Hogyan illik ezt? Vagy ahány ház annyi szokás?
Családon belül vendégségbe mentünk (nagynéni, nagybácsi), ebédre és sütire.
Utólag anyám megjegyezte (jobban mondva elkezdett magyarázni), hogy a férjem milyen sok süteményt evett... Mert hogy nem illik annyit megenni, hogy ne maradjon, amit utána még becsomagolnak és elküldik haza a vendégnek.
Hozzá teszem nálunk a mamám olyan volt, hogy 3-4 féle süti, mindegyikből egy tepsire való, és ő mindig csomagolt. Anyám sose főzött, nem sütött, mert hét közben munkahelyen/suliban ettünk, hétvégén meg a mamámhoz jártunk, ő csak megmondta, mit enne...
Én főzök sütök, a párom családjának is, ha meghívom őket, és ha vendégségbe megyünk, akkor oda is viszünk és 1-2 db hagyok nekünk, de mi is inkább együtt eszünk a többiekkel. Örülök, ha elfogy, mert azt gondolom, akkor jót készítettem. Ha sok marad, szétosztjuk, ha kevés akkor marad apóséknak mind.
Pároméknál nem szokás figyelni azt, hogy ki miből és mennyit eszik. És engem sem érdekel ez.
Itt most nem volt több talcanyi süti, de ha jól esik vkinek, ne egyen, mert nem illik? Mi az, hogy nem illik? Meg nem azért van, hogy egyen a vendég? Nagyon felháborító, amit anyám kihozott ebből. (Ja, mert ő amugy nagyon édesszájú, vagy inkább már függő, és így nem kapott elvitelre. Még amit a gyerekünk kapott ajándékba csokit, azt is irigyelte, hogy juj, ő nem kapott, pedig azt hogy szereti. Időrendben ez a sütis sztori után volt, igy a gyereket megkérdeztem, adna e a mamának, vő meg jószívűen adott persze. Azt gondoltam, ezzel megbékél, de napok teltek el erre megint felhozza, ráadásul így). Meg amúgy is nem ő sütötte, nem az ő vendégei voltunk, miért beszél más nevében?
Nálatok van ilyen "illemszabály"?
33!
Nyilván nem mindenkire vonatkozik.
Nálunk a családban és a baráti körben is mindenki örül, ha elfogy minden és senki nem nézi, hogy ki mennyit evett. Én inkább akkor lennék szomorú, ha sok maradna mindenből.
Egyébként ez a disznózás meg zabagépezés elég érdekes, aki ezt írja annak komplexusai lehetnek. Én 50 kg vagyok és vékony, mégis van olyan vendégség ahol sokat eszem, mert nagyon ízlik valami és én nem tudom ugyanúgy megsütni vagy megfőzni. A férjem is vékony, itthon figyel arra, hogy mit eszik vendégségben nem, szóval ezek semmit nem jelentenek.
Engem is úgy neveltek, hogy nem illik "elenni" mások elől - más kérdés, ha kifejezetten mondják, hogy pl. egyem meg az utolsó darabokat, mert "ne maradjon meg".
Családon belül azért más. Ott olyan is van, hogy van 3-4 féle sütemény, de az egyik mondjuk laktózmentes, akkor azt nagyrészt nyilván a laktózérzékeny eszi, a másik az XY kedvence, akkor ő abból eszik többet(hiszen részben épp az ő kedvükért csinálták).
Engedd el ezt a dolgot!
Amit nem akarok megetetni a vendéggel,azt nem rakom elé.
Ha marad és látom hogy ízlett csomagolok,ha nem ,nem.
Én örülök a legjobban,ha látom,hogy valami úgy sikerült,hogy el is fogy vagy népszerű.
Neked meg kár ebből fejfájást csinálni,hogy ki mit mondott,mit illik.
Egyetlen dolog gáz vendégségben,ha valaki úgy belapátol valamit,hogy a többi csak nézi,de igazából ezen se akadnék fönn,csak megmosolyognám
Már a story elején tudtam mire játszott a mama. Aztán te is leírtad, hogy ő pályázott a sütikre :D
Gyerekes. Nincs igaza, de azért sztem legközelebb tegyél félre neki 3-4 sütikét, hogy ne ezen ússzon el a családi béke. Akár összebeszélve a házigazdával.
Amúgy szvsz vigyázz a férjedre is és anyukádra is, mert aki szeret belakni, torkoskodni, abból sok csúnya betegség lehet hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!