Hogy lehetne kulturáltan, de normálisan visszautasítani az ilyen lehetőséget?
Egy családtagom felajánlotta, hogy utazzunk el ősszel együtt egy európai városba, ő állja (hogy hova, az lényegelen)
Ami ezzel a problémám és ami miatt nem akarok menni: repülő és kocsi kizárva (kocsi nincs, a repülőre nem hgajlandó ülni), így marad a buszozás. Ugyan még csak huszonéves vagyok, de engem már megterhel a 16-18 buszút csak oda, az nem kikapcsolódás nekem, hogy egy nap a buszon zötyögéssel telik így.
Másérszről személyes okai is vannak, amit nyilván nem vághatok az arcába. Nagyon komplikált személyiség, ah valamit nem úgy mon az ember, ahogy azt ő hallani akarja, vagy félreérti, rögtön teszi a bunkó megjegyzéseit, vágja a pofákat és egész nap marad a remek hangulat. Ez még itthon is elviselhetetlen, nemhogy külföldön, nyaralás közben.
Nem mellékesen ahová ő menne, ott már voltunk, szép hely, de részemről bőven elég volt egy szűk hetet ott tölteni, nem vágyom vissza.
Tudom, hogy ez így elég bunkón hangozhat, de csak idő- és pénzpazarlásnak tartom, hogy olyan helyre menjünk, ami engem abszolút nem érdekel, ráadásul még az oda és visszaút is kimerítő és semennyire sem érdekel a célállomás, mert amit ott látni kellett, láttam.
A kérdés: milyen módon lehet udvariasan ezt visszautasítani?
Nem is csak a buszútról van szó, hogy olyan helyre mennénk, amiért élek-halok, akkor nyilván nem lenne rá egy rossz szavam sem, de ahogy írtam, a felajánlott célállomás engem totálisan hidegen hagy
Az a baj, hogy a közönöm szépen, de nem szeretnék menni-ig én is eljutok, de utána elkerülhetetlen tőle, hogy "Miért?"
"Köszönöm a lehetőséget, de nem kívánok élni vele, majd talán máskor máshova megyünk együtt."
Ha valakinek ennyi nem elég, akkor paraszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!