Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátomnak meghalt a nagymam...

A barátomnak meghalt a nagymamája, nem ismertem se őt, és a családját sem teljesen. Mit tegyek a temetéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
A barátom anyukáját nem ismerem egyáltalán, az apukájával találkoztam kétszer, a hugát ismerem. A barátom a szüleivel lakik, 2 éve vagyunk együtt, én még otthon náluk nem voltam (személyes traumáim miatt). Úgy gondolom, hogy el kellene mennem a temetésre, a barátom miatt, csak nem tudom, hogy legyen. Nem lenne kínos ilyen helyzetben megismernem a családja többi tagját, főleg az anyukáját aki nagyon le van törve. A másik kérdés pedig az, hogy nem sok temetésen voltam, hol kéne álljak? Hogyan lehetne kevésbé kellemetlenné tenni ezt a találkozást/megismerkedést a családjával? Nagyon bűntudatom is van...

2021. okt. 21. 11:09
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
Közben beszéltünk, és mondta hogy szeretné hogy ott legyek vele
2021. okt. 21. 11:58
 12/53 anonim ***** válasza:
78%
Hát nem tudom ti hogy vagytok össze rakva. Ha kérné se mennék. Ez nem rólatok szól! Volt 2 évetek bemutatkozni a családnak, de a temetés a legalkalmasabb? Nemár. Lehet lepontozni, meg mondani, hogy milyen bunkó vagyok, de gondolkodjatok már, meghalt egy ember! Aki te kérdező életedben nem láttál, de még a családjából is csak a párodat. Gyászol a családja, majd ott fogsz álldogálni lehajtott fejjel, közben azt se tudod hogy nézett ki a papa? A beszéd előtt meg bemutatkozol hogy "csókolom, én vagyok a Julcsi, örülök hogy találkozunk!"? Áh, nem is értem hogy fordulhat meg ilyesmi valaki fejében.
2021. okt. 21. 12:01
 13/53 anonim ***** válasza:
97%
A temetés előtt mutasson be otthon. Ha viszont nem akarsz semmilyen kapcsolatot a családjával, ahogy eddig sem, akkor ezt a kapcsolatot nem kéne tovább erőltetni.
2021. okt. 21. 12:01
 14/53 anonim ***** válasza:
95%
13-as mindent leírt, amit én akartam volna.
2021. okt. 21. 12:07
 15/53 anonim ***** válasza:
80%
Nekem temetés előtt ne mutassanak be senkit.
2021. okt. 21. 12:11
 16/53 anonim ***** válasza:
41%
15-ös, nem rólad írt a kérdező.
2021. okt. 21. 12:22
 17/53 A kérdező kommentje:

Nem tudom mit tegyek. Mondta, hogy nagyon szeretné ha ott lennék vele, viszont én is úgy gondolom, hogy nem ez lenne a legalkalmasabb időpont ilyesmire. Bűntudatom is van, hogy nem ismerkedtem meg velük hamarabb.

Azt hozzá tenném, hogy a család, főleg az anyukája nagyon kiváncsi rám már régóta,

és nagyon kedves és jó ember ő is meg az apjukája is. Tudom, hogy ez az egész nem rólam szól, de nem tudom mi lenne a legjobb megoldás, egy olyan megoldás ahol érzi azt is hogy mellette vagyok, és egy olyan ahol nem lenne kényelmetlen az első találkozás az anyukájával.

2021. okt. 21. 12:23
 18/53 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, ha jól látom, azért kerülted a kapcsolat szorosabbra fűzését, mert jólesik neked a fiú törődése, de neked nem ő az igazi. Szerintem el kéne engedned, ha így van.
2021. okt. 21. 12:25
 19/53 A kérdező kommentje:
Leírtam már a kérdésben is, hogy miért nem ismerkedtem meg a családjával ( személyes, feldolgozatlan traumák, rossz családi közeg stb, ami lehet nem kifogás de ez van). Ettől függetlenül én nagyon szeretem őt
2021. okt. 21. 12:28
 20/53 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem állsz mellé a családjában, akkor nem szereted. A szeretet nem szó, hanem tett.
2021. okt. 21. 12:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!