Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen elonyei, hatranyai...

Milyen elonyei, hatranyai vannak annak, ha 2 gyerek kozott egy csaladban nagy a korkulonbseg?

Figyelt kérdés

Van egy also tagozatos gyermekem, es nagyon szeretnek megegy babat, de nem most. Annyira imadom a piciket, es amikor itt olvasom a babas reszt, a kerdeseket, valaszokat, akkor mindig megkivanok egy babat. De, persze most nem fog szuletni, az biztos.

Talan ha a nagy mar 13 ev korul lesz.

Vajon erdemes lenne akkor bevallalni megegy babat, vagy ezt nekem kellene majd eldontenem?

2008. dec. 11. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Öcsém egyik haverja már középiskolás volt, amikor megszületett a kisöccse. Másképp áll hozzá nagybratyóként, mint ha közel azonos korúak lennének, nem annyira játszópajtás, mint ha csak 1-2 év lenne a korkülönbség. De szerintem nincs belőle probléma, sok múlik a nevelésen, az pedig a ti felelősségetek.
2008. dec. 11. 13:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi hárman vagyunk testvérek. A bátyám és a húgom között 15 év a korkülönbség. Az a durva, hogy ők sokkal jobban kijönnek egymással, mint én bármelyikükkel. Rengeteget hülyülnek. Szerintem ebből nincs probléma. Mások persze csodálkoznak, hogy nagy a korkülönbség, de hát minket nem zavar. 13 éves kor körül úgyis majd kezd a fiad önállósodni, és már annyira nem fogja kívánni úgymond a dédelgetést, már el fog otthonról járkálni, és ha van kistesó legalább te sem fogsz unatkozni. Szerintem jó ötlet bevállalni még egy gyereket, még akkor is, ha csak később.
2008. dec. 11. 13:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi négyen vagyunk tesók.A korkülönbségek közöttünk:5 év,2 év,9 év.A legnagyobb és legkissebb között 16 év van.Mindannyian jól kijövünk egymással,szerintem teljesen lényegtelen a korkülönbség,csak a szeretet számít!
2008. dec. 11. 13:39
 4/11 anonim ***** válasza:
95%
köztem és a tesóm között 7 év van. Mi nagyobb korunkban kezdtük el megérteni egymást, mikor Ő olyan 14 körül volt. Kicsinek is szerettem, csak mondjuk sok mindent nem tudtam akkor kezdeni vele. Míg nagyon kicsi volt dédelgetni, de aztán... akkor volt egy olyan idő, mikor, mikor mondjuk egy 14 éves mit kezdjen a 7 éves öccsével.... De most nagyon jóóó :o) 24 vagyok
2008. dec. 11. 14:11
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
igen jól mondják a tobbiek nem baj a nagy korkulonbség.valóban rosszabb az 5-6 év, mert akkor mikor 18 koruli egy fiatal , akkor nem tud mit kezdeni a kis pubertálóval .akkor vannak inkább gondok.én és a novérem kozott is így volt.o már járt szórakozni és én is akartam volna vele menni, és persze ezen veszekedtunk.de minden a nevelésen múlik majd.nálunk olyan is volt a faluban, egyszerre lett a lányának az anyjával a kisbaba és egyidos ek a sajátja és az unokája
2008. dec. 11. 17:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
szia! az én osztálytársam 18 éves és most született kis tesója, fél éve, tehát 17,5 év van köztük, és nagyon jól megvannak, és imádja. Nekem 2 idősebb testvérem van, de szeretnék egy kis tesót :)
2008. dec. 11. 18:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Két bátyám van, az egyik 10, a másik 12 évvel idősebb nálam. Én vagyok a Hugi. Imádjuk egymást. Anyuéknak sokkal több szabadidejük volt így, mert a két fiúra nyugodt szívvel rá lehetett engem bízni. El tudtak hozni az oviból, iskolából, stb. Kis keresztlányom 3 éves, a nővére 16, detto az a helyzet. Az szülők sok minden alól tehermentesítve vannak, mert a nagyobb lány örömmel segít. Szerintem semmi probléma ezzel. Vágjatok bele, amikor csak akarjátok!
2008. dec. 11. 19:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

nem olvastam ela többi választ,de leírom nálunk hogy van:

2éves voltam amikor a szüleim elváltak.Mindketten újraházasodtak.ennek már 18éve.született Anyumnál is,Apumnál is,6évvel idősebb vagyok náluk,aztán 3év mulva megint lett Apunál,és 4éve is.szóval most ugy van,4,11,14,és én 20.a kicsit imádom,ö a mindenem.bár már 2éve elköltöztem,de sűrűn megyek hozzájuk,és ő is nagyon szeret engem.

Nyugodtan vállalj még babát,a tesó legalább tud majd segíteni.amig főzöl,takarítasz vagy ilyesmi,biztos szívesen figyel rá majd.

2008. dec. 11. 19:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nekem a nagy fiam 12 éves, a kicsi 5.5 éves, és szeretnék mégegy babát. Szerintem, ha úgy érzed és egészségileg és testileg, szellemileg is fittnek érzed najd magad válallj nyugodtan, majd ha úgy alakul.

36 éves anyuka

2008. dec. 12. 12:13
 10/11 anonim válasza:
100%

szia!

én most vagyok 25 éves, és van egy 5 éves kis öcsém, és egy 12 éves hugom!! imádom őket! nagyon oda figyelek rájuk mindent megtennék értük!

Én már nem lakom otthon, mert féjnél vagyok 6 éve és már nekem is van egy 4 és fél éves kisfiam, és most vagyok terhes a másodikkal( jövöhéten szülök) imádom atesoimat, és szerintem ennyi korkülönbség nem gond! Vágj majd bele nyugodtan, de persze csak ha minden megvan hozzá!

minden jot!!!

2008. dec. 12. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!