titeket, ti nem értitek őt, mintha a falnak beszélnétek. Ezen csak a távolság segíthet. Ott maradhatsz, abban a házban is, de akkor pár év múlva lehet, hogy eltűnik az szép lány, akit most a tükörben látsz... Ráncos leszel, kócos, és lelkileg kimerült a hatalmi és érzelmi harcok miatt. A legszebb áldás anyának lenni, szerintem ne engedd, hogy ezt tönkre tegyék... Minden jót és pozitív változásokat kívánok Neked! Ne aggódj, minden jól alakul, ha hagyod, hogy elrendeződjenek a dolgok, és nem leszel félénk lendíteni az életeden! Kismanó
Anyósod degenerált. Az enyém is az, Én megmondtam a páromnak, ha véletlen teherbe esek azonnal hazaköltözök.
Esetleg véletlenül pont messze kelljen új munkahely, akkor csak nem tesz keresztbe mondjuk annak, hogy kiadjátok a házat ti meg béreljetek másikat máshol azon a pénzen, amit nektek fizetnek.
Amúgy, én megmondanám, hogy tessék a lovat krva gyorsan hazavinni a saját udvarukba és bezárnám a kaput. Ha jön a haszonélvezetével azzal úgy is csak azt érné el, hogy megutálná a saját fia is, annyira meg csak nem hülye, hogy azt akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!