Mennyire ragaszkodnak a nők és férfiak a nemi szerepükhöz?
Arra gondolok hogy mennyire ragaszkodnak a nők a rájuk rót feladatokhoz pl.: gyereknevelés, főzés, kapcsolatok ápolása, illetve a férfiak a szereléshez, hivatalos tennivalók elvégzéséhez?
Van olyan aki egyszerűen azért nem foglalkozik a másik nem feladataival, mert nem érdekli, nem tud vele mit kezdeni?
nálunk van is ebből probléma...
amikor összejöttünk, azt szerette bennem, hogy karakán, szókimondó, hóbortos vagyok... nem szeretek takarítani, mosogatni, nem kedvelem a gyerekeket, imádom az autómat...
amióta együtt élünk sokszor hozzám vágta, hogy nem vagyok elég házias és önzetlen.
az anyja a megtestesült háziasszony, tudom, hogy ő traktálja...
miért kell feltétlenül mintaasszonynak lenni?!
és ha nem akarok az lenni?
a férfiakon sem lehet kiigazodni...
az elején még szeretik, hogy más vagy, mint a többi, aztán előbb utóbb Te is állj be a sorba...
:/
24N
Attól függ kinek mi a foglalkozása és a férfi mennyire szeretné, hogy a feleség is sikeres legyen. A harmonikus kapcsolathoz nem árt, ha a férj nem önzőzik és a nő ambícióit támogatja, különben megkeseredettek lesznek mindketten.
Egy férfi, ha nem szeretné, hogy a nő érvényesüljön, akkor a saját anyja (anyós) segítségével simán megakadályozhatja, hogy a nő szülés után érvényesülni tudjon.
Nálunk, ha érdekel:
Eléggé felhigult a női férfi hagyományos szerep, bár én még mindig azt mondom, hogy időnként el vagyok nyomva.
A gyereknevelés (még csecsemő): alapvetően közös feladat, bár jelenleg én etetem többet, valószínűleg iskola után különórára majd a férjem viszi át, mert ő ki tud lógni a munkahelyéről, én meg nem. Haza viszont én viszem, mert munkaidő után a férjemnek van két ügyfele, akikhez hetente eljárkál.
Főzés: hát azt még a terhesség alatt sem szerettem meg, marad a kajajegy és a mirelit, hétvégén a férjem főz úgy, hogy hétfőre is maradjon.
Szerelés: tudok kapcsolót és biztosítékot cserélni, de nem szeretem csinálni, félek az áramtól
autót egyikünk sem szerel, az egy külön szakma
kerti munkát csak én végzek
felújítást a ház körül szintén, takarítani is szinte csak én szoktam
mosást nem vagyok hajlandó a férjem helyett csinálni, ő is mosogat
hivatalos ügyek intézése: felváltva szoktuk, olyan még nem volt, hogy csak ő intézett volna ilyesmit
kapcsolatok ápolása: hát ebben elég hanyag vagyok nő létemre
19:22 ez érdekes... van egy lányod, de te magad is lánynak tartod magad?:)
freudi elszólás...
talán korán jött az a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!