Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátomnak meghalt a nagymam...

A barátomnak meghalt a nagymamája, nem ismertem se őt, és a családját sem teljesen. Mit tegyek a temetéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
A barátom anyukáját nem ismerem egyáltalán, az apukájával találkoztam kétszer, a hugát ismerem. A barátom a szüleivel lakik, 2 éve vagyunk együtt, én még otthon náluk nem voltam (személyes traumáim miatt). Úgy gondolom, hogy el kellene mennem a temetésre, a barátom miatt, csak nem tudom, hogy legyen. Nem lenne kínos ilyen helyzetben megismernem a családja többi tagját, főleg az anyukáját aki nagyon le van törve. A másik kérdés pedig az, hogy nem sok temetésen voltam, hol kéne álljak? Hogyan lehetne kevésbé kellemetlenné tenni ezt a találkozást/megismerkedést a családjával? Nagyon bűntudatom is van...

2021. okt. 21. 11:09
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
90%
Keress egy pszichológust, hogy segítsen, mert így ez a kapcsolat nem lesz hosszú életű, a barátod egyszer meg fogja unni, hogy menekülsz a családja elől.
2021. okt. 21. 12:34
 22/53 A kérdező kommentje:
Egyet értek, de itt mostmár nincs mit változtatni, nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy hogyan lehetne a lehető legjobban kihozni ebből az elcseszett helyzetből
2021. okt. 21. 12:35
 23/53 anonim ***** válasza:
88%

Nyáron halt meg az édesapám. A lányomnak 6 éve van barátja, nem élnek meg együtt, most kezdenek közös albérletet keresni. A fiút ismerjük, az anyukájával sosem találkoztunk.

A fiú és az anyuka is ott voltak apu temetésén, nyilván nem a család között. Senkinek nem lettek bemutatva, pont úgy csendben távoztak a végén, mint mindenki más.

2021. okt. 21. 12:41
 24/53 anonim ***** válasza:
87%
Igen, nem kifogás. Nekem is vannak feldolgozatlan traumáim, rossz családi közeg, de kíváncsi voltam a párom szüleire. Ők neked mit vétettek? Ennek ellenére szerintem ha a párod egyik családtagjának temetésén sem veszel részt, akivel nem 2 hónapja vagy együtt, az lehet rosszabb lenne. Hátul állnék meg én is.
2021. okt. 21. 12:44
 25/53 anonim ***** válasza:
94%

Megbeszélném a barátommal, hogy elmegyek a temetésre, a tömegben leszek, de ne aznap legyen a bemutatkozás.

(Kivéve ha a szüleinek ez nem probléma és ők kérik az ismerkedést.)

2021. okt. 21. 12:52
 26/53 anonim ***** válasza:
43%

Ha szeretné a párod, akkor menj.

A családnak nem lesz kellemetlen, hogy így ismernek meg.

Viszont a párodnak sokkal kellemetlenebb lesz, ha még magyarázkodnia is kell, hogy miért nem áll mellette a párja ebben a helyzetben (saját tapasztalat).

Mi fél éve voltunk együtt, mikor a nagyapám elment. Ő nem jött velem a temetésre, mert nem ilyen helyzetben akart a (tágabb) családdal megismerkedni. Én egész nap magyarázkodhattam, hogy miért nincs ott.

Később a nagymamám halálakor találkozott végül is a tágabb családdal, egyáltalán nem volt ciki vagy kellemetlen.

Egyébként én is ugyanígy találkoztam az ő tágabb családjával, az édesapja temetésén.

A kulcs az, hogy ő mit szeretne. Ha szeretné, hogy mellette legyél, menj. A temetésen pedig bátran állj mellette, támogasd, nem kell a "tömegbe olvadnod", hacsak ő nem kéri ezt.

2021. okt. 21. 13:01
 27/53 anonim ***** válasza:
16%
Ha nem karolhat beléd a temetésen, akkor minek mész?
2021. okt. 21. 13:03
 28/53 anonim ***** válasza:
32%
Ne a temetésen, de előtte mondjuk egy héttel mutasson be a fiú a családjának. Részvétedet nyilvánítod, félóra múlva hazamész, de így a temetésen már nyugodtan állhatsz mellett, nem hátul kell bujkálnod.
2021. okt. 21. 13:04
 29/53 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ha a barátod kéri, menj el. Ő előtte beszélje meg a szüleivel.
2021. okt. 21. 13:09
 30/53 anonim ***** válasza:
51%
26-os,mit jelent az, hogy egész nap magyarázkodhattál, hogy miért nincs ott a barátod a temetésen? Kit érdekel az ilyenkor? Az elhunytról szól ez az egész nap, nem a kotnyeles ismerősökről. Fél éve voltatok együtt, gondolom, sokan azt se tudták, hogy a világon van.
2021. okt. 21. 13:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!