A barátomnak meghalt a nagymamája, nem ismertem se őt, és a családját sem teljesen. Mit tegyek a temetéssel kapcsolatban?
Nyáron halt meg az édesapám. A lányomnak 6 éve van barátja, nem élnek meg együtt, most kezdenek közös albérletet keresni. A fiút ismerjük, az anyukájával sosem találkoztunk.
A fiú és az anyuka is ott voltak apu temetésén, nyilván nem a család között. Senkinek nem lettek bemutatva, pont úgy csendben távoztak a végén, mint mindenki más.
Megbeszélném a barátommal, hogy elmegyek a temetésre, a tömegben leszek, de ne aznap legyen a bemutatkozás.
(Kivéve ha a szüleinek ez nem probléma és ők kérik az ismerkedést.)
Ha szeretné a párod, akkor menj.
A családnak nem lesz kellemetlen, hogy így ismernek meg.
Viszont a párodnak sokkal kellemetlenebb lesz, ha még magyarázkodnia is kell, hogy miért nem áll mellette a párja ebben a helyzetben (saját tapasztalat).
Mi fél éve voltunk együtt, mikor a nagyapám elment. Ő nem jött velem a temetésre, mert nem ilyen helyzetben akart a (tágabb) családdal megismerkedni. Én egész nap magyarázkodhattam, hogy miért nincs ott.
Később a nagymamám halálakor találkozott végül is a tágabb családdal, egyáltalán nem volt ciki vagy kellemetlen.
Egyébként én is ugyanígy találkoztam az ő tágabb családjával, az édesapja temetésén.
A kulcs az, hogy ő mit szeretne. Ha szeretné, hogy mellette legyél, menj. A temetésen pedig bátran állj mellette, támogasd, nem kell a "tömegbe olvadnod", hacsak ő nem kéri ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!