Szerintetek mitől változhat meg gyerek ennyire? Pl vissza beszél csunyàn dohányzik suliban Wc-ben
Őszintén szólva nem tudom. Oké, fiatalság bolondság, mondják, meg hogy akkor kell kiélni magadat.
Nekünk jó körülményeink voltak otthon, szerető család, jó példák.
Én pl nem cigizek, mértékkel iszok, normálisan beszélek.
Tesóm ugyanabba a suliba járt. Na, volt ott minden, hajnalig tartó okádás, hogy majdnem megfullad, ha nem ébresztik fel, bagózás mai napig, undorító ocsmány viselkedés mindenkivel (a családjával) a kis haverjai kivételével, akik az istenek neki.
Baromira nem tudom mit vétett az egész családom, hogy ilyen lett. Pedig ha valaki, én tudhatom, hogy milyen, mikor "kapsz" egy kistesót és elhanyagolva érzed magadat. Nem voltam persze, csak gyerekként mindent máshogy érzékel az ember.
Konkrétan mindene megvolt, mégis egy olyan ember lett belőle akire nem szívesen mondom, hogy ez az ember a testvérem és büszke vagyok rá.
Életre valóbb gyerek, mint az átlag.
Sosem értettem hogy miért kell egy sablonhoz igazodni mindenkinek.
Vannak olyanok akik szipuznak 14 évesen, és nyilván ember soha nem lesz belőlük, de attól hogy egy átlag gyerek néha rágyújt, visszabeszél, az max a szülőnek nehéz, tudomásul venni, elfogadni.
Nekem volt olyan ismerősöm aki összevert egy gyereket, majd őt verték majdnem ájulásig, és hozzáteszem nem tanult ebből, ugyanúgy balhés maradt.
"Életre valóbb gyerek mint az átlag."
Nem, ettől nem lesz az legfeljebb merész, ellenkező, lázadó, és helyzettől függően pofátlan, szemtelen és tiszteletlen.
Életre való inkább az a gyerek aki normálisan megtanul viselkedni, tanul rendesen és vannak céljai persze ez lehet kortól függő és független is. Dohányzás meg lényegtelen de attól sem lesz életre való/valóbb valaki.
Vagy valami trauma érte… anyu tanár, volt olyan gyerek a 40 évnyi pályafutása alatt, akit szexuálisan bántalmazott a nevelőapja, meg olyan is, akit “csak” simán bántalmaztak otthon (anyja) … mindkettő kb így reagálta le, egyik napról a másikra változtak meg, ezért tűnt fel több tanárnak, hogy valami gond van.
(Első esetben a pasas börtönbe került, a második esetben sajnos csak védelembe vették a gyereket, 5 évvel később tudott csak lelépni otthonról)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!