Mennyire ragaszkodnak a nők és férfiak a nemi szerepükhöz?
Arra gondolok hogy mennyire ragaszkodnak a nők a rájuk rót feladatokhoz pl.: gyereknevelés, főzés, kapcsolatok ápolása, illetve a férfiak a szereléshez, hivatalos tennivalók elvégzéséhez?
Van olyan aki egyszerűen azért nem foglalkozik a másik nem feladataival, mert nem érdekli, nem tud vele mit kezdeni?
Ha annyira ragaszkodnánk, akkor egy nő már be sem tudna menni egy ajtón, ha egy férfi nem nyitja ki előtte:)
Összemodónak már egyre inkább, ez a helyzet.
Én egyáltalán nem vagyok beskatulyázós típus.
Én vagyok a nő, de ugyanúgy elvárom a barátomtól, hogy 12 órás műszakom után ő pakolja el maga után a koszos tányért meg a cuccokat.
Hivatalos dolgokat ráadásul amúgy is én intézem folyton, nem csak neki, hanem az egész családnak.
Minden szerephez rátermettnek kell lenni. A párom pl. nagyon ügyes kezű, mindent megszerel, megold.
Én meg a rendre és a tisztaságra figyelek oda.
Ha gyerekem lenne majd egyszer a páromtól ugyanúgy elvárnám, hogy éjjel ő is felkeljen hozzá, kicserélje a szaros pelust, és alkalmanként vigyázzon rá, hogy én tudjak haladni a dolgaimmal, netán egy kis szabadidős tevékenység.
Szóval én nagyon olyan voltam mindig is, hogy a kapcsolat egy kétfülű kosár, amit mindkét félnek egyformán kell cipelnie, nem pedig az egyik emberből málhás szamár válik.
Koedukáltak az iskoláink, koedukált az életünk!
Legalább a párkapcsolatokban lehessen valamelyest nő a nő, férfi a férfi, de csak amennyire jól esik. Nagyjából már mindenki ért mindenhez, kérdés, hogy ki csinálja inkább.
Itt a végén elég szép vita alakult ki a nemek otthoni munkaköréről, pedig a kérdés nem is erre irányult :D én végigolvastam, vannak érdekes vélemények, kicsit ide vág. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Mi ragaszkodunk a szerepeinkhez a férjemmel. És hihetetlenül jó az összhang közöttünk! Én háztartásbeli vagyok, ö dolgozik. Ennek az eredménye: amíg ö dolgozik, addig én itthon mindent megcsinálok, arra is van idöm, hogy csinosan várjam haza, így mire hazaér, van idönk egymással foglalkozni. Nem az van, hogy mindketten hazaesünk mint a másnapos hulla, aztán még ott a házimunka és a gyerek. Ö nem hagyja, hogy szereljek, pakoljak stb, én meg nem hagyom, hogy varrjon, kaját csináljon...mert egyszerüen elfogadtuk, hogy neki nincs érzéke a nöi dolgokhoz, nekem meg a férfi dolgokhoz. Az egyetlen amiböl mindketten egyformán részesülünk, az a kislányunkkal való teendök. Hiszen mindkettönkre szüksége van. És szerencsések vagyunk, hogy mi megtehetjük, hogy így éljünk a mai világban.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!