Hülyeség? Babát szeretnénk de anyósék miatt nem merek belevágni!
24 éves vsgyok, párom 28. 6 éve vagyunk együtt, ebből 5 éve együtt is lakunk a párom házában. A pobléma, hogy párom anyjáék pont a szembeszomszdban laknak. Anyukájáról annyit kell tudni, hogy igazi gyerek- és bababolond. Örökbe is akart fogadni kisgyerekeket, csak a férje nem ment bele, plusz már elég idősek is ,nem kaptak volna. Ezt a vágyát eddig a párom nővérének a két kisfián élte ki (ők is az utcában laknak). Amikor ők megszülettek, az anyós ott ült náluk non-stop, és hiába szólt rá eleinte a lánya, hogy hadd foglalkozzon ő a gyerekkel, mintha a falnak beszélt volna. Egy idő után fel is adta, anyós magához édesgette a két kisgyereket, a lánya férjét elüldözte, a lányát pedig egyre jobban taszítja bele a "bulizz, igyál kislányom, majd én vigyázok a gyerekekre" történetbe.
Nos, mi hamarosan szeretnénk belevágni a babaprojektbe. Viszont nem tudom mit fogok kezdeni anyóssal. Egyszerűen párom is hiába áll a sarkára, mintha a falnak beszélne. Átjön anyós sepregetni a mi udvarunkba, megmondjuk neki, hogy nagyon kedves de menjen nyugodtan haza és mintha nem is hallaná. Volt már olyan, hogy a párom szabályosan ráförmedt, amire anyós válasza annyi volt "nyugi". Tehát már látom előre, hogy ha meglesz a pici, anyós itt fog ülni a nyakamon és még haza sem tudom küldeni. Az lesz valószínűleg megint a célja, hogy elvegye, magához édesgesse a gyerekünket, ahogy a nagyobbik lányánál is tette.
Ezt a problémát még most szeretném megoldani, mielőtt jönne a baba. De hogyan?
24/N
Ha legközelebb azt mondja, hogy "Majd meglátjátok", akkor nyugodtan mondd meg neki, hogy "Majd a kedves mama meglátja, ha kizárjuk!" Nem neki szülsz gyereket. Ha ennyire ki akarja élni az ösztöneit, akkor vegyen egy macskát, vagy egy hörcsögöt!
Ne hagyd, hogy az anyósod elvegye a kedvedet a babától.
Esetleg kérd meg a férjedet, hogy beszéljen vele. Ha kell, akkor bántsa meg, kiabáljon vele, de nem jó, hogy szorongsz emiatt.
Úristen!!!!!!! sajnállak..... :(
DE: ezt csak is Te tudod majd kezelni, neked kell majd határozottnak lenni, másképp nem fog menni. Én simán zárnám az ajtót, ha majd megszületik a babátok, párod dolgozik, simán. Pár hétig (jó esetben) főleg a szoptatásról, böfiztetésről, altatásról szólnak majd a napjaid. Legalábbis velem ez volt :) Anyósnak ezekben a meghitt pillanatokban semmi keresnivalója nincs. Te leszel az anyja, Te szoptatod, ő ezt szerencsére úgysem tudja majd helyetted csinálni :)
Nálunk férjem rokonai voltak ilyenek, képesek voltak felébreszteni az alvó 4 hetes babámat. Na, nálam ott telt be a pohár, már nem emlékszem mit is mondhattam, de azóta nem is találkoztunk. De nem érdekel.....
De, szerintem ha meg lesz a babátok, belőled is előbújik az anyatigris :) és majd tudod kezelni a tolakodó rokonokat.
Ne hagy magad megfosztani a világ legszebb dolgától, hogy anya lehess! Nehogymár egy anyós eltántorítson ettől!!!!!!
Szia!Hát nagyon nehéz dolgod van,és lesz.Szerintem,és tapasztalatom szerint,vagy elköltöztök,vagy készülsz egy nagy-háborúba ahol neked kell lenni a győztesnek.
Mi is elvoltunk úgy ahogy anyóssal 4 éven át még meg nem született a lányunk.Onnantól kezdve a poklot jártuk meg a férjemmel.Minden percbe itt akart lenni,a gyereket Ő akarta etetni altatni,és parancsolgatót hova,és mikor vihessük el.Mikor aludt a kicsi felvette,és ébresztette,2 hetes kórába babámat elakarta vinni magához,és kijelentette én sem,és a férjem sem mehetünk velük.Én meg kijelentettem ezt el is felejtheti,hogy a 2 hetes babánkat fogja és visszi.Mondtuk neki jó jön csak de egy héten egyszer hétvégén.Erre ő mit képzelünk neki jogai vannak a gyerekünk felett.Na mi sem kellet több erre ugrottam beolvastam neki,és meg mondtam,hogy ha nem tud viselkedni akkor kívül tágasabb.Azt befogta egy darabig 2 hétig aztán utána meg azt vágta aq fejemhez nem akartam a babát.Na ezen úgy berágtunk mondtuk neki hogy a mi családunkba nem kívánatos személy.Azt hozzá teszem,közbe le butázott,borzasztózót,flegmáskodot huszkodta a száját.Nekünk erre nincs szükségünk,és betelt a pohár.Be ment védőnőhöz,gyerekorvoshoz besározni,hogy koszos,mocskos vagyok.De süket fülekre talált,és még Őt ítélték el,hogy hogy tud ilyen lenni.Utána bement a gyámügyre feljelentett minket.Na ott elkaptuk megfenyegette a férjem,hogy ha nem hadija ezt abba akkor megveri,meg tépi.Azóta 1x kibékültünk,és semmi nem történ ugyan az volt aki akkor,és mellőzük már örökre.Azóta megszületett a másik lányunk,de nem is jelentkezik hála az égnek.
Állj a sarkadra,és most melegébe helyre kell tenni, mert pokol lesz az életed!!
Azt tanácsolom, mielőbb teremtsetek tiszta jogi helyzetet, mert nektek ott semmilyen biztonságotok nincs a kedves mamától.
Sajnos a haszonélvezeti jog azt jelenti, hogy NEKI JOGA VAN A HÁZBAN, A PORTÁTOKON AZT CSINÁLNI, AMIT CSAK AKAR! Akár ki is rakhat titeket és be is költözhet a házba.
Ilyen körülmények között, amiket leírtál, egyáltalán nem vagytok biztonságban a mamától, mert ő emberileg nem alkalmas arra, hogy békén hagyjon titeket, ráadásul a jogai is megvannak hozzá.
Elolvastam amit írtál, és már rosszul vagyok. Nagyon sajnálom, hogy ilyen anyósod van. Egyfelől milyen jó, hogy így szereti a gyerekeket, de hogy magához édesgetni, ááá!
Én is menekülnék messzire. :S
hasonló cipőbe járok, csak nekünk a pocakba van már a baba, a ház szétverve, és anyós a szomszédunk.
anyósom 1 kicsivel szerintem rosszabb mint a tiéd, ő nem is segít semmibe, én szolgálom ki őt.főzök takarítok.(náluk vagyunk legtöbbször, amig újjítjuk a házat)
de ő is beleszól mindenbe, velünk jön vásárolni, és párom erre azt mondta h. miért ne jöhetne:S
harc lesz a vége, és ha párom nem áll mellém, akkor költözök haza.
majd akkor észbe kapnak:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!