Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne családostul...

Hogyan lehetne családostul kiköltözni külföldre?

Figyelt kérdés
Ami azt illeti régóta foglalkoztat ez a téma,de mostanában nagyon gondolkodom rajta.Valami szép napos helyre szeretnék,mondjuk Spanyolország Marbella.Nézelődtem a neten és nagyon megtetszett.Nos én Spanyolul tuti nem tudok,párom pár szót.Angolul alapfokon,párom annyit sem.Nem tudom hol tudnék,utána nézni,hogy mi,mennyibe kerül ott,pl:lakhatás,bérlés,lakás árak,Egészségügy hogy működik.Munka.Ilyenek érdekelnének,ha valaki tudna segíteni.

2021. nov. 1. 10:00
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%

Amíg a nyelvet se tudjátok, addig feleslegesen gondolkoztok a kiköltözésen. Spanyolul kéne tudnotok legalább egy B1-es szinten, de ez kéne legyen a minimum, főleg úgy, hogy angolul se tudtok (figyelj, az alapfok semmit nem ér, útbaigazításnál bonyolultabb dologhoz már nem jó).

Vannak spanyol barátaim, többször jártam Spanyolországban (spanyolul egy B1-es szinten tudok), a többségük spanyolul beszél, a fiatalabbak közül tudnak többen angolul. Nektek egyik nyelv se megy, így hogy szeretnétek ti ott bármit kezdeni magatokkal hosszútávon? Nem sértegetlek, de amíg nem megy a nyelv, feleslegesen tervezel. Tovább kell látni annál, minthogy Spanyolország szép és napfényes.

26/N

2021. nov. 1. 10:48
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a nyelvtudáson kívül,ami nagyon fontos,az a végezttség, szakképzettség.

Például szakácsként,ápolóként,sofőrként,kisgyermeknevelőként eléggé jó lehetőségek vannak kint (természetesen nyelvtudással!).

De mivel tényleg hatalmas munkanélküliség uralkodik ott,nem egyszerű az élet ott sem.

De nyelvtudás nélkül maradjatok itthon a picsátokon!

2021. nov. 1. 10:56
 13/46 anonim ***** válasza:
92%

Aki abban gondolkodik, hogy külföldön éljen életvitelszerűen, annak elengedhetetlen a jó nyelvtudás (alapértelmezés szerint a célország nyelve). Nagyon ritka esetben elég lehet egy világnyelv (pl. ha valaki vendégkutató egy külföldi egyetemen), de már ott is probléma lehet abban a pillanatban, ha pl. bankszámlát kell nyitni, albérleti szerződést kell kötni, adóbevallást írni. Ezen felül kell egy olyan végzettség, ami a célországban keresett. Fiatalon, egyedül lehet persze au-pair munkát is vállalni, de azzal családostul nem fogsz boldogulni.

Magas szintű nyelvtudás, megfelelő képesítés és aláírt munkaszerződés nélkül elindulni külföldre felelőtlenség, főleg az egész családdal. Nem is értem, egy felnőtt embernek hogy jut eszébe ilyesmi.

2021. nov. 1. 11:07
 14/46 anonim ***** válasza:
89%

Szeretem az ilyen naiv embereket.

Figyelj, én B1-es nyelvtudással élek kinn Németországban, és még ez IS kevés egy rendes munkához, pedig a B1-ben hat hónap munkám van. Jelenleg csomagolok egy raktárban. Nem nehéz állás, ugye? Ennek ellenére sokszor még így is nehézkes a kommunikáció, minimálbért keresek majdnem, és nincs feljebb lépés, nincs sok mindent félrerakni.

Te mit akarsz, mikor még az angolod is csak alap, ráadásul nem is Angliába készülsz, hanem Spanyolországba. :D

Elmondom, hogy megy ez. Először kimegy közületek EGY ember, egy magyar cég által. A fizetésetek a béka seg*e alatt lesz, mivel a közvetítő levon belőle. Eközben ha már beilleszkedtetek, elmentek szépen nyelviskolába munka MELLETT, hogy esetlegesen az adott cég, vagy egy másik átvegyen titeket, mint rendes munkaerőt, így már nem von le majd a közvetítőcég semmit.

