Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viselkedik így az...

Miért viselkedik így az eljegyzési vacsoránkon valaki, aki családtag? Miért nem tud örülni?!

Figyelt kérdés

Mostohatestvéremről szól a kérdés. Régen jóban voltunk nagyon, utána másfele vitt minket 18-19 évesen az élet. Ha találkozunk, beszélünk, de nagyon nem keressük egymás társaságát, tehát ha itthon van Pestről, nincs az, hogy felhívna, hogy találkozzunk, vagy valami.

Most volt az eljegyzésünk a párommal, tegnap volt apukáméknál egy vacsora emiatt, a mostohatesóm is otthon volt, mert vizsgaidőszak van neki.

Megnézte a gyűrűmet, első mondata, hogy ne érezzem rosszul magam attól, hogy kicsi benne a kő, legalább senki nem fogja ellopni... Utána meg hogy bár ahogy nézi, ez nem is gyémánt, hanem cirkónia, ezért nem is nézegeti tovább, mert attól neki fejfájása lesz. És hogy ő biztos nem mondana igent 2 karát alatt... Mindenki hallotta ezeket a beszólásokat, egyedül az anyja szólalt meg utána, ő is annyit, hogy "hagyd rájuk kislányom, kinek mi a fontos". Szóval még ő is úgy mondta, mintha valami szégyen lenne, hogy nem trilliós gyűrűt hordok a mindennapokban (tanárnő vagyok egyébként, a munkahelyemen még az is ki van nézve, akinek jobb autója van mondjuk, és nem biciklivel jár).

Vagy pl. hogy nem-e megalázó nekem, hogy a vőlegényem nem tud vezetni, és én vezetek mindenhová. Mert hogy ő biztos nem jönne össze olyannal, aki biciklivel, meg busszal jár.

De közben róla meg azt kell tudni, hogy borzasztóan apakomplexusos, már 16-17 évesen is 30-35 éves férfiakkal 'kavart' (titokban). Most is egy 46 éves ügyvéddel van együtt, aki persze mindent megad neki, viszi jobbra-balra, csak éppen az apja lehetne (22 éves a mostohatestvérem).

Ezzel szemben a párommal mi egykorúak vagyunk, és nem vagyunk tele passzív jövedelmi forrásokkal (a pasinak lakásai/apartmanjai vannak Budapesten kívül Dubaiban, Horvátországban és Ausztriában, és két pesti étteremben is van részesedése a munkáján kívül). Mi örülünk, ha nyáron elmehetünk 2x1 hétre nyaralni, meg évközben itthon valahová egy hosszúhétvégére. De nem is várnám el, hogy engem bárki hetekre utaztasson.

Szóval ezekkel a beszólásokkal eléggé agyon lett vágva az este, meg a hangulat is.

Főleg hogy kérdeztek az esküvőről is, mondtuk, hogy biztosan nem most nyáron lesz, mert nagyon sok embert szeretnénk meghívni, és azért nem olcsó mulatság ez, nem tudunk honnan csak úgy milliókat előszedni. Erre hogy akkor ez ilyen proli, pörköltes sátras lagzi lesz, ahol mindenki megtáncoltathat, aki borítékot ad?!

Lehet, hogy én vagyok túlérzékeny, de nagyon rosszul esik a viselkedése.

2021. dec. 17. 11:52
1 2 3 4 5 6
 41/57 Savlekotő ***** válasza:
94%
Mert fáj neki a normális kapcsolatod ő meg pénzért ad lukat és szar érzés fizetős luknak lenni és látni hogy téged szeret valaki- Távolodj el ezektől.
2021. dec. 17. 18:56
 42/57 anonim ***** válasza:
91%

“és ezért nagyon szomorúan emlékeznél erre a vacsorára”

Így is szomorúan emlékszik sajnos, le is írta, hogy oda lett a hangulat és rosszul esett neki a csaj viselkedése. Nem csodálom persze, bár engem nem a kis ribi bántana a legjobban a helyében, hanem az, ha a saját apám szerint is rendben lenne ez a stílus.

