Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbocsátottál már a szüleidne...

Megbocsátottál már a szüleidnek a gyerekkorod milyensége miatt?

Figyelt kérdés
Ha te magad is szülő vagy, szerinted gyerekeid hogyan gondolnak majd vissza a saját gyerekkorukra?
2021. szept. 8. 10:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
96%
Nem igazán, bár ettől még tartom a kapcsolatot velük meg nem szokott ez téma lenni.
2021. szept. 8. 11:20
 12/25 anonim ***** válasza:
97%
Haragudni nem haragszom, de megbocsátani (sem elfelejteni) nem tudom. Nem haragszom, mert összességében jó szülők voltak, és szerettek meg minden. De az életem egész másképp is alakulhatott volna, és ezt sosem lehet már megmásítani.
2021. szept. 8. 11:28
 13/25 anonim ***** válasza:
97%
Nem igazán sikerült még. Apám a mai napig tesz érte hogy ne is tudjak soha, anyukám már észbe kapott hogy szar szülők voltak, ő igyekszik. Dehát utólag már mit tud csinálni? Magányos voltam gyerekként, nemigen foglalkoztak velem, nem mutatták ki a szeretetüket. Sokszor lepasszoltak a nagyszülőknek. Nyilván ez nyomot hagyott rajtam. Mindesetre értékelem hogy ő próbálkozik menteni a menthetőt.
2021. szept. 8. 11:33
 14/25 anonim ***** válasza:
97%
Magamnak és a dühömnek már rég megbocsájtottam. A szüleimnek viszont soha nem fogok. Azóta se változtak, csapnivaló emberek. Kerülöm őket.
2021. szept. 8. 12:05
 15/25 anonim ***** válasza:
63%

Megbocsájtani a szüleimnek amikért hibáztak? Na ná emberek voltak, hibákkal, mindig az érdekeimet nézték még ha nem is mindig az volt a látszata, vagy rosszul sült el. Mért haragudnék? Inkább lennének itt velem, csak már meghaltak.

Mai gyerekeknek teljesen más az életük szerintem. Mai fejjel nekem király gyerekkorom volt, mai gyerekeknek ez nem soknak adati meg.

Nem volt zsebképernyő. Kicsi de hatalmas különbség.

2021. szept. 8. 12:08
 16/25 anonim ***** válasza:
97%
Nagyszülőm személyiségzavaros volt, nárcisztikus pszichopata, tönkretette az életünket az erőszakosságával, sosem bocsátok meg neki. Megtanított arra, mi a sötét gonoszság, ennyi volt a hozadéka az életemben.
2021. szept. 8. 12:25
 17/25 anonim ***** válasza:
96%
Amit okoztak, abból hogyan lehet kigyógyulni?
2021. szept. 8. 12:56
 18/25 anonim ***** válasza:
96%

Igen. De inkább magam miatt.

Apám nekem is alkoholista. Bár elváltak, de utána sem volt könnyű. Anya egyedül nevelt, de neki is voltak gondjai, bár nem alkohol.

Már gyerekkoromban sok mindent megfogadtam, hogy én nem fogok megtenni, nem hozom olyan helyzetbe a gyerekeimet. És ezeket tartom is.

2021. szept. 8. 13:04
 19/25 anonim ***** válasza:
77%
Amióta meghalt, sokkal jobban vagyunk.
2021. szept. 8. 13:04
 20/25 anonim ***** válasza:
95%

"ha valódi a megbocsátás, akkor nincs többé sem harag, sem fájdalom. Rossz érzés lehet benned egy picike, ha rágondolsz a múltbéli dolgokra, amelyek akkor nagy fájdalmat okoztak, de általában az sem."

Másik kérdés válaszolójától idéztem.

Ezek alapján még nem bocsátottam meg 100%ban, mert könnyű feltépni a sebeket.

De már biztosan elindultam az úton.

2021. szept. 8. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!