Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan nehéz kilépni a...

Miért olyan nehéz kilépni a bántalmazó kapcsolatból?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azt se tudom hol kezdjem, próbálom rövidre fogni...

Párommal 3éve vagyok együtt együtt is élünk van egy fél éves közös kisfiunk.

Mikor terhes voltam akkor kezdődött minden, először azért kaptam egy pofont mert a nagyapjának olyat mondtam amit nem szabadott volna...

Majd jöttek az apróbb veszekedések és már megszoktam hogy mindig én vagyok a :rib*nc,k*rva, patkány, nyomorék és társai talán nincs olyan amit ne kaptam volna..

De olyan kis apró viták ahol mindenhol vannak csak én mindig ezt kapom,én nem beszélek csúnyán

Hát nem egyszer nem kétszer jött már nekem

Az azért volt mert szüleiről olyat mondtam ami nem tetszett (összevesztem az apjával) és nyakamnál fogva beborított a soájzba majd nem hagytam magam én meg vissza majd a fejemre taposott stb..

És akkor amikor ezt felhozom akkor azt mondja mert védi magát hát de mondom te jöttél nekem...

Ez csak egy példa volt a sok közül..

Ma azért kaptam egy pofont mikor ebédeltem a kisfiammal mert az egyik jó haverjának küldtem róla vicces képet és erre is az a válasz hogy mert miért csinálok ilyet......

Szóval tudom tudom már rég le kellett volna lépnem de nagyon nehéz és olyan mintha nem is bírnék vagy ha lelépnék félek hogy megbánnám

De tudom ez az én hülyeségem hiszen egy ilyet h lehetne visszasírni!!

Biztos van pszichológiai oka h miert nem vagyok rá képes

De jó lenne ha megtudnám tenni és új boldog életem lenne esetleg mással de a legfontosabb h a kisfiamnak is mert nem akarom h ezt lássa...

Mindig azt mondja nagyon megbánta de valahogy mindig van következő...

2021. aug. 13. 12:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%
Jesszus, van egy kicsi gyereked. Hogy nem tudsz magadon erőt venni, legalább miatta? Mit bánnál meg? Hogy nem vernek össze? Jézus. Dolgozik ma a párod? Fogod magad, addig áthívod a saját szüleidet, vagy barátaidat, tesóidat össze pakoltok, és elhúzol a pitsába. Oda megy hozzátok AZONNAL hívod a rendőröket.
2021. aug. 13. 12:57
 12/24 anonim ***** válasza:
97%

9 igy van.

Es pluszban van meg valami. Az aldozat "fut a penze utan", merthogy ő tett bele többet, jóval többet. Persze nemcsak pénzt, hanem érzelmet, időt, energiát. Ezek kötik, meg a Stockholm szindróma.

2021. aug. 13. 13:01
 13/24 anonim válasza:
95%
Szia ugyan ebben a cipőben jártam 11 évig tűrtem vègül sikerült meglèpnem.Sokszor úgy megvert apukám alig ismert rám.De hála istennek hogy vége.5 éve elszakadtunk.De sokáig zaklatott még ha érdekel privatba leírom.De van a krízis központ segítenek elbújni tőle védenek mindenben támogatnak Telefonszámja 0680205520 azonnal találnak megoldást neked
2021. aug. 13. 13:09
 14/24 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom hogy az előttem lévők írták e de:

Olvastam valahol hogy ez egyfajta Stockholm szindróma, vagy legalább is a logika hogy miért marad a bántalmazott fél a kapcsolatban.

A bántalmazás után a bántalmazó fél általában megbánja a bűneit és könyörgi a bántalmazott fél megbocsájtását. Ezzel egy erős érzelmi köteléket kialakítva benne. Ez nem biztos hogy szándékos cselekedet de a lényeg a lényeg hogy erősebb lesz közöttük a kötelék. Legalább is a bántalmazó irányába. És ugye a nagy gond hogy a bántalmazó újra és újra elfogja követni a bántalmazás tettét mivel még mindig súlyos lelki sérült. Pszichiátriai segítség nélkül nem fog megváltozni.

