Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne családostul...

Hogyan lehetne családostul kiköltözni külföldre?

Figyelt kérdés
Ami azt illeti régóta foglalkoztat ez a téma,de mostanában nagyon gondolkodom rajta.Valami szép napos helyre szeretnék,mondjuk Spanyolország Marbella.Nézelődtem a neten és nagyon megtetszett.Nos én Spanyolul tuti nem tudok,párom pár szót.Angolul alapfokon,párom annyit sem.Nem tudom hol tudnék,utána nézni,hogy mi,mennyibe kerül ott,pl:lakhatás,bérlés,lakás árak,Egészségügy hogy működik.Munka.Ilyenek érdekelnének,ha valaki tudna segíteni.

2021. nov. 1. 10:00
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem angolullegalább társalgási szinten érdemes megtanulni, mielőtt külföldre költözök. A második nyelvet pedig kint megtanulni.

Szerintem teljesen, nyelv nélkül csak akkor lehet kimenni, ha vannak kint közeli ismerőseid. De az sem az igazi.

Az angol tényleg alap kellene, hogy legyen,bárhova is mentek a világon. Nem egy nehéz nyelv, ha jobban ráálltok, akkor amíg gyűjtötök egy kis kezdőtőkét a költözéshez, addig megtanulhattok társalgási szinten. Mert ugye nyilván pénz nélkül nem érdemes felmondani és kiköltözni, kell tartalék

2021. nov. 1. 13:21
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

A társalgási szint nagyon kevés, szinte egyetlen munkához sem elég, legfeljebb ahhoz, hogy "életben maradhass", vagyis tudj bevásárolni, segítséget vagy útbaigazítást kérni, de ennyi. Pláne igaz ez, ha az adott ország hivatalos nyelve nem is az angol. A társalgási szint baromi kevés, minimum B2-es angol kell, de az lenne a legjobb, ha spanyolul is tudnának legalább ilyen jól.

2021. nov. 1. 13:27
 23/46 anonim ***** válasza:
100%

Lujzi, ha szeretnél, te is megpróbálkozhatsz külfölddel, ahelyett hogy ok nélkül gyűlölködnél és próbálnál másokat is lehúzni.

Igen, nevetséges módon alulfizetettek a tanárok, de ez nem a mi, a külföldön élők hibája, szóval miért is velünk van a problémád?

26/N

2021. nov. 1. 14:16
 24/46 anonim ***** válasza:
94%

Á, törölték. Akkor mindegy, végtére a privátomra se válaszolt.

26/N

2021. nov. 1. 14:16
 25/46 anonim ***** válasza:
82%

"Festők, kőművesek, mekiben dolgozók?? Ne nevettesetek már!"

Igen, beszélnek annyira, hogy megértessék magukat, és hogy ők is megértsék amit mondanak nekik. Mert beszélni és érteni két különböző dolog.

Mint írtam, B1-em van, ahogy a legtöbb ismerősömnek is, ez a belépő szint a munkához, ha egyedül vagy hagyva. Van akik kevesebbel kezdtek el itt dologni, nyilván, de ők magyar közvetítőcéggel jöttek ki, magyar kisfőnökkel, vagy magyar ismerőssel.

B1-el már egyedül is lehetsz épp kőműves, vagy csomagoló, vagy csomagfutár, vagy épp hegesztő stb. Nem kell hozzá feltétlenül más ember segítsége, ha a feladatot megérted, és megcsinálod. Ezt csak azért mondom, mert itt is ugyanúgy interjú van. Olcsó és drága holmikat is csomagolok futószalagra, és mégis olyan interjún kellett résztvennem, hogy 1 óráig eltartott. Legalább B1 nélkül hogy csinálod ezt meg? Sehogy...És csak csomagoló munka.

De diplomás orvosként, villamosmérnökként nem fogsz tudni erős B2 vagy C1 szint nélkül azonnal 2500 eurós nettóért elhelyezkedni. Ugyanúgy a semmiből kell kezdened, ha nincs megfelelő nyelvtudásod. Én is diplomás vagyok, és nem szabad bölcsészetből. Az interjún SEM mennék át a nyelvtudásom miatt, nem hogy az első munkanapon. Még pár év tanulás, és TALÁN megpróbálhatom pár helyre beadni a nulla értékkel, tapasztalattal rendelkező önéletrajzomat valahova, hogy ne 1300 eurót keressek, hanem legalább 1500 felé menjek. Holott a diplomámmal 2300 nettóval indítanak az itteniek, vagy még többel.

De ha ennyit sem tudsz (B1), akkor max magyar ismerőssel tudsz elhelyezkedni, vagy azzal sem. Nehogy azt hidd, hogy bemész valahova, hogy "Hello, i want to work here " és utána megy minden mint a karikacsapás.

2021. nov. 1. 14:22
 26/46 anonim ***** válasza:
0%
Szóval ha nekem 1300 eurót mondanak, hogy annyit kaphatok, nem leszek telhetetlen. Ha kell, egy mekiben mosogatok is ennyiért.
2021. nov. 1. 15:01
 27/46 anonim ***** válasza:
18%
Nem is értem, hogy még hogyhogy nem omlott össze teljesen az oktatási rendszer. De merem remélni, nyáron nem csak én hagyom itt ezt a csöves országot.
2021. nov. 1. 15:03
 28/46 anonim ***** válasza:
83%

28

Azt hiszed, az olyan krva sokat ér idekinn? :D Max akkor, ha haza viszed a pénzt, ahogy sok ismerősöm is. 1300 euró húha, 450 ezer forint...

Kb max 800 euró megy ki minden hónapban csak a számlákra, lakásra, egyéb költségekre. A kajára kb 200. Ha nem tankolsz, nem cigizel, soha nem szórakozol, nincs háziállatod megúszod 1000 euróval per hónap. Marad 300 euród, amit félretehetsz. Az kb 100 ezer forint. Jól hangzik, mi? :D

Csak itt kb 100 millió forint egy ház a kisebb városokban is, vagy kinn a pusztában, ha mázlid van, csak 80 millióból kijön, ha nagy nagy szerencséd van tényleg. Úgy, hogy a törlesztőt kb 2060-ig fizetheted.

Krva jó, mi? Itt is úgy éri meg csak letelepedni, ha normális szakmád van neked, meg a párodnak is, esetleg diplomások is vagytok, van C1-etek és így kerestek együtt ketten havi 4-5000 eurót.

Többek között ezért is tervezünk mi itt kb 30-40 milliót összegyűjteni, és aztán haza menni. Semmi kedvem 6-7 év gyűjtögetés után még 30 évig hitelt fizetnem, ha 40 millióból bizonyos helyeken (nyilván nem Pesten) már palotát veszek Mo.-n.

2021. nov. 1. 15:16
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
Én Malaga mellett élek, így azt tapasztaltam, hogy Marbellán egyébként tipikusan a gazdag angol idős párok élnek, de a helyiek még így sem nagyon veszik rá magukat, hogy megtanuljanak angolul, tényleg szükséges a spanyol nyelvtudás. Nem mellesleg rettenetesen drága hely, elég nehéz gazdag brit nyugdíjasokkal versengeni házvásárláskor, jól gondold meg, hogy tényleg ide szeretnél-e költözni. Mármint Marbellára. Vannak jóval olcsóbb helyek Spanyolországban.
2021. nov. 1. 15:46
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
Egy szép nagy kezdőtőke először, aztán nyelvtudás.
2021. nov. 1. 17:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!