Ha már van egy viszonylag biztos munakszerződésed, akkor az ittmaradott családtagjaidat is kiviszed, ha már kivettél egy lakást a gyűjtött pénzből. Mindezt úgy, hogy addigra ők is tanuljanak valamit itthon, és már B1-el menjenek ki, hogy találjanak valami egyszerű munkát.

Nem hangzik túl jól, igaz?

Őszinte leszek, nem ismerem Spanyolországot, csak Németországról tudok írni. Itt kedvezménnyel felvisznek B1-ig, de az is havi 220 euró talán. És azt is meg kell kérvényezni. Németül. Enélkül 400-500 euró per hónap. És kell valaki, aki beszél jól németül, vagy angolul, hogy ezeket eltudd intézni. Segítség és nyelvtudás nékül kb lehetetlen. És ezt a nyelvtanfolyamot hat hónapig kell fizetned, minden hónapban ugyanennyit, akkor lesz meg a B1-ed. És ezután is csak a legegyszerőbb munkákra tudsz jelentkezni. Takarítás, csomagolás. Kb ennyi.

De nyilván nem fog eltartani a német állam, sem semelyik. :)

Én úgy jöttem ki, hogy párom már kinn lakott, fix munakhelye volt. Ezután kijöttem, kibéreltünk egy másik lakást, elintézük a tb-met, a bejelentkezést a hivatalban (lakcím) és utána felkerestünk egy sulit. MINDENT NÉMETÜL intéztünk persze... Szerencsére nekem nem kellett mellette dolgoznom, de csak mert párom akkoriban jól keresett. Neked ez nem lesz meg.

2021. nov. 1. 11:52
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezőt várom már egy ideje :)))
2021. nov. 1. 11:57
 16/46 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, őszintén kérdezem, hogy ezt hogy gondoltad, ha az adott ország nyelvét se beszélitek egyáltalán, de még angolul se nagyon? Vagy úgy gondoltad, hogy valamilyen nyelvfordítós applikációval elszórakoztok?
2021. nov. 1. 12:10
 17/46 anonim ***** válasza:
100%
11 évvel ezelőtti sztori, családon belül, azóta is röhögjük. Nővéremék kitalálták hogy kimennek Amerikába, mert sógorom nővére is ott él nagyon régóta, tud segíteni állást találni, blabla. Tesómék és annyi nyelvtudással rendelkeznek mint a kérdező, dupla nulla. Én apámmal mondtam nővéremnek, hogy ne menjetek ki, nagy csalódás lesz, nem beszéltek angolul, mi lesz így. Csak kimentek, azt hitték kint lesz a kánaán. Lelövöm a poént, 1 hónap múlva kullogtak haza, repülőjegyre is alig volt pénzük. Nálatok is ez lenne.
2021. nov. 1. 12:13
 18/46 anonim válasza:
84%
Spanyolország, ráadásul Marbella? Ráhel, te vagy az? :D
2021. nov. 1. 12:16
 19/46 anonim ***** válasza:
100%
Egyet árulj el kérdező: hogyan szeretnétek itt ott bármit is dolgozni, amikor se spanyolul, se angolul (jaj, az alapfok semmit se ér) nem tudtok? Így még takarítónak se vesznek fel, akkor pedig?
2021. nov. 1. 12:19
 20/46 anonim ***** válasza:
97%

Gondolom azt hitte hogy a spanyol állam majd eltartja őket, főleg ha vannak csimóták. Hogy kapnak majd családi pótlékot vagy ilyesmit.

Kérdező, nekem Los Angeles az álmom, de nálam lenne realitás alapja is, felsőfokon beszélek angolul és használom is, valamint orvosként fogok végezni. De legyünk reálisak. Nem dolgozhatnék orvosként, hisz nem vagyok állampolgár. Hullamosóként talán. 5 év az állampolgárság megszerzése, addig élni is kell. Ha csak nem kapnék olyan lehetőséget, de ahhoz iszonyatosan kéne tepernem és két csillagos ötösként teljesítenem, hogy már munkával várnának kint, és segítenének az állampolgárság megszerzésében is. De lássuk be, ennek az esélye 0000%. Mi marad akkor szerinted? Igen, az álmodozás.

2021. nov. 1. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!