2021. dec. 17. 19:07
 43/57 Savlekotő ***** válasza:
79%
Nyakamat a bökő alá h apuci is használja a mostohatesót...
2021. dec. 17. 19:13
 44/57 anonim ***** válasza:
91%
Én simán visszaszóltam volna, hogy egyesek lehet nem mondanak igen 2 karát alatt. Másoknak meg nem a pénz a fontos..
2021. dec. 17. 20:15
 45/57 anonim ***** válasza:
39%

Majdnem kerek 1 éve feltetted már ezt a kérdést, kicsit megváltoztatva a körülményeket és a mostohatestvér kapcsolatát, de a lényeg ugyanaz.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Egyezik az íráskép, a szófordulatok, a terjengő mesélős stílus, hogy mindenkiről megtudunk mindent, ami senkit nem érdekel, és full lényegtelen a kérdés szempontjából.

Ahogy a másik kérdésnél, ennél is az a lényeg, hogy azt várod a válaszolóktól, hogy leszólják és minden irigynek meg szerencsétlennek elhordják a mostohatesót.

Még a cirkóniás beszólás is át lett véve a másik kérdésből :D

2021. dec. 17. 23:33
 46/57 anonim ***** válasza:
89%
Az enyém is cirkonia köves. És akkor mi van???? Irigy mint a fene. Én pillanatok alatt lerendezem volna. Az esküvődet meg nyugodtan nézze csak végig és sarguljon az irigysegtol. Te szerelemből hazasodsz, O meg a pénzért teszi szét a lábát. Nézze csak végig, had fájjon a nyomora.
2021. dec. 19. 18:40
 47/57 anonim ***** válasza:
35%

Mindenben igaza van a tesódnak. Először is nem százas aki ma tanárnak megy. Sajnos nagy a szórás, fizetésnek csúfolt bérélt hülyegyerekekkel foglalkozni ahh... ettol 8 altalanossal tobbet lehet keresni, nem lenéznek, ne erts felre Tanárnéni, de nem egy életbiztosítás.

Amúgy mi az h kinézitek, akinek jobb autoja van? Van h egy ember eg ybizonyos kor utan eleri azta szintet h csak a jo auto hiányzik, miert ne lehetne? Persze te ezt 20-onévesen nem fogod meg fel...

A Pasid emg fatökű, hogy nincs jogsija, meg autója, mert h te is fozzel mossal taakritsal meg meg vezezzes is... hat ez nehari, de nonszensz. Dubai, Ausztria stb téynleg szép hely, ott legalabb ki lehet kapcsolodni de evi 2x egy heten nem igazan.

Ami pedi g a gyűrűt illeti sajanlom h ilyen paraszt novered van, de azért a gyűrűre tényleg illik 3-4 havi fizut költeni a pasidak, nem igy elsóherkedni, ahogy most ő tette. Nézd a jó oldalát, így tényleg nem lopják el :D Azt javaslom h menj a közigazgatasba dolgozni vagy nyiss egy avllalkozást, mert most azt hiszed h te mindent jobban tudsz meg szabadsag meg minden de apad csak jot akart neked... a noverednek van esze mert normalis egyetemet vegzett.. amivel jobban fog keresni zobbszor annyit, mint te és neki marad majd a tobb kulfoldi ut meg te orulsz ha elmésza baaltonra 1 hetre ahova te vezetsz .... nem tudom mit mondhatnék. le lehet pontozni nyugodtan, ne zavartassatok magatokat, akk is ez a véleményem. Cuki csajszi a novered ;)

2021. dec. 21. 20:57
 48/57 anonim ***** válasza:
72%
#47 Ez egy briliáns eszmefuttatás. Ha elfogynak a hülyék akik a tanári pályát választják ki fogja elindítani az úton azokat akik elmennek a jól fizető álláshoz szükséges egyetemre? Vagy nagyon okos vagy és provokációnak szánod a monológodat, vagy seqqhülye.
2021. dec. 21. 22:45
 49/57 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván trollkodik, ne csináld már! Még vérszemet kap megint a sok élettelen.
2021. dec. 21. 23:01
 50/57 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 48. A Tanárokat semmibe sem nézik manapság. Ezt a kérdező tudja mégis tanárnak áll. Ez a szakma is provokáció, nekem legalábbis. A Te válaszod még"brilliánsabb. Gyermekeimet ink. maganiskolaba viszem akkor, ha elfoygnaka tanarok, mert ott legalabb megfizetik őket, kedvesek, turelmesek és valóban van idejük, kedvük tanítani. és meg vannak fizetve. tényleg ez a véleményem, úgyhogy ne sghülyézzél engem. nem tudom mit kene tenni, de oszinten ngayon sajnalom a tanaokat.

47. voltam.

2021. dec. 22. 00:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!