Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viselkedik így az...

Miért viselkedik így az eljegyzési vacsoránkon valaki, aki családtag? Miért nem tud örülni?!

Figyelt kérdés

Mostohatestvéremről szól a kérdés. Régen jóban voltunk nagyon, utána másfele vitt minket 18-19 évesen az élet. Ha találkozunk, beszélünk, de nagyon nem keressük egymás társaságát, tehát ha itthon van Pestről, nincs az, hogy felhívna, hogy találkozzunk, vagy valami.

Most volt az eljegyzésünk a párommal, tegnap volt apukáméknál egy vacsora emiatt, a mostohatesóm is otthon volt, mert vizsgaidőszak van neki.

Megnézte a gyűrűmet, első mondata, hogy ne érezzem rosszul magam attól, hogy kicsi benne a kő, legalább senki nem fogja ellopni... Utána meg hogy bár ahogy nézi, ez nem is gyémánt, hanem cirkónia, ezért nem is nézegeti tovább, mert attól neki fejfájása lesz. És hogy ő biztos nem mondana igent 2 karát alatt... Mindenki hallotta ezeket a beszólásokat, egyedül az anyja szólalt meg utána, ő is annyit, hogy "hagyd rájuk kislányom, kinek mi a fontos". Szóval még ő is úgy mondta, mintha valami szégyen lenne, hogy nem trilliós gyűrűt hordok a mindennapokban (tanárnő vagyok egyébként, a munkahelyemen még az is ki van nézve, akinek jobb autója van mondjuk, és nem biciklivel jár).

Vagy pl. hogy nem-e megalázó nekem, hogy a vőlegényem nem tud vezetni, és én vezetek mindenhová. Mert hogy ő biztos nem jönne össze olyannal, aki biciklivel, meg busszal jár.

De közben róla meg azt kell tudni, hogy borzasztóan apakomplexusos, már 16-17 évesen is 30-35 éves férfiakkal 'kavart' (titokban). Most is egy 46 éves ügyvéddel van együtt, aki persze mindent megad neki, viszi jobbra-balra, csak éppen az apja lehetne (22 éves a mostohatestvérem).

Ezzel szemben a párommal mi egykorúak vagyunk, és nem vagyunk tele passzív jövedelmi forrásokkal (a pasinak lakásai/apartmanjai vannak Budapesten kívül Dubaiban, Horvátországban és Ausztriában, és két pesti étteremben is van részesedése a munkáján kívül). Mi örülünk, ha nyáron elmehetünk 2x1 hétre nyaralni, meg évközben itthon valahová egy hosszúhétvégére. De nem is várnám el, hogy engem bárki hetekre utaztasson.

Szóval ezekkel a beszólásokkal eléggé agyon lett vágva az este, meg a hangulat is.

Főleg hogy kérdeztek az esküvőről is, mondtuk, hogy biztosan nem most nyáron lesz, mert nagyon sok embert szeretnénk meghívni, és azért nem olcsó mulatság ez, nem tudunk honnan csak úgy milliókat előszedni. Erre hogy akkor ez ilyen proli, pörköltes sátras lagzi lesz, ahol mindenki megtáncoltathat, aki borítékot ad?!

Lehet, hogy én vagyok túlérzékeny, de nagyon rosszul esik a viselkedése.

2021. dec. 17. 11:52
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
96%

Az, hogy ez a szemét kis irigy ri banc ilyen, az egy dolog. Na de hogy a családotok, a tulajdon ÉDESAPÁD hagyja, hogy így beszéljen, viselkedjen, az oltári nagy baj!

Nálunk minimum szájon lenne vágva valaki, már ha egyáltalán merne ilyeneket ugatni egy családtag örömünnepén. Szerencsére mindenkinek volt gyerekszobája, na meg nem divat a rosszindulatú embereket megtűrni, sőt még meg is védeni. Szánalmas.

A továbbiakban nem mennék hozzájuk és meg is mondanám, miért. A kis dög az esküvőre biztosan nem lenne meghívva, az anyja sem a megjegyzése után, de ha apukád egyáltalán nem áll ki melletted, akkor rajta is elgondolkodnék a helyedben. Ez nagyon gusztustalan és gáz hozzáállás a részéről.

2021. dec. 17. 14:36
 32/57 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben igazad van kérdező. Én is így éreznék.
2021. dec. 17. 15:13
 33/57 anonim ***** válasza:
78%

#32 Minden faszi ilyen. De legyen, ideírom, tisztelet a kivételnek. Alapvetően malacként élik végig a családi életüket, esznek, kakilnak ennyi a produkciójuk, és ami ezen kívül esik az alól kivonják magukat. Ez az egyetlen amibe valami energiát belefeccölnek, ha esemény van attól minél távolabb kerülni. Nem nagyon számít, hogy kijük hogy bántódik meg, vagy milyen kárt szenved: ott abban a szituációban számukra ne legyen konfliktus. A kérdező apjának van kaja, lakás meg nuna, lehet, hogy anya-lánya részéről, ezt az édes gyerekéért tuti, hogy nem fogja piszkálni. Ő ott baktériumként él egy egysejtű igényével és teljesítményével.