És a sértett vele marad.

Még az is közrejátszik hogy a sértett fél nem érzi úgy hogy bárkihez is menekülhet segítségért. Ami nem igaz, családhoz mindig lehet fordulni de ha mégsem akkor talán vannak szállások ahova menekülhetnek a családon belüli erőszak áldozatai.

2021. aug. 13. 13:10
 15/24 anonim válasza:
94%
Mindig is lesz következő légyszi tedd meg a lépést engem majdnem már megölt akkor szöktek el tőle szüleimhez vègleg.Enged segítsenek akik tudnak ne a kisgyerek nèzze vègig mert lelkileg sèrülni fog Kèrlek lèpj, Jó tanács ugyan ezt végig jártam.
2021. aug. 13. 13:12
 16/24 anonim ***** válasza:
88%
A gyerekedet is verni fogja. Ismerős nőnek az apja tette ilyen fogollyá az anyját, de annyira, hogy a veréseket tűrte, azt is tűrte, hogy a kisgyereket verje, utána eltűrte azt is, hogy a férje fajtalankodjon a gyerekkel, majd azt is, hogy megerőszakolja. Nincs határ, sok idő után megtörsz, és mindent el fogsz tűrni tőle, akár ha megöli a kicsit, akkor sem tudod elhagyni. Volt egy évfolyamtársnőm, az inkább felakasztotta magát, mint hogy elköltözzön a férjétől, mert az bántotta, pedig szüleihez is mehetett volna, magánvagyona is, volt, mégis inkább meghalt, mint elmenjen. Rád is ilyenek várhatnak, ha maradsz.
2021. aug. 13. 13:22
 17/24 anonim ***** válasza:
91%

Atya ég, menekülj! Tudod, hogy ez nem jó, ez legyen elég, ne gondolj érzelemre semmire csak menekülj! Ez nem normális, a gyereknek, nőnek és senkinek nem szabadna egy légtérben maradnia egy ilyen emberrel!!!

Barátnőm is nehezen szabadult a párja mellől, takargatta a foltjait a munkahelyén. :( Úgy kellett végül megszöknie a palitól. Az anyjáékhoz se ment szívesen, de még mindig jobb volt, mint egy bántalmazó tahóval élni, félelemben, szétverve. :(

2021. aug. 13. 13:41
 18/24 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, most minden bántás nélkül, ez nem akkor kezdődött mikor terhes lettél, van, volt a környezetemben nem egy, aki ilyen kapcsolatban van, volt. Mindegyik azt mondja, hogy nem szült volna, ha tudja, de tudta, én is tudtam róla. Szóval, ha már képes voltál még szülni is egy ilyen alaknak, akkor a gyereked iránt legyen annyi felelőség benned, hogy otthagyod és megvéded a gyereked. A barátnőm, mikor 3 éves volt a kilánya hagyta el a férjét, mert ripityára verte a fejét. A kilányba is belerúgott néha. A kislány arra nem emlékszik, de évek múlva is emlegette, hogy azért költöztek haza, mert az apukája nagyon megverte az anyukáját.
2021. aug. 13. 14:05
 19/24 anonim ***** válasza:
95%
Kérlek, a gyerek miatt legalább - csomagolj össze, hívj oda családtagokat férfiakat is lehetőleg - és baromi gyorsan lépjetek le!!
2021. aug. 13. 14:25
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Miért olyan nehéz kilépni?

A jó időszakok miatt, ahogy váltakoznak a jó és rossz időszakok, ő igerget,te meg elhiszed.

A lényeg, hogy ne láss tisztán, zavar legyen a fejedben.

Mindig te vagy a hibás...

Nincs két ember, egy ember van, egy szociopata,akit csak saját maga érdekel.

Tessék magad összeszedni :)

Minél tovább maradsz vele, annál nehezebb lesz otthagyni.

És sajnos jó eséllyel a gyereket is bántani fogja idővel, ez egy állat.

Anyaotthon, Nane kérj segítséget!

2021. aug. 13. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!