Ha valaki félig cigány + félig magyar az rasszban mibe sorolandó??? Neki van lehetősége normális magyar párt találni??
Hogy nem rendelkezik elkorcsi alappal senki sem, aki fekete
Ez túlzott általánosítás
Van valami abban, amit írsz. Szerintem ok sem akartak beilleszkedni, de a magyarok sem akarták, hogy beilleszkedjenek. Egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban élek. 38 éves nő vagyok. Az évfolyamunkon annak idején 5 20-25 fős osztály volt. A mi osztályunknak a fele cigány volt, de olyan osztály is volt, amelyikbe nem járt cigány tanuló vagy csak egy-kettő járt. Ha azt akarták volna, hogy beilleszkedjenek, igazságosab elosztották volna őket az 5 osztály között. Voltak köztük jó tanulók is. Viszont nem hagyható figyelmen kívül a sokszor minősítéshetetlen, agresszív viselkedése sem a népcsoport némely képviselőjének, ami nem arról árulkodik, hogy ők maguk is be akarnak illeszkedni. Viszont van olyan ismerősöm, akinek az anyai nagyapja volt cigány. Ők öten vannak tesók, a négy egyetemet végzett közülük. Nem is tudtam a származásukat, míg az egyik testvére, akinek csak szakmunkásképzője van, össze nem költözött egy cigánnyal. Egy ismerősünk ekkor mondta el.
Nos, kérdező, ha félcigány vagy, de szeretnél magyar párt, szerintem biztos találsz olyat, aki elfogad. Nem a származásodat nézi, hanem hogy milyen ember vagy. Mindig voltak olyanok, akiknek sikerült beilleszkedni. Olvastam, hogy már Mária Terézia és Kádár János is azt szorgalmazta, hogy beilleszkedjenek. Most is van rá lehetőség, sőt, még lehet jobban, mert már egész Európában lehet munkát keresni, s ha másik országba mentek, ott simán mondhatjátok, hogy egy magyar házaspár vagytok.
Gimiben a legjobb barátnőm egy cigánylány volt. Barátságunk azzal kezdődött, hogy partosak lettünk. Viselkedésben nem volt cigányos, teljesen átlagos tinilány, ezért én nem is tudatosítottam. Kb 3. évben lecigányozták, és nekem akkor esett le. Nem az, hogy ne láttam volna rajta, csak sose címkéztem, egyszerűen csak nagyon jó barátnőm volt, és sose fogalmazódott meg bennem előtte. Utána is c sk azért, mert akik beszóltak, azokat lecsesztem, neki meg elmondtam ugyanezt. Hogy a fejemben sose társult a cigány szó hozzá, ő mindig ( most legyen Niki) csak Niki volt, akivel együtt lógunk, sokat hülyéskedünk és nevetünk, és megbeszélhetek vele bármit.
Volt egy srác, akivel kavartam, ő févér volt. Azzal nem volt bajom, a személyisége nem tetszett egy idő után, ahogy jobban megismertem. Birtokló volt, és minden találkozással egyre inkább ő kart irányítani. Megmondta, hogy nem engedi hogy lemásszak a rakparton pl.
De ezt sem tudnám ahhoz kötni, hogy félig cigány, sok fehér ilyen, ez inkább egy negatív személyiség.
Sokan valóban erőszakosak és kivagyik, félelmet keltőek. Háromszor támadtak meg életemben, mind cigányok voltak. Kétszer lányok, harmadjára egy férfi.
Azt gondolom, ha akarnak, tudnak integrálódni.
De baromi nehéz lehet, ha ezt látják otthon, hoznak egy érzelmi mintát, viselkedés mintát. Már ebből nehéz kitörni önmagukban. Ezt tetézi, hogy a legtöbb ember undorral, félelemmel vagy megvetéssel néz rájuk. Kevesebb terhes tényezővel is nehéz a személyiégfejlődés, nemhogy ennyivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!