Nagymamát finoman, de határozottan hogy lehetne helyretenni? Vagy meddig kéne ezt tűrjem?
Az én nagymamámról van szó, lányunknak a dédije. 70 éves, teljesen jól van. Viszont sok mindenben elég furcsán gondolkozik, és a saját elképzeléseit akarja mindenkire erőltetni.
Pl. régebben hogy miért kontaktlencsét hordok szemüveg helyett, vagy miért autóval járok bicikli helyett és hogy nem igaz, hogy nem bírja a gondolkodásomat megváltoztatni... Most, hogy anyuka lettem, már a babás témák szakértője is.
Már a terhességem alatt próbált beleszólni olyan dolgokba, amikhez szerintem rajtam kívül másnak nincsen köze. Hol szülök, hogyan szülök. Utána hogy mi az, hogy hozzánk már a hazamenetel másnapján jöttek látogatók, miért van itt nálunk minden nap a legjobb barátnőm, miért járok kávézóba, cukrászdába a gyerekkel stb. Vagy hogy miért hagyom az apjára. Miért jár hozzánk babatornáztató (gyógytornász, nincs semmi probléma, simán csak átmozgat, foglalkozik vele). Miért utaztunk vele már 3 hetes korában, mi az, hogy 5 naposan mi már sétálni mentünk vele, 6 hétig otthon kell lenni az újszülöttel...
És mikor mondom, hogy mi miért van, akkor meg aggodalmasan mondja, hogy nem igaz, hogy sosem hallgatok rá, hát ő csak jót akar, higgyem már el.
Nem akarom megbántani, de így élni nagyon zavaró. Mintha 12 éves lennék, akire egy Barbiet lehet rábízni maximum, és nem a saját gyerekét nevelő anyuka.
Mivel ártanék a gyerekemnek, ugyan kérlek?
Hogy van szakember, aki már szinte az első perctől foglalkozik vele, figyeli a mozgását, fejlődését? Hogy már pár napos korától naponta minimum 2x1-1,5 órát megyünk vele levegőzni, sétálni és nem két hónapig ültem vele itthon egyedül a 4 fal között?
Azta, valaki hívja rögtön a gyámügyet! :)
"Mert így tartjuk helyesnek"
Hogy a felhozott példákról mi a véleményem, azt meg megtartom maagamnak
Már 8 hónapos nagylány, eddig semmi egészségügyi problémája nem volt (lekopogom). Persze, óvatosnak kell lenni, de azért nem is kell bezárkózni, megszakítani mindenkivel a kapcsolatot.
Ez ugyanolyan, hogy mi a covidos lezárások alatt is utaztunk, ahová lehetett és biztonságosnak ítéltük (akár negatív tesztekkel még az oltás előtt). Mégsem lettünk betegek soha szerencsére. Ezzel szemben itt van a szomszédunk, aki a munkahelyén és a szupermarketen kívül sehová nem megy lassan két éve szinte, háromszor volt covidos eddig...
A kérdés nem arról szólt, szerintetek jól csinálja e amit csinál. Ugyanolyanok vagytok mint a nagymama :D
Szerintem mond azt neki, hogy köszönöd a tanácsokat, megfontolod és döntesz úgy ahogy jónak látod. Így talán nem érzi azt, hogy egyből elvetetted az ötletét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!