A barátomnak meghalt a nagymamája, nem ismertem se őt,
és a családját sem teljesen. Mit tegyek a temetéssel
kapcsolatban?
Figyelt kérdés
A barátom anyukáját nem ismerem egyáltalán, az apukájával találkoztam kétszer, a hugát ismerem. A barátom a szüleivel lakik, 2 éve vagyunk együtt, én még otthon náluk nem voltam (személyes traumáim miatt). Úgy gondolom, hogy el kellene mennem a temetésre, a barátom miatt, csak nem tudom, hogy legyen. Nem lenne kínos ilyen helyzetben megismernem a családja többi tagját, főleg az anyukáját aki nagyon le van törve. A másik kérdés pedig az, hogy nem sok temetésen voltam, hol kéne álljak? Hogyan lehetne kevésbé kellemetlenné tenni ezt a találkozást/megismerkedést a családjával? Nagyon bűntudatom is van...
Szerintem kimondottan szerencsétlen dolog lenne, ha pont az esküvőn kellene bemutatkoznod a családnak, amikor valamelyik szülő épp teljes kétségbeesésben és gyászban van. Örökké ehhez az alkalomhoz köt majd téged tudat alatt, én biztosan nem vállalnám ezt be!
2021. okt. 21. 14:05
32/53 anonim válasza:
"Keress egy pszichológust, hogy segítsen, mert így ez a kapcsolat nem lesz hosszú életű, a barátod egyszer meg fogja unni, hogy menekülsz a családja elől."
Aki emiatt elhagyja a párját, az jobb is, ha távozik!
2021. okt. 21. 14:13
33/53 anonim válasza:
ha eddig nem érdekelt a családja, a nagyit sem ismerted, akkor jobb, ha el sem mész.
2021. okt. 21. 14:20
34/53 anonim válasza:
Ha egy sima, jó hangulatú családlátogatásra a traumáid miatt nem vagy képes elmenni, akkor egy ilyen terhelt helyzetre, mint amilyen egy temetés, hogyhogy mégis meg tudod magad emberelni? Nem bántani akarlak, tényleg érdekel.
2021. okt. 21. 14:35
35/53 anonim válasza:
A "sima, jó hangulatú családlátogatás" nekem mindig úgy nézett ki, hogy a szülők alaposan kifaggattak, árgus szemmel figyeltek és tesztelgettek hogy biztos jó leszek-e a fiuk számára. Volt egy apuka aki egyenesen szórakozott azzal, hogy zavarba ejtő és bunkó kérdéseket szegezett nekem.
Ilyen esetben minden figyelem a vendégre összpontosul. Míg egy temetésen ő csak egy mellékes személy lenne.
2021. okt. 21. 14:44
36/53 anonim válasza:
35-ös,nekem szerencsére nem volt ilyen élményem, minden alkalommal nyitottan és kedvesen álltak hozzám és szerencsére mindegyik párom szüleivel jó volt a kapcsolatom. Persze tudom, hogy nem mindenhol ilyenek a szülők.
2021. okt. 21. 14:54
37/53 anonim válasza:
Hát igen, szerencsés voltál ilyen szülőkkel. Nekem már a párkapcsolatoktól is elment emiatt a kedvem. Nem az számít hogy a párommal megfelelünk egymásnak, hanem a családjának kell, különben kitúrnak. Gyomorgörcs az egész. Olyan háttérrel meg különösen az lehet, mint a kérdezőé. :/
2021. okt. 21. 14:59
38/53 anonim válasza:
Kerdezo, te mar dontottel, minek raktad fel akkor a kerdest?
Nekem nem lenne pofam igy elmenni a temetesre, de ez en vagyok. Ha 2 evig nem vagyok kivancsi a szerelmem csaladjara, akkor nem egy temetesen fogom elkezdeni a kepmutatast es jopofizast, mert ez szerintem gusztustalan.
2021. okt. 21. 15:05
39/53 A kérdező kommentje:
Beszéltem azóta a barátommal, mondta hogy az én döntésem, de ő nagyon szeretné, hogy elmenjek, hogy számára én is a családjához tartozom, és hogy a szülei is értékelnék ha ott lennék. Nincs szó arról, hogy nem voltam kiváncsi a családjára, nem jópifizni sem képmutatni nem tervezek.
2021. okt. 21. 15:57
40/53 anonim válasza:
Kérdező! Szerintem menj el minél hamarabb, és ajánld fel segítséged. Ha ügyet intéznek, főzz addig, takaríts, és ha jól tudsz beszélni, akkor beszélgess velük. Ilyenkor semmi kedve az embernek ilyenekre, és bizony jól tud jönni, hogy mire hazaesik, nem kell még ilyen állapotban kaját csinálni... Így mentheted ki magad a legjobban, szerintem
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!