Elég csak itt olvasgatnod, kicsit sok gyerek írja ki, hogy az édesapjának ő egy senki. Szóval ez a legkisebb meglepetés ebben a történetben.

2021. dec. 17. 15:15
 34/57 anonim ***** válasza:
0%
Nincs energiam elolvasni a kommmenteket, de szerintem aki ennyire nema Levente mint te, az ne itt a GYIK-en picsogjon. Volt lehetoseged leallitani a kisasszonyt. En az ilyet sec perc elintezem.
2021. dec. 17. 15:32
 35/57 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem tudod megvédeni magad, hát nem tudod... Én mondjuk már rég elküldtem volna minden abba a bizonyos anyjukba és többet látni sem kívánnám őket. Sokszor csodálkozok az embereken, hogy mennyire félnek a legkisebb kis konfliktustól és inkább tűrik, hogy alázzák.
2021. dec. 17. 16:11
 36/57 anonim ***** válasza:
88%

Nekem ez így olyan valószerűtlenül hangzik. Egyszerűen nem tudom elképzelni a szituációt.

A leírtak alapján amúgy én nem nagyon erőltetném a kapcsolatot, sem apámmal, sem ezzel a csajjal. Pl. nem tartanék ott úgy eljegyzési vacsorát, hogy tudom, hogy az apám nem bírja a vőlegényt, a mostohatesóm meg suttyó. Nem is értem minek szeretik nehezíteni az emberek a saját életüket ilyen dolgokkal.

2021. dec. 17. 16:53
 37/57 anonim ***** válasza:
97%

Sok válaszolóval ellentétben én azt írom, hogy jól tetted, hogy nem vágtál vissza, mert ebből egy nagy csetepaté lett volna és ezért nagyon szomorúan emlékeznél erre a vacsorára. Az eljegyzési gyűrű egy gesztus, ami azt fejezi ki, hogy neki irántad (és Neked iránta) komolyak a szándékai.

A megtörténtet nem megtörténtté tenni nem lehet. A tapintatlan mostohatestvéred csak fitogtatni akarta a vagyonosságát (ami nem is az övé), aminek érdekében ő csak a saját testét adja. Én megbeszélném a szüleivel, hogy a lányukat nem szívesen látom az esküvőmön és ezt vegyék tudomásul, hogy meg sem szívjátok őt sem a párját.

Sok boldogságot!

2021. dec. 17. 16:54
 38/57 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

A mostohatesód reakcióiból üvölt, hogy irígy rád, de egyrészt ezt ő nem ismeri fel, másrészt, ha be kellene ismernie, akkor abba "belehalna". Valószínűleg az is a baja, hogy az apakomplexusa miatt nem tud a korosztályából párt szerezni, és nem lát a kapcsolatában annyi őszinte szeretet, mint nálatok. Emiatt - ugyan nehéz, de - igyekezz őt és a megjegyzéseit figyelmen kívül hagyni!

Azonban, ha az esküvődre meghívod és a párját is el tudja vinni, akkor tégett ott túl akar majd ragyogni, ha nem tudja vinni a pasit, akkor beszólogatni fog. Emiatt - és itt ez a beszólogatás mint indok - én nem hívnám meg.

41FHET

2021. dec. 17. 16:55
 39/57 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Ennél nagyopbb baj, hogy apád is lenéz és ő sem állt ki melletted (a párod most nem számít, mert nem biztos, hogy más házában annyira keresnie kellene a konfliktust). Én megmondanám neki, hogy nem volt jó érzés, hogy így viselkedett.

A 22 milliós autót kitől kapta a mostohatestvéred? Tuti apádtól, nem az ügyvédtől? Ha valóban az apádtól kapta a kocsit vagy legalább a harmadát, akkor van egy rossz hírem: apád nem szeret téged. Mert nem tesz érted erőfeszítést. Ez esetben érdmes eldöntened, hogy mennyi szeretet pazarolsz el.

2021. dec. 17. 17:03
 40/57 anonim ***** válasza:
98%
Írhatnék regényeket, de felesleges. Pontosan ez az a mentalitás, ami miatt már egyáltalán nincsenek boldog házasságok. Mindig csak a külső meg a pénz számít. Nekünk a férjemmel éppen egy-egy 1 dolláros ebayes gyűrűre volt pénzünk, amikor megkérte a kezem, de nálam boldogabb ember nem volt a világon. 8 éve vagyunk együtt és nem adnám oda semmilyen gazdag emberért soha! Szerencsére azóta már van elég pénzünk is! A mostohatesód meg csak irigykedik, mert lehet, hogy pillanatnyilag ezt-azt megkap az ügyvéd úrtól, de gyűrűt sosem fog kapni tőle! Nekem is van ilyen ismerősöm, akinek 18 évesen még hozta-vitte a seggét az 50 éves pasija, de aztán 20 évesen már nem kellett neki, már öreg volt! A papának csak a tizenévesek tetszenek... Szánalomra méltó emberek vannak!
2021. dec. 17. 18